Creatieve hobby’s die ik wel zou willen proberen

Als ik iets niet nodig heb dan is het wel nog een hobby. Ik heb het druk zat met knutselen, plannen, lezen, gamen en puzzelen. Toch kriebelt het soms wel als ik andere mensen bezig zie met andere dingen en eerlijk is eerlijk, het is ook wel een goede tijd voor hobby’s die je binnen kunt doen! Benieuwd wat ik nog weleens zou willen proberen?

Tassen en small leather goods maken

Ik heb dit ooit al eens geprobeerd met een leren jas van de kringloop en kwam al snel tot de conclusie dat je hier dus wel meer voor nodig hebt dan alleen een naald en een niet al te botte schaar. Zeker als je met leer gaat werken heb je tools nodig om dit te kunnen doen en er zijn sets voor te koop op bijvoorbeeld AliExpress. Die hebben al vaak zat in mijn mandje gezeten.. En toch heb ik het nog steeds niet gekocht. Ik denk omdat het dan toch al gauw best een investering wordt? Het lijkt me echter wel heel leuk!

Waterverven

Als ik ergens niet goed in ben.. Dan is het wel verven, haha! Ik heb er zelden het geduld voor en ik ken de technieken ook niet goed. Ik heb vorig jaar een waterverfset gekocht en papier en vervolgens na 1x proberen niets meer mee gedaan. Inmiddels heb ik wel wat tutorials gevonden op YouTube die redelijk te doen zijn en geen geduld los je dus op met een fΓΆhn. Dus ook dit wil ik echt weer eens gaan proberen, zeker aangezien ik er gewoon de spullen voor heb!

Sieraden en pins van klei maken

Dit lijkt me zo leuk! Eigenlijk een combinatie van kleien en verven zoals je in de video hierboven ziet. Al zijn er ook mensen die van gekleurde klei dingen maken (zoals sieraden) en daarbij hoef je niet te verven. Het lijkt mij vooral leuk om pins of koelkastmagneten te maken met klei en verf, en met voldoende inspiratie moet dat denk ik ook wel lukken!

Diamond painting

Veel kneuteriger dan dit wordt het denk ik niet maar diamond painting lijkt me ergens echt heel rustgevend. Een beetje als puzzelen of verven op nummer? Ik ken het trouwens vooral van de hele hysterische afbeeldingen maar er zijn dus ook bijvoorbeeld klassieke schilderijen of mooie landschappen te vinden. Dat klinkt mij net wat beter in de oren, al weet ik alsnog niet of ik aan de muur zou hangen. Ik wil het sowieso wel een keertje proberen!

Welke hobby’s heb jij afgelopen periode opgepakt of zou je wel willen proberen?

2 Reacties

  1. Wat leuk om te lezen! Ik ben sinds begin van de lockdown aan t puzzelen (liggen er nog 4 op me te wachten, das meer voorjaar en nu weer winter ding), borduren (liggen er ook nog 4 ik werd zo enthousiast nu in k nog jaren vooruit πŸ˜‚) paint by numbers en vandaag kwam n naaimachine binnen die ik al jaren naar kijk en nooit kocht ^^. Kan ik zelf beetje freubelen met simpele dingen πŸ˜ƒ. Leuk om jou hobbies te zien! Mocht je t leuk vinden je waterverf avontuur vast te leggen, dan heb je alvast 1 lezer πŸ˜ƒπŸ˜ƒ

  2. Wat leuk! Boetseerklei heb ik laatst geprobeerd maar dat was wel een stuk lastiger dan ik dacht. Gewone klei (dus gewoon grijze en niet FIMO ofzo) is ook mega goedkoop, dus dat is fijn als je wat nieuws gaat proberen.

    En kneuterig of niet, een diamond painting lijkt me ook super leuk haha!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *