De leukste stationery winkels!

Ik ben dol op pennen, stiften, stickers en washi tapes! Ik gebruik het veel in mijn bullet journal dus het heeft zeker nut om het af en toe te kopen, maar eerlijk gezegd lijkt het meer op een verslaving soms. Oeps! Ach, ieder zijn ding toch? Het leek me leuk om mijn favo stationery winkels (en voornamelijk webshops) met je te delen!

Action

Laten we beginnen met een budget-optie! Action heeft een heel gangpad vol met knutselspullen en ik kijk er natuurlijk altijd even. Ik moet wel zeggen dat de kwaliteit veel wisselt en ik best wat miskopen heb gedaan bij Action. Maar het is heel prima als je eens wat nieuws wilt uitproberen zonder gelijk veel geld uit te geven en soms hebben ze ook echt verrassend fijne dingen! Ik ben tot nu toe het meest tevreden over de stempels (zowel van die houten stempels als de clear stamps) en die blokken met papier met printjes zijn ook altijd erg fijn.

JIANWU store

Op AliExpress kan je heel veel stationery vinden en soms zie ik door de bomen het bos niet meer. Een specifieke verkoper vind ik wel altijd erg fijn, namelijk JIANWU store. Ze hebben een goede collectie aan spullen, ze verzenden snel en veilig en de prijs is natuurlijk top. Ze verkopen merkloze producten en merkproducten zoals de Mildliners van Zebra en de Tombow dualbrush pennen. Sommige merkproducten zijn lastig te vinden in Nederland en dus fijn dat ik ze zo wel kan bestellen!

TheCoffeemonsterzCo

Hoewel ik zelf mijn eigen stickers maak vind ik het ook leuk om stickers te bestellen bij andere verkopers. Mijn ultieme favoriet is TheCoffeemonsterzCo. De twintig-jarige Helen uit Canada runt deze shop en dat doet ze met heel veel succes! Haar stickers zijn meestal gebaseerd op de schattige emoti poppetjes die ze zelf ontworpen heeft. Ik vind het leuke en handige stickers voor in mijn bullet journal. Mijn favoriete stickervelletjes zijn de samplers, daar krijg je veel verschillende poppetjes op een velletje.

Moehrenkunstshop

Een andere favoriet voor stickers is Moehrenkunstshop, gerunt door Anna uit Duitsland. Ze heeft een hele andere style dan Helen en ik vind ook deze stickers heel mooi. En het komt uit Duitsland dus dan is het er vaak wat sneller. Naast gewone stickervellen verkoopt ze weekly kits en die zijn echt handig als je snel een bullet journal spread in elkaar wilt zetten! Ook een aanrader dus.

Penstore.nl

Gelukkig hebben we ook nog wel wat shops van Nederlandse bodem die de moeite waard zijn. Ik heb inmiddels al een aantal keer wat besteld bij Penstore.nl en dat is voor mij echt een digitaal pennenwalhalla. Ze hebben vaak pennen of vullingen die ik nergens anders (betaalbaar) kan vinden en dat is super fijn! Ik vind bijvoorbeeld de Lamy pennen heel fijn, maar onze lokale kantoorboekhandel verkoopt het ineens niet meer. Irritant! Ze verkopen trouwens ook aardig wat notitieboekjes.

24papershop.com

Maar als je echt een goed assortiment aan notitieboekjes zoekt, dan is 24papershop.com een aanrader! Ze verkopen Archer & Olive boekjes en dat zijn echt mijn favoriete bullet journals. Wel flink aan de prijs, maar het papier is geweldig. Deze webshop verkoopt overigens ook planners en heeft een prima assortiment aan pennen en stiften. Net als penstore.nl een fijne Nederlandse webshop.

Scrapdelight

Met een beetje pech moet je er even voor rijden, maar de fysieke winkel van Scrapdelight in Linschoten is ook wel echt een aanrader. Hoewel het volgens mij meer gericht is op scrapbooking vind je er meer dan genoeg knutselspullen. Ze verkopen er ook veel voor bijvoorbeeld de Happy Planner en schattige knutselsetjes met papiertjes, stickers en washi tape. Een leuke winkel om eens te gaan kijken als je in de buurt bent!

Pipoos

Ik heb een haat/liefdeverhouding met Pipoos en dus staan ze onderaan deze lijst. Pipoos gaat meestal vooral met de trends mee en loopt er dan ook nog een beetje op achter, dus voor mij is het qua stationery niet altijd interessant. Inmiddels hebben ze wel een aardig assortiment opgebouwd en heb ik er wel een groot deel van mijn Tombow collectie geshopt! Ik stap er ook weleens binnen als ik een nieuwe Sakura Micron pen nodig heb (een fineliner) of om te kijken of ze nog wat leuks in de sale hebben. Geen giga favoriet dus, wel prima!

Welke stationery winkels kende jij al of zijn bij jou favoriet?

1 Reactie

  1. Hi Marjolein, wat leuk om te zien dat mijn webshop, 24Papershop, één van je favoriete webshop is voor notitieboekjes. By the way, sinds kort verkopen we ook je favoriete pennenmerk: LAMY ;-). Nogmaals dank je wel. Heel leuk! Grtjs, Peggy

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *