Vakantieblog Italië #3

Het is tijd voor het derde en laatste deel van onze vakantie naar Italië! In deel 1 en deel 2 kon je al onze avonturen van de eerste 10 dagen bekijken en de vakantie zat er gelukkig nog niet op. Al konden we al wel beginnen met aftellen..

Op vrijdag gingen we weer op avontuur! Op het Gardameer varen veerboten rond en je kunt een dagkaart kopen om naar de verschillende dorpjes aan het meer te kunnen gaan. Dat leek ons wel leuk en we kochten dus een dagkaart voor het onderste deel van het meer. We stapten op in Lazise en gingen eerst naar Garda om daar even rond te lopen. Ook een leuk dorp en ik kocht er een hoedje tegen de zon (had ik natuurlijk veel eerder moeten doen). Na de lunch (pizza!) gingen we van Garda naar Sermione. Daar was het gigantisch druk en gigantisch warm, dus ondanks het lekkere ijsje waren we er snel uitgekeken. Even een verkoelend drankje op het terras en daarna weer terug naar Lazise. De boottocht is echt een aanrader, je ziet het toch even anders vanaf het water en het was lekker verkoelend!

Eenmaal terug in Lazise hebben we lekker gegeten aan het meer. Een simpele maar goede spaghetti en een tiramisu, ik was gelukkig!

De dag erna deden we helemaal niks, het was veel te warm en we waren moe van ons avontuur. Lekker zwemmen en lezen dus! Op zondag gingen we naar een winkelcentrum in Verona om daar even van de airco te genieten. Daar was het wel giga druk, de sale was net begonnen en het was best heftig. Ook weer snel terug dus!

En wat kan een beetje regen dan fijn zijn! Op maandagavond regende het een beetje en dat was prima. Overdag deden we weer niet zoveel, net als op dinsdag. Een beetje zwemmen, lezen, haken, en vast een beetje inpakken!

Woensdag was onze laatste echte vakantiedag en dus gingen we nog even naar Lazise. Een laatste rondje over de markt en een lekker koffietje op het terras!

’s Avonds aten we op de camping (pizza!) en liepen we nog even naar het meer voor de laatste zonsondergang. Blijft toch een mooie omgeving!

Donderdag was het tijd om alles in te pakken en weer aan de terugreis te beginnen. Dat was wel weer een hele onderneming, het lijkt net of al je spullen groeien op vakantie en het op de terugweg haast niet meer past. Maar gelukkig kregen we het er uiteindelijk wel in! We eindigden in Zuid Duitsland, in een gezellig hotel in een klein dorpje. Best een mooi uitzicht!

En op vrijdag reden we na een lekker ontbijtje terug naar huis. We waren uiteindelijk rond 5 uur ’s middags thuis dus dat viel alles mee!

Al met al was het een hele geslaagde vakantie! We vonden de camping leuk, wel groot en vooral gericht op kinderen maar ze hadden fijne voorzieningen en er was tenminste wel wat reuring op de camping. Het was wel erg heet en daardoor hebben we minder gedaan dan we misschien hadden gewild (de fietsen hadden we ook wel thuis kunnen laten..) maar dat is ergens ook wel lekker. Volgend jaar willen we wellicht naar Frankrijk dus daar kunnen we alvast naar uitkijken en tot die tijd genieten we nog na van deze vakantie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *