Vakantieblog Italië #1

Het was hier even angstvallig stil en dat was niet voor niets: we waren even op vakantie! Met een volle auto vertrokken we half juni naar Italië voor een welverdiende (en lekker warme) vakantie. Het leek me dan ook leuk om er achteraf blogposts over te maken. Ik maakte immers best wat foto’s! Benieuwd naar deel 1 van de vakantieblogs?

Italië is best een eindje rijden en dus vertrokken we op zondag met als doel Oostenrijk. We reden rond 7 uur ’s ochtends al weg, lekker op tijd! Gelukkig viel het onderweg qua drukte nog wel mee, af en toe wat wegwerkzaamheden maar nauwelijks stil gestaan. We zagen wel een fantastische auto-caravan combinatie bij een van de tankstations!

En we kwamen succesvol tot Oostenrijk. In de buurt van Reutte vonden we een hotel en het bleek op een hele toffe locatie te zijn. Een soort mini dorpje rondom een paar bergen en tussen de bergen was een brug gespannen. We hadden geen tijd (of energie) om dat te bezoeken, maar het zag er heel tof uit! Wij hebben er in ieder geval wel lekker geslapen en de tweede dag konden we na een ontbijtje weer op pad.

In de middag kwamen we eindelijk aan op onze bestemming in Italië. We hadden een campingplaats geboekt op een camping aan het Gardameer. Mijn vriend was er ooit wel geweest, ik nog nooit. Ik was dus wel heel benieuwd! De camping lag aan het meer maar je moest er wel flink klauteren want het lag daardoor ook op een heuvel. Gelukkig mochten we bij aankomst zelf een plek uitzoeken en we hadden achteraf echt een hele goede plek gekozen! Met genoeg schaduw (belangrijk voor mij) en met alles lekker dichtbij. Wel even flink zweten met het opzetten van de tent, het was er zo 30 graden (eigenlijk de hele vakantie) en dat is wel even wennen. Gelukkig stond hij uiteindelijk wel en konden we van een welverdiende pizza genieten!

Op dinsdag deden we dan ook niet zoveel, we moesten even bijkomen van de lange reis en wennen aan het warme weer. Dus lekker bij de tent gezeten, gezwommen in een van de zwembaden en naar het meer gelopen. Ook dat is vakantie!

Eenmaal bijgetrokken gingen we op woensdag op stap! De camping was dicht bij het dorpje Lazise en elke week trekt er een markt rond langs het meer. Super toeristisch natuurlijk maar ook een goed excuus om op verkenning te gaan. Vanaf de camping reed een gratis busje naar het dorp op de marktdag, super handig! En in Lazise zijn we vaak geweest tijdens de vakantie. Het was een super schattig stadje met een mooie stadsmuur en een ligging direct aan het Gardameer. We dronken een heerlijk koffietje, struinden over de markt en genoten van het uitzicht. Er kwam zelfs een beetje regen maar dat is met 30+ graden ineens een stuk minder erg!

We waren op tijd weer terug op de camping en hadden nog wat energie over, dus we gingen naar een winkelcentrum op een half uurtje rijden afstand (want airco!!). We kochten er allebei wat kleding en we aten er een verrassend lekkere lunch! Een soort proeverij van allerlei broodjes, heel lekker. Oh en die muggenspray? Op de eerste twee avonden waren we zo lek geprikt dat we de eerste de beste apotheek ingelopen zijn en zo’n flesje hebben gekocht. Gelukkig hielp dat wel goed!

Traditiegetrouw wisselden we een drukke dag af met chillen op de camping, dus op donderdag deden we niet zoveel. Ik had mijn haakspullen mee en ik heb lekker veel gelezen. ’s Middags reden we nog wel even naar Lazise, in Italië doen ze ook aan Too Good To Go en een van de bakkerijtjes in het dorp deed mee. Ik kwam aan met mijn Zeeman tasje.. Maar we kregen dus een gigantische zak vol met broodjes! Zelfs al doe je niet aan Too Good To Go, dan is deze bakkerij zeker het bezoeken waard. Daar hebben we dus van kunnen lunchen, en dineren, en ontbijten, en lunchen..

De dag erna gingen we weer op stap.. Maar dat krijg je in deel twee te zien! Stay tuned..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *