De dingen die ik aan ons huis zou veranderen

Als het geen huurhuis was! Inmiddels wonen we namelijk al een paar jaar in ons (oprecht heel erg fijne) huurhuis op steenworp afstand van Haarlem. Natuurlijk zijn we al wel langzaamaan aan het kijken naar een koophuis maar met de huidige gekte op de woningmarkt blijven we nog wel even zitten. Maar dromen mag natuurlijk altijd en we hebben het af en toe weleens over wat we zouden veranderen als het wel ons eigen huis zou zijn. Een gezelligere tuin of een beetje luxe in de badkamer (regendouche anyone?) bijvoorbeeld. Benieuwd wat er zoal op het lijstje staat?

De tuin

De tuin staat bij ons echt op nummer 1 van dingen die we zouden veranderen. We hebben een lekker grote tuin op het zuiden waar we zeker in de zomer lekker van genieten. Onze tuin is echter helemaal betegeld en dat is niet alleen niet zo gezellig, maar betekent ook veel onkruid en weinig leven in de tuin. Met een huurhuis ga je natuurlijk niet zo snel flink investeren in de tuin en dus doen we het er maar mee. Met wat bloempotten, lampjes en fijne tuinmeubels is er gelukkig wel weer wat van te maken. Was het ons eigen huis geweest, dan hadden we wel gespaard om de tuin onder handen te laten nemen!

De badkamer

Eigenlijk mogen we niet klagen want onze badkamer, het toilet en de keuken zijn relatief nieuw en nog niet zo lang geleden vervangen. Ze zijn wel allemaal vrij basic qua design en materialen maar zijn niet onpraktisch of erg specifiek qua smaak. Toch zou ik de badkamer wel onder handen willen nemen als het de investering waard zou zijn. Zo lijkt het mij echt handig en gezellig om twee wastafels te hebben en als we eens een weekendje weg zijn in een luxe vakantiepark genieten we wel van de regendouche of zo’n verwarming waar je je handdoek overheen kunt leggen. Maar echt klagen mogen we niet zoals ik al zei. We hebben alsnog best luxe items zoals een thermostaatkraan en een toilet in onze badkamer!

De zolder

Heel fijn vinden we onze zolder! Daar staat de wasmachine en kunnen we de was ook lekker ophangen zodat het niet in de weg hangt. Wel is er nooit echt iets gedaan aan de zolder en zijn er dus gezellige houten wanden en weinig sfeer. Voor ons prima omdat wij de ruimte niet perse nodig hebben (het is voor ons echt opslag en handig voor de was) maar ergens zou het best luxe zijn om er nog echt een kamer van te maken. Dat hebben sommige buren wel en dat levert zo weer wat extra ruimte op! Handig voor logees of bijvoorbeeld als kantoor. Wederom niet iets waar wij nu in investeren maar wel iets om in overweging te nemen als we wel de ruimte nodig zouden hebben. Op onze zolder proberen we trouwens wel regelmatig lekker op te ruimen (Marie Kondo style) omdat het er al snel een soort opslag van rommel wordt. Zonde van de ruimte!

Een oprit

Dit is nou niet echt iets wat je even kunt regelen als je het niet al hebt bij je huis en in ons geval gaat het dus op het lijstje voor een volgend huis. Een oprit lijkt ons echt zo fijn en handig! Nu hoeven we gelukkig meestal ook niet zo ver weg te parkeren, maar hoe fijn is het dat er altijd plek is als je thuis komt? En het biedt ook mogelijkheden voor de toekomst. Zo hebben we wel zonnepanelen op ons dak (bedankt verhuurder!) maar kunnen we het nu niet gebruiken om bijvoorbeeld een elektrische auto op te laden, want daar heb je eigenlijk wel een oprit voor nodig. En stiekem droom ik nog steeds van deze auto waarbij een oprit (of bij voorkeur een overkapping of garage) toch eigenlijk wel een must is..

Veel van deze punten nemen we lekker mee op ons wensenlijstje voor een volgend huis en zoals ik al schreef is ons huis eigenlijk gewoon heel fijn en echt een thuis voor ons. Uiteindelijk is dat toch het allerbelangrijkst!

Wat zou jij wel willen veranderen aan je huidige woning? Kleine dingen zoals een ander behangetje of een thermostaatkraan, of juist hele grote projecten?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *