Mijn doelen voor 2022

Happy new year! Het is alweer zover, 2022 staat voor de deur en een nieuw jaar is toch altijd een mooie kans voor het stellen van nieuwe doelen. Al kan je natuurlijk elke willekeurige dag kiezen om doelen te stellen en eraan te gaan werken. Maar toch, zo’n nieuw jaar voelt heel symbolisch! Benieuwd wat mijn doelen zijn voor het komende jaar?

Eerlijk is eerlijk, met de huidige pandemie en staat van de wereld is het nog maar de vraag wat 2022 ons gaat brengen. Doelen als “meer reizen” of “vaker uit eten” durf ik dan ook niet op mijn lijstje te zetten. Doelen waar ik zelf invloed op kan hebben en waar ik weinig externe middelen of krachten voor nodig heb, die zijn wel veilig.

Gezonder leven & bewegen

Een standaard doel voor mij maar wel enorm belangrijk. In lockdown nr. 1 ging dit namelijk ineens verrassend goed met als gevolg dat ik veel beter in mijn vel zat en ook het gevoel had dat ik daardoor die hele lockdown beter door ben gekomen. Maar inmiddels zijn we 3 lockdowns verder en is mijn motivatie tot een dieptepunt gezakt, met alle gevolgen van dien. Tijd om de broekriem weer eens aan te trekken en mezelf een schop onder de kont te geven! Ik heb bewust niet als doel om af te vallen want dat is voor mij slechts een bijkomend voordeel. Het is veel belangrijker en doeltreffend om te focussen op lekker bewegen (wandelen, fietsen) en bewuste keuzes te maken rondom voeding.

Sparen

Nog zo’n standaard doel voor mij en het afgelopen jaar is dit eigenlijk best goed gegaan. Dat wil ik dan ook graag voortzetten! Op termijn willen we wel een huis kopen en dan is spaargeld hard nodig, maar ook op de kortere termijn vind ik het fijn om een goede basis te hebben qua spaargeld. Ik zou me ook nog weleens willen verdiepen in investeren (op een zo risico-vrij mogelijke manier), maar daar voel ik me nog niet klaar voor.

Creatief bezig zijn

Voor mij is het heel belangrijk om buiten werk om lekker creatief bezig te zijn. Het maakt me blij en geeft me energie! Ik kijk dan ook uit naar nog meer haken, knutselen en journalen. Ik zou ook wel weer wat met mijn Etsy shop willen doen maar ben er nog niet echt over uit waar ik me op wil focussen. Dat komt dan hopelijk vanzelf wel.

Lezen

Hoewel ik lezen super leuk vind doe ik het echt in fases en er zijn dus ook fases dat ik het helemaal niet doe. Mijn doel is dan ook om het wel consistent te blijven doen! Het helpt voor mij om het als standaard item in habit trackers in mijn planner op te nemen. Ook ben ik laatst weer eens begonnen met luisterboeken en dat werkt best goed in combinatie met wandelen of haken.

Over minimalisme leren

Als laatste zou ik (nog) meer willen leren over minimalisme. Nu spreekt het me totaal niet aan om al mijn spullen te verkopen en in een hutje op de hei te gaan wonen, maar ik vind bepaalde aspecten van het minimalisme wel heel interessant. Zoals het bewust doen van aankopen, waardoor het ook makkelijker is om te sparen, en het tevreden zijn met wat je hebt. Minimalisme kan me ook helpen bij mijn andere doelen, bijvoorbeeld door te accepteren dat iets simpels ook lekker kan zijn (=minder snacken) en dat ik niet aan duizend projecten tegelijkertijd hoef te werken (=meer ruimte om gefocust creatief bezig te zijn).

Voor mij best wat uitdagende punten maar ik heb wel goede hoop! Ik heb ze hier ook (bewust) vrij breed en vaag opgeschreven maar ik heb voor mezelf wel een lijstje met een iets concretere versie. En zoals ik al aangaf bij het deel over lezen, het helpt mij enorm om bepaalde routines op te bouwen en bij te houden in mijn planner. Zo motiveert het om ze af te vinken en blijf ik er bewust van!

Wat zijn jullie doelen voor het komende jaar?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *