Een week lang in mijn droomauto rijden

Een tijdje geleden deelde ik mijn wishlist met veel te dure dingen met jullie. Naast wat kleinere dingen stond mijn droomauto hier in, uiteraard met het idee dat ik daar voorlopig niet in zou kunnen rijden. Maar guess what? Ik kreeg een mailtje van Mazda, of ik een weekje in een Mazda MX-5 wilde rijden. Uhhh.. JA!

De MX-5 is geen nieuw model van Mazda. In tegendeel zelfs, de eerste MX-5 kwam al uit in 1989! Natuurlijk heeft de auto wel flink wat metamorfoses doorgemaakt en als ik Wikipedia mag geloven (een prima bron uiteraard) zijn we inmiddels aanbeland bij de 4e generatie. Deze auto is overigens ook de best verkochte tweezitter sportauto ter wereld!

De versie waar ik in mocht rijden is specifiek de Mazda MX-5 RF. De MX-5 is namelijk normaliter een cabrio met een zacht dak. De RF versie heeft echter een hard dak wat minder ver open gaat. Hierdoor verlies je wel een beetje van het cabriogevoel maar het maakt de auto wel wat meer weerbestendig en natuurlijk nog steeds heel sportief!

Deze auto is natuurlijk niet voor niets mijn droomauto. Ik heb een paar jaar geleden mogen rondrijden in een Mazda 2, een compacte auto en het instapmodel van de huidige Mazda reeks. Ik vond het echt een hele fijne auto, mooi uitgevoerd en toch heel degelijk. Ook spreekt het design van die auto mij heel erg aan en in de MX-5 zie je eigenlijk hetzelfde design terug. In de lijnen aan de buitenkant, in de prachtige rode Mazda kleur en in het interieur.

Ik vind het zelf mooi en fijn dat er niet teveel poespas in of aan de auto zit en dat hij er lekker stoer uit ziet! Natuurlijk is dit echt smaak en ik snap het ook zeker als je deze liefde niet voelt, haha. In deze specifieke uitvoering zat trouwens bruine bekleding en dat is het enige wat ik er niet mooi aan vond. Liever zwart! Verder heeft deze auto een hoop fijne opties. Denk aan stoelverwarming, Apple CarPlay en Bose speakers. Ook veel veiligheidsopties overigens en dat verraste me zeker! Verkeersbordherkenning, dodehoekdetectie, lane departure warning, parkeersensoren en camera achter. Wel zo fijn, helemaal als het niet je eigen auto is en je er extra voorzichtig op wilt zijn!

Maar ja, ik mocht hem een weekje lenen en ik moest er dus ook boodschappen mee doen. Even een pakketje weg brengen, even naar de woonwinkel. Ik vond het eigenlijk wel heel goed om mijn “gewone” dingetjes ermee te doen. Want ja, het is nou eenmaal niet de meest praktische auto. Je moet erin en eruit klauteren (maar als je eenmaal zit, zit hij heerlijk) en in de kofferbak past.. Niet zoveel. Toch viel het mij wel mee hoor, bij mijn eigen auto leg ik spullen ook vaak op de bijrijdersstoel of in de kofferbak en die ruimte is vergelijkbaar. Naar de Ikea of de woonboulevard moet je er niet mee gaan en op vakantie is natuurlijk ook wel een ding.

En weet je? Dat had ik ook helemaal verwacht van deze auto. Het is simpelweg een fun-auto en een auto die je denk ik eerder als tweede auto zult nemen. Maar wel LEUK! Lekker sportief, genoeg power om te scheuren, tegelijkertijd toch veel rijcomfort. Hij voelt wat dat betreft eigenlijk als mijn Mazda 2 met flink wat meer power. Power wanneer het nodig is, maar ook rust en rijgenot als je gewoon op de snelweg rijdt. De auto is aan alle kanten stug en daar moet je van houden. Ik vind dat juist fijn en geeft het voor mij een solide wegligging.

Gisteren heb ik de Mazda MX-5 RF weer ingeleverd bij de Mazda dealer en dat was wel een pittig afscheid. Ik heb er echt veel plezier aan beleefd! Lekker foto’s gemaakt, aan de familie laten zien en natuurlijk net gedaan alsof het mijn auto was als een wildvreemde er een complimentje over maakte. Want ja, ook dat gebeurde meermaals. Zo’n rood racemonster valt natuurlijk ook wel op!

Ik ben inmiddels mijn centjes gaan tellen en helaas kom ik nog niet in de buurt van het startbedrag van deze auto. Hij begint namelijk bij ongeveer €40.000 en dat is best wel heel veel geld voor een fun-auto. Maar wie weet, een tweedehandsje of een Staatsloterij hoofdprijs of gewoon heel lang sparen en er dan extra trots op zijn. Het is en blijft natuurlijk mijn droomauto en er moet ook nog wat te wensen over blijven in het leven! Meer weten over deze auto? Check de site van Mazda!

Wat is jouw ultieme droomauto?

1 Reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *