Wat ik recentelijk heb gelezen #4

Zo, ik heb weer wat boeken gelezen! Deze keer eigenlijk alleen maar goede boeken.. Wel zo fijn, want anders haak ik toch vrij snel af qua lezen. Benieuwd wat ik heb gelezen?

De Wereld van de Witte Pakken – Tamara Seur

Dit boek had van mij echt twee keer zo dik mogen zijn! Journalist Tamara Seur deed onderzoek naar de geheimen van de forensische opsporing en schetst in dit boek een haarscherp beeld van de dagelijkse misdaadpraktijk en de professionals die deze bestrijden. Ik vond het super interessant en gaf mij een veel beter beeld van wat voor beroepen er nou eigenlijk zijn binnen de Nederlandse politie die aan dit soort zaken werken. Als je van crime houdt zou je dit boek, waar je de andere kant ervan bekijkt, ook zeker kunnen waarderen!

Stalker – Lars Kepler

Weer een Lars Kepler in de lijst! Deel 5 in de Joona Linna serie en weer een lekker spannend verhaal. Deze keer over een stalker die zijn slachtoffers filmt voordat hij ze vermoord en die filmpjes steeds deelt met de politie. In eerste instantie heeft de politie eigenlijk geen idee waar ze moeten beginnen, maar natuurlijk komt dit uiteindelijk wel goed. Ik vond het zeker geen slecht deel uit de serie, maar ik vond het wel best verwarrend omdat er veel (nieuwe) personages in speelden.

The Coast to Coast Murders – James Patterson

Oh, dit boek vond ik heel tof! Ook hier speelt een seriemoordenaar de hoofdrol, alleen heeft de persoon die ze ervoor oppakken er niets mee te maken en hij weet dus ook niet hoe ze bij hem terecht zijn gekomen. Gek genoeg vinden ze wel zijn sporen op de crime scenes en lijkt hij er steeds toevallig bij in de buurt te zijn geweest. Gedurende het verhaal kom je er niet alleen achter waarom hij de verdachte is, maar kom je ook meer te weten over zijn bijzondere verleden met een psycholoog en psychiater als ouders. Aan het einde van het verhaal zit ook nog een giga mindfuck.. Een heel ingewikkeld boek dus eigenlijk, maar ik vond hem heel tof en het zette mij enorm aan het denken!

Amerikanen Lopen Niet – Arjen van Veelen

Als laatste las ik dit boek en ook dit was een leuke! De Nederlandse journalist Arjen van Veelen beschrijft zijn periode in de Amerikaanse plaats St. Louis waar de verdeeldheid tussen arm en rijk en zwart en wit enorm is. Hij is er in de tijd dat de rellen in Ferguson uitbreken nadat een agent een zwarte tiener dood schiet en hij beschrijft dus in het boek niet alleen wat dit doet met de stad, maar ook waar dit vandaan komt. Ook bezoekt hij andere steden om daar het “gewone” leven in Amerika te bestuderen en beschrijven. Hoewel het natuurlijk echt puur vanuit de visie van Arjen is geschreven vond ik het super interessant om te lezen!

Welke boeken heb jij de laatste tijd gelezen?

1 Reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *