Wat ik in een week deed #189

En we gaan nog niet naar huis, nog lange niet! Helaas is het einde toch wel in zicht en klopt dat dus niet helemaal. Ik voel het werk alweer in m’n nek hijgen en het gewone leven begint alweer bijna. Maar voor nu gaan we terugkijken op afgelopen week!

Op maandag scheen het zonnetje en gingen we naar Düsseldorf in Duitsland! Dat vind ik nog steeds een hele leuke stad, zeker niet typisch Duits (eerder vrij modern) en met veel leuke winkels. Zo shopte ik lekker bij Muji waar ik altijd slaag voor fijne stationery!

Vakantie betekent ook lekker lezen en ik las deze week dit boek uit. Ik vind hem zo zo, een beetje saai en een beetje te dik. Maar wel prima leesvoer voor de vakantie. Op naar de volgende!

Op dinsdag deden we het even wat rustiger aan. We gingen naar een kringloop in Panningen waar ik een leuk haakboekje scoorde! Daarna aten we weer eens vlaai op het terras in het dorp. Best een schattig dorpje ook!

‘s Avonds gingen we uit eten bij onze favoriete Italiaan in Heythuysen. De pizza was dan ook weer heerlijk en de tiramisu achteraf ook! Het is maar goed dat het zo ver weg is van waar we wonen, anders zouden we veel te vaak gaan (en is het unieke er ook snel vanaf denk ik)!

Op woensdag was het belabberd weer en besloten we maar naar de outlet in Roermond te gaan. Daar was het door de regen gelukkig ook net wat minder druk dan normaal (maar alsnog bijzonder druk voor een doordeweekse dag). Ik kocht er niet zo heel veel maar wel dit leuke hoesje voor mijn telefoon! Eigenlijk twee hoesjes in een met een softcase en een flip cover die met magneetjes aan elkaar plakt. Best handig!

‘s Avonds was het lekker koud en speelden we een spelletje. Qwixx is een van onze favorieten, zeker eens het proberen waard als je het niet kent! Het lijkt een beetje op yahtzee maar persoonlijk vind ik Qwixx wel leuker.

Op donderdag gingen weer naar Duitsland, deze keer naar Mönchengladbach. Daar kwamen we steeds langs als we naar Düsseldorf gingen en ik was er wel benieuwd naar! Het was geen hele boeiende of grote stad maar wel prima om doorheen te wandelen en een broodje te eten.

En ik kocht een bolletje wol voor m’n haakprojecten! Ik haak vaak kleine dingen dus aan een bolletje heb ik vaak wel genoeg en deze vond ik in een sale bak bij een knutselwinkel. Best een geinig kleurtje toch?

Vrijdag was weer een actieve dag want we gingen fietsen! M’n vriend had een fietsroute gevonden langs twee kastelen en hoewel 40 km best ver klonk, was het met wat pauzes tussendoor en natuurlijk op de elektrische fietsen heel goed te doen. Veel leuks gezien onderweg en natuurlijk genoten van een stukje vlaai!

‘s Avonds gingen we uit eten met een collega van mij die toevallig deze week in hetzelfde dorp was. En ik had haar door de Corona dus eigenlijk nog helemaal niet in het echt ontmoet (wel veel via calls gesproken en gezien) maar het was echt heel gezellig en lekker!

Na de drukke dag van vrijdag deden we het zaterdag maar even rustig aan. Lekker gelezen en gedut op de camping. ‘s Avonds haalden we een ijsje bij de snackbar en op de terugweg ging het ineens weer keihard regenen! Dan maar even schuilen onder een boom..

Zondag gingen we naar Thorn, een dorpje tegen de grens aan wat bekend staat als het witte dorp. De meeste huizen in de dorpskern zijn namelijk wit, best leuk om te zien! We waren wel ietwat teleurgesteld dat de kerk niet wit was.. Maar ach, er was wel vlaai. Inmiddels kan ik geen vlaai meer zien hoor!

En tijd voor een nieuw boek! Ik heb hem inmiddels zelfs al uit maar vond hem niet zo. Het verhaal an sich vond ik wel goed en interessant maar zoals met veel Nederlandse boeken vond ik het vaak onnodig expliciet en te langdradig.

Deze week gaan we weer naar huis! Het ligt nog een beetje aan het weer wanneer we specifiek gaan maar ik kijk er eigenlijk ook wel weer naar huis. Lekker slapen in m’n eigen bed en niet meer met de hand afwassen, haha!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *