Wat ik recentelijk heb gelezen #1

Ik zit weer in een lekkere flow qua lezen en heb dus weer wat boeken gelezen! Ik merk dat ik toch het liefst thrillers lees want als ze spannend genoeg zijn, lees ik ze lekker snel uit. Teveel thrillers is ook niet goed dus ik ga binnenkort wel weer wat anders lezen maar voor nu lekker veel spannende boeken!

Getuige – Lars Kepler

Getuige is het derde boek in de Joona Linna serie en is op zich losstaand te lezen, maar nog beter in de reeks. In dit boek wordt ook wel wat meer ingegaan op het persoonlijke leven van Joona al draait de verhaallijn vooral om de moord in een internaat voor jonge vrouwen. De combinatie van moord en de persoonlijkheden van deze jonge vrouwen vond ik dan ook interessant, aangezien ze zelden de waarheid wilden delen en dat het onderzoek naar de moord lastiger maakte. Gewoon weer een lekker spannend boek van Kepler!

Five Feet Apart – Rachael Lippincott

Dit boek deed me eigenlijk heel erg denken aan The Fault In Our Stars van John Green en valt ook wel in diezelfde categorie. Zeker niet verkeerd en las lekker weg, maar ik voelde me er wel iets te oud voor. Het verhaal gaat over de tiener Stella die al haar hele leven moet leven met taaislijmziekte en dus veel van haar dagen in het ziekenhuis door brengt. Ze moet haar afstand bewaren tot andere patiënten zodat ze niet ziek wordt en ze probeert zo goed als mogelijk al haar medicijnen en behandelingen te doorstaan. Maar je raadt het al, er komt een jongen op de afdeling die haar hele leven op de schop gooit.. Een prima boek om even tussendoor te lezen en door het onderwerp toch iets minder luchtig dan de meeste tienerboeken!

Then She Was Gone – Lisa Jewell

Dit boek werd behoorlijk gehyped in the USA en ik was er dus wel benieuwd naar! De tiener Ellie is jaren geleden ontvoerd en haar moeder probeert die leegte een plekje te geven en zich erbij neer te leggen. Als ze vervolgens een nieuwe liefde ontmoet in een café met een dochter die wel erg veel lijkt op haar Ellie, blijkt die ontmoeting helemaal niet zo toevallig te zijn. Ik vond dit boek wel lekker weglezen maar het verhaal wel erg ver gezocht en tegelijkertijd heel voorspelbaar. Eigenlijk net als het boek hierboven een easy read met niet teveel diepgang.

Gespleten – Karin Slaughter

Als laatste wilde ik eens een boek proberen van Karin Slaughter. Ik had nog nooit iets gelezen van deze auteur en was dus wel benieuwd! Gespleten gaat over Andrea die altijd dacht dat ze haar moeder door en door kende, tot ze in een vervelende situatie in een restaurant komen en haar moeder een schutter in koele bloede vermoord. Na dit voorval komt ze steeds meer te weten over haar moeder en de leugens waar ze jarenlang in heeft geleefd. Ik vond dit boek dus best wel lastig weg lezen omdat je constant switcht tussen het heden met Andrea en het verleden met haar moeder. Veel personages ook en soms was ik het echt even kwijt. Echter was het wel een goed en lekker spannend verhaal! De nieuwere boeken van Karin schijnen wel wat beter te zijn dus daar ben ik wel benieuwd naar.

Welk boek zou jij wel willen lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *