Een update over haken (en breien!)

Als je zo af en toe mijn blogpost leest dan is het je vast niet ontgaan dat ik helemaal into haken ben! Dat begon inmiddels een jaar of wat geleden als een soort lockdown hobby en ik vermaak me er nog steeds uitstekend mee. Het leek me dus wel leuk om er weer eens een blogpost aan te besteden. Benieuwd naar mijn creaties en plannen voor de toekomst?

In mijn vorige update eindigde ik met een leuk schildpadje en inmiddels is er een dierentuin bij gekomen! Knuffels zijn nog steeds mijn favoriet om te haken, het gaat relatief snel en het eindresultaat is eigenlijk altijd leuk en schattig. Nog steeds maak ik het meeste met video tutorials, dat vind ik makkelijk om te volgen en vaak zijn het ook meer de “hype” dingen die je op Instagram en Tik Tok ziet. Mijn favoriete kanalen zijn nog steeds Hooked by Robin en Rose and Lily Amigurumi. Duidelijke tutorials en vaak posten ze het patroon op hun blog zodat je het daar ook rustig kunt lezen!

Af en toe maak ik dingen uit boeken, zoals het aapje en de kip hierboven. Het aapje komt uit dit boek, wat echt een leuke verzameling is van patronen en dus zeker een aanrader! De kip komt uit dit boek en daar moest ik wel even aan wennen. De patronen zijn plat en zijn dus ook meer zoals het haken van een deken of sjaal, terwijl ik inmiddels meer gewend ben aan de amigurumi technieken waarbij je rond haakt. Wel weer een hele leuke uitdaging dus!

Ik waagde me laatst ook aan een ander project, een dekentje! Dat was wel echt een bevalling en is dus niet zo mijn ding omdat het zo lang duurt. Ik denk dat ik er nog wel een randje om ga maken om hem nog wat mooier af te werken. Dit is trouwens met garen van Action, zo’n cake met kleurverloop. Best leuk maar hij gaf wel een beetje af tijdens het haken..

En laatst probeerde ik wat nieuws: breien! Een kleine stap van haken als je toch al bakken vol met garen hebt liggen. Ik kocht breinaalden bij Zeeman en Action en ging aan de slag. Eerlijk gezegd viel het best een beetje tegen maar haken was natuurlijk ook even afzien in het begin. Ik ben natuurlijk ook met de meest simpele steek (?) begonnen en ik ga denk ik een sjaal breien met de dikke garen die je op de laatste foto ziet. Dat lijkt me nog wel haalbaar haha!

Andere leuke projecten waar ik nog aan heb gewerkt zijn een schattige Pikachu (de tutorial vind je op dit kanaal en uiteraard wil ik de rest ook nog maken), wat sleutelhangers (eigenlijk gewoon mini versies van knuffels met dunnere garen) en plantjes. Op dit moment geef ik veel creaties weg aan vrienden en familie als cadeautjes wat ze volgens mij wel leuk vinden! Maar wellicht dat ik op termijn wel wat ga verkopen. De sleutelhangers lijken me dan wel een goede start.

Hopelijk vonden jullie het leuk om wat meer te lezen over mijn avonturen met haken en breien! En natuurlijk zal ik nog wel meer laten zien in mijn diary posts.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *