Happy New Year!

Oh mensen, het is ineens 2021! Na zo’n gek jaar voelde alle feestdagen maar raar voor mijn gevoel en ik realiseerde me ook echt totaal niet dat het gisteren al de laatste dag van 2020 was. Maar goed ook, want 2020 liep toch net even iets anders dan iedereen had verwacht.

Het afgelopen jaar was door Corona natuurlijk heel erg gek. Voor mij persoonlijk had het overigens niet eens zoveel impact. Ik ging in februari voor het laatst naar kantoor en ben er daarna alleen nog een keertje geweest om een bureaustoel op te halen. Ik werkte al regelmatig thuis en ik werk veel samen met collega’s in het buitenland. De hele dag in calls zitten was ik dus al gewend en dan maakt het niet eens zoveel uit of dat thuis is of op een kantoor. Ik vond het dus best prima, al miste ik wel soms de koffiemomentjes en het tafeltennissen (no joke).

Mijn vriend doet overigens wel werk voor onder andere de horeca en heeft er dus wel last van gehad. Gelukkig was er altijd nog wel werk en heeft hij weinig thuis hoeven zitten. En zonder kinderen die verplicht thuis moesten blijven was het voor ons dus allemaal helemaal niet zo’n gekke tijd. Oh en ondanks dat we allebei wel getest zij, was het steeds niets meer dan een verkoudheidje. Ook fijn!

Er gebeurde natuurlijk alsnog wel veel in het afgelopen jaar. Ik wisselde (tijdens die lockdown) van functie bij mijn werkgever en dat was natuurlijk wel even wennen, maar gaat gelukkig goed! We kochten vlak voor de eerste lockdown een auto en vervolgens heeft die natuurlijk vooral stil gestaan. Zonde, maar ik ben er alsnog wel blij mee en wellicht kan hij volgend jaar weer gebruikt gaan worden!

We gingen lekker in Nederland op vakantie dit afgelopen jaar als het kon en dat vond ik dus ook best wel leuk. Zo was ik nooit echt in Drente of Noord-Brabant geweest (het was toch vaker de Veluwe of Limburg) en dus voelden we ons lekker toerist in eigen land. Al hebben we ook wel echt gedacht aan de lekkere croissantjes op de Franse camping waar we de zomer ervoor waren. Duimen dat het wel weer kan!

Het jaar sloten we wel somber af. We namen vlak voor de Kerst helaas afscheid van mijn schoonvader en dat was ook de reden van de blogstilte de afgelopen weken. Helemaal onverwachts was het niet want hij was al lang ziek (en ook dat had veel impact in het afgelopen jaar) maar natuurlijk is het dan toch heftig en schrikken als het einde er ineens is. Ondanks de maatregelen hebben we trouwens gelukkig wel op een mooie manier afscheid kunnen nemen! En de feestdagen erna voelden heel gek, maar ook wel fijn zo samen.

Wat 2021 gaat brengen durf ik gezien het afgelopen jaar niet meer te voorspellen. Maar ik heb er wel vertrouwen in dat het goed gaat komen! Hopelijk komt er snel een solide oplossing voor de Coronacrisis en valt de economische impact mee. Zelf heb ik wel wat goede voornemens (sparen, afvallen, the usual) en ik denk dat we komend jaar eens na moeten gaan denken over een koophuis. Ook qua werk moet ik even gaan bedenken welke kant ik op wil aangezien mijn huidige rol tijdelijk is. En ach, verder zien we wel wat ons te wachten staat!

Ik wens jullie allemaal het allerbeste voor 2021!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *