Wat ik recentelijk heb gelezen #2

Ik heb weer wat boeken gelezen en dus leek het mij wel tijd voor een update! Deze keer best wat diversiteit qua boeken. Thrillers blijven mijn favoriet maar voor de afwisseling waag ik me ook weleens aan iets anders. Benieuwd wat ik heb gelezen?

Slaap – Lars Kepler

Natuurlijk, weer een boek van Lars Kepler! Het blijft echt een van mijn favo schrijvers. Deze thriller uit de Joona Linna serie vond ik tot nu toe denk ik wel het meest spannend en bijzonder. In dit boek speelt de veroordeelde seriemoordenaar Jurek Walter de hoofdrol en als een van zijn slachtoffers levend gevonden wordt, wordt de zaak opnieuw geopend en blijkt hij ook nog helemaal niet afgesloten te kunnen worden. De jacht op de handlanger(s) van Jurek wordt geopend en aangezien rechercheur Joona en Jurek geen vreemden van elkaar zijn, blijft ook Joona niet gespaard. Lekker spannend dus en ik ben benieuwd naar de andere boeken in deze serie!

Iene Miene Mutte – M.J. Arlidge

Ik begon ook met een nieuwe serie namelijk die van rechercheur Helen Grace, geschreven door M.J. Arlidge. Helen blijkt een lastig verleden te hebben en haar demonen blijven haar achtervolgen, zelfs in nieuwe zaken. In Iene Miene Mutte worden steeds twee mensen ontvoerd door een onbekend persoon en een iemand mag gaan zodra de ander sterft. Ook dit boek is lekker spannend en de verhaallijn vond ik wat minder sterk dan de boeken van Lars Kepler, maar echt heel prima om lekker weg te lezen. En in deze serie heb ik ook nog meer dan genoeg boeken te gaan!

The Overdue Life of Amy Byler – Kelly Harms

Daarna had ik wel zin in iets luchtigers en het werd dit Engelstalige boek. Amy is een gescheiden moeder met twee kids die de laatste jaren behoorlijk aan haar lot is overgelaten door haar ex-man. Nu heeft hij spijt en neemt hij de zorg voor de kinderen op zich gedurende de zomer. Amy besluit haar zomer te spenderen in New York en dat wordt een nog groter avontuur dan ze had verwacht. Zo groots dat ze haast niet meer kan kiezen tussen terug gaan naar haar oude of dit nieuwe leven! Een lekker luchtig maar ook wel vermakelijk boek dus en ik heb hem eigenlijk wel met plezier gelezen.

De Geniale Vriendin – Elena Ferrante

Als laatste las ik een boek op aanraden van mijn schoonmoeder, namelijk De Geniale Vriendin van Elena Ferrante. Onderdeel van een reeks en inmiddels is er ook een tv-serie van gemaakt! Lila en Elena groeien samen op in een volkswijk in het Napels van de jaren vijftig, een tijd waarin het ondenkbaar is dat meisjes hun tijd verspillen met leren. Lila moet van school om te gaan werken en Elena krijgt wel de kans om verder te studeren, terwijl ze allang weet dat Lila eigenlijk veel slimmer is. Het boek is geschreven vanuit het perspectief van Elena en vertelt dus over haar kansen maar ook uitdagingen in deze tijd en haar vriendschap (die soms meer als rivaliteit voelt) met Lila. Ik vond het een interessant maar tegelijkertijd best saai boek. Zeker niet slecht, maar ik merkte dat ik m’n motivatie om te lezen verloor omdat het iets teveel voort kabbelde. Een gevalletje “moet je ding zijn” en ik weet dus nog niet of ik me aan de andere delen ga wagen!

Welk boek heb jij recentelijk gelezen?

2 Reacties

  1. Het laatst las ik een boek over het belang van smalltalk en hoe je dat kunt doen /leren. Vooral informatief dus! Vroeger las ik ook veel thrillers, tegenwoordig blijft het toch vaak bij een chicklit, haha.

  2. Lars kepler vind ik ook goed, heb er inderdaad meerdere gelezen en ook de boeken van Aldrige heb ik allemaal gelezen, aanrader is nog de serie van J.D. Barker als je echt van thrillers houdt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *