Mijn plannen voor de rest van 2020

Het einde van het jaar komt in zicht en voelt (gelukkig) tegelijkertijd nog ver weg. Het was een behoorlijk gek jaar natuurlijk met onder andere de Corona-uitbraak en ook op persoonlijk vlak had ik hier en daar interessante uitdagingen. Ik probeer het allemaal wel positief in te blijven zien en ervan te leren. En als we iets hebben kunnen leren dit jaar, dan is het wel hoe je jezelf moet vermaken in tijden van lockdown!

Aan het begin van het jaar deelde ik mijn doelen voor 2020 met jullie en hoe leuk is het om daar alvast op terug te kijken? Ik stelde vier op zich vrij realistische doelen voor mezelf die zelfs ondanks de veranderde omstandigheden haalbaar hadden kunnen zijn. Hoe staat het er nu voor en ga ik ze nog halen?

Activiteiten buiten werk uitbreiden

Begin van het jaar ben ik parttime gaan werken (36 uur in plaats van 40) en dat bevalt super goed! Echt een van de beste keuzes die ik heb gemaakt en een fijne investering in mezelf en mijn rust. Het achterliggende idee was om deze tijd te gebruiken om mijn activiteiten buiten werk uit te breiden en wellicht meer geld ermee te verdienen. Dit is onder andere deze blog maar voornamelijk mijn bullet journal Instagram en Etsy shop.

Ik ben wat fanatieker gaan bloggen de tweede helft van het jaar en dat bevalt goed! Van bloggen ga je tegenwoordig waarschijnlijk niet meer rijk worden en dat hoeft ook niet van mij. Ik vind het een fijne uitlaatklep en ik vind het nog steeds bijzonder dat er mensen zijn die mijn gezwets willen lezen, haha!

Voor mijn bullet journal Instagram en bijbehorende Etsy shop heb ik wel veel ideeën en ik weet dat ik er echt nog veel meer uit kan halen dan ik nu doe, maar ik vind het best spannend eigenlijk. Hoe tof zou het zijn als ik bijvoorbeeld online workshops zou kunnen geven of mijn Etsy shop nog veel professioneler zou kunnen maken? Dit zou ik volgend jaar wel als doel willen hebben. Het kost namelijk wel veel tijd en energie en die focus moet ik er ook echt voor kunnen hebben.

Leuke dingen doen

Die extra tijd door het parttime werken wilde ik ook gaan gebruiken om vaker leuke dingen te doen met vrienden en familie. Corona gooide daar natuurlijk wel behoorlijk wat roet in het eten, zeker als het eigenlijk beter was om binnen te blijven en sociale contacten te vermijden. Een aantal van mijn vriendinnen heb ik dan ook alweer tijden niet gezien en dat vind ik super jammer! Hopelijk kunnen we dat volgend jaar wel weer meer doen.

Gezonder leven

Dat is dan eigenlijk wel weer gelukt, zoals je hier al hebt kunnen lezen. Vanaf mei ongeveer heb ik dit echt serieus opgepakt en ben ik meer gaan bewegen en beter gaan eten. Nu richting het eind van het jaar verzwak ik weer een beetje. Ik merkte dat mijn focus weer even op andere dingen kwam te liggen en met het herfstige weer werd bewegen ook wat lastiger. Maar ach, dat komt wel weer en alles wat ik heb geleerd hierover neem ik mee naar volgend jaar!

Bewuster omgaan met geld

Uhh.. Ja, dat was wel een goed idee geweest maar de uitvoering was wat minder, haha. Een nieuwe auto en een elektrische fiets later was er een aardig gat in mijn spaarrekening en ik heb nog steeds veel teveel kleine frutseltjes en troepjes gekocht. Ik heb me wel verdiept in personal finance en daar bijvoorbeeld mooie doelstellingen uit kunnen halen.

Toch blijft het lastig. Ik spaar wel voldoende en ik heb geen ongezond uitgavenpatroon maar het zou wel echt beter kunnen, niet alleen vanuit financieel oogpunt maar bijvoorbeeld ook met minimalisme en impact op het milieu in het achterhoofd houdende. Deze laatste maanden gaan natuurlijk ook wel weer duur zijn. Volgend jaar wil ik er wel weer focus op gaan leggen en bijvoorbeeld concrete spaardoelen opstellen.

Eigenlijk vond ik dat gezonder leven het belangrijkste doel voor 2020 en ik ben blij dat het me gelukt is! Ik voel me ook echt beter en dat zorgt weer voor minder zorgen. De andere doelen kan ik mooi meenemen naar volgend jaar. Voor de rest van dit jaar wil ik de focus eigenlijk vooral leggen op rust en ontspanning. Dat vind ik soms echt lastig en ik wil het liefste altijd bezig zijn, wat soms wel een beetje teveel is. Ook heb ik vaak wel zo’n uitgeblust gevoel aan het eind van het jaar dus daar kan ik me soms beter aan over geven. En hopelijk kunnen we er toch nog wat leuks van maken rond de feestdagen!

Heb jij nog dingen die je voor het eind van het jaar wilt bereiken?

1 Reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *