Mijn doelen voor 2021

Happy New Year! Dan kan nu, 15 dagen later, eigenlijk echt niet meer. Maar ach, na zo’n gek jaar lijkt alles wel mogelijk. Dus here it is, mijn blogpost over mijn doelen voor komend jaar!

Afgelopen jaar had ik best wat doelen voor mezelf gesteld en ondanks het gekke jaar, ging het helemaal niet zo verkeerd. Het enige wat steeds minder goed lukte was het leuke dingen doen, want langzaamaan ging er steeds meer dicht en inmiddels komen we niet verder dan wandelen en zo vroeg mogelijk naar de supermarkt (alleen!!). De lockdown heeft me trouwens ook wel rust gebracht, minder sociale verplichtingen en thuiswerken is voor mij ook fijner.

Anyways, wat wil ik in 2021 bereiken? Eigenlijk heb ik tot nu toe nog maar twee doelen, of misschien drie. Dat zijn:

– Bewuster omgaan met geld en daardoor meer sparen
– Gezonder (blijven) leven zodat ik me beter in mijn vel voel
– Genoeg tijd besteden aan de dingen die ik leuk vind en mij rust geven

Bewuster omgaan met geld en daardoor meer sparen

Dit doel had ik vorig jaar ook al en hoewel ik netjes ben blijven sparen, ging dat bewuster omgaan met geld alsnog niet altijd even lekker. Dat het funshoppen eigenlijk niet echt mocht hielp trouwens wel, maar tegelijkertijd ging ik vrolijk online bestellen (om me vervolgens te ergeren aan de vertragingen bij PostNL). Dat kan dus echt wel beter en dat wil ik ook zeker als doel blijven houden voor 2021. Bewust aankopen doen en geen overbodige spullen bestellen. Mijn grootste valkuilen op het moment zijn overigens knutsel- en plannerspullen en daar heb ik echt MEER dan genoeg van. Kappen dus en lekker sparen!

Gezonder (blijven) leven zodat ik me beter in mijn vel voel

Dit was echt mijn grote focus van afgelopen jaar en zeker rond de zomer ging ik echt goed. Veel bewegen, gezonder eten en ik was zo een paar kilo kwijt waardoor ik me een stuk beter voel. Maar toen kwam de herfst en de winter en nu merk ik dat ik echt weer terug val in oude patronen. Geen zin om naar buiten te gaan want regen en kou, en wel slechte dingen eten (zeker rond de feestdagen). Richting het voorjaar wil ik dit doel dus echt weer op gaan pakken en ik probeer nu ook al op zijn minst wat meer te bewegen.

Genoeg tijd besteden aan de dingen die ik leuk vind en mij rust geven

Dit is echt een super vaag doel en valt voornamelijk in de categorie #selfcare, al wil ik het ook weer niet specifiek zo noemen. Ik denk dat het afgelopen jaar door onder andere de pandemie voor iedereen schakelen is geweest en dat het niet altijd mee valt om positief te blijven. Voor mij werkt het dan wel goed om lekker bezig te blijven en te focussen op de dingen die mij rust en/of positieve energie geven. Voor mij zijn dat bijvoorbeeld lezen, knutselen, wandelen, opruimen, gamen. Hele saaie dingen eigenlijk, maar ik vind het leuk om te doen en ik merk ook dat ik vrolijker word als ik er mee bezig ben.

Best bescheiden doelen dus en ik denk ook dat het veiliger is om niet teveel druk erop te leggen. Eerst maar kijken hoe dit jaar wordt en wat er nog gaat gebeuren! Ik las een tijd geleden deze quote en ik denk dat het best mijn motto voor dit jaar is:

Grant me the serenity to accept the things I cannot change,
courage to change the things I can,
and wisdom to know the difference.

Leren accepteren dat we niet alles kunnen veranderen of overal invloed op kunnen hebben, en dit vervolgens ook los kunnen laten. Toepasbaar in een hoop situaties!

Welke doelen heb jij voor het komende jaar, of durf jij je vingers er niet aan te branden?

1 Reactie

  1. Mooie doelen, ik kan me eigenlijk in ieder doel wel vinden. 🙂 Ik heb zelf een 21 for 2021 lijstje gemaakt met allemaal haalbare doelen. Ben benieuwd of ik er aan het einde van het jaar veel kan afstrepen 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *