Lavera natuurlijke haarverzorging

De laatste tijd probeer ik iets bewustere keuzes te maken rondom verzorgingsproducten. Zijn ze bijvoorbeeld getest op dieren en is de verpakking recyclebaar? Ik ben echt nog geen heilige wat dat betreft, maar een beetje bewustwording kan geen kwaad. Ik was dan ook heel blij toen ik een leuk pakketje kreeg van Lavera!

Lavera kende ik al wel als merk in de schappen van kleinere drogisterijketens maar ik heb er eigenlijk nog nooit wat van geprobeerd. Jammer, want dit merk biedt al meer dan 30 jaar natuurlijke cosmetica voor een prima prijs. Nu komt het merk met een nieuwe lijn natuurlijke haarverzorging met in totaal 8 shampoos en 6 conditioners. Deze producten hebben de volgende kenmerken:

  • vrij van siliconen
  • vrij van vaste of vloeibare microplastics
  • veganistisch
  • geformuleerd op basis van biologische ingrediënten
  • gecertificeerd door Ecocert – Cosmos organic
  • de flessen zijn gemaakt van minimaal 93% gerecycled materiaal

Klinkt toch niet verkeerd! Ik kreeg drie shampoos en twee conditioners opgestuurd om te proberen en ik vertel je er natuurlijk graag meer over.

Repair & Care

Over het algemeen kies ik voor verzorgende producten voor beschadigd haar en ik was dan ook blij dat deze lijn in mijn pakketje zat! Ik heb van nature krullend haar wat snel droog aanvoelt en ik gebruik regelmatig hitte op mijn haar (föhnen, stijlen, krullen). Deze lijn staat nu dan ook in de douche en heb ik inmiddels al met veel plezier gebruikt!

Ik moest even wennen aan de shampoo omdat deze licht-schuimend is en ik in eerste instantie dus even dacht dat er maar weinig gebeurde. Maar na het wassen met de shampoo en verzorgen met de conditioner voelt mijn haar echt super zacht, schoon en luchtig aan! In dit soort verzorgende producten van andere merken vind je vaak siliconen waardoor je haar snel vettig en futloos kan aanvoelen. Dat heb ik met deze producten juist niet en dat vind ik heel fijn.

Elke lijn heeft zijn eigen “magische” ingrediënt en bij deze lijn is het druivenpitolie. Dit ingredient staat bekend als zeer voedend voor het haar en dat is natuurlijk altijd welkom! Ik moest wel even wennen aan de geur. Het ruikt een beetje naar appel maar dan niet zoet en gemend met iets kruidigs. Niet vies, wel even wennen, en gelukkig niet heel overheersend.

Volume & Strength

Als ik niet voor voedende producten ga dan ga ik vaak wel voor dit soort producten. Zeker als ik mijn haar stijl kan het best snel vet worden en dan is een volume-shampoo vaak een goede oplossing om het luchtig te houden. Ik heb deze producten nog niet geprobeerd maar ben wel heel benieuwd!

Aan deze lijn is bamboe toegevoegd om het haar luchtig en sterk te houden. Ik vind het trouwens super fijn dat de conditioner wat kleiner is dan de shampoo. Bij gelijke formaten eindig ik dus altijd met een half lege fles conditioner!

Gloss & Shine

Als laatste ontving ik nog een shampoo uit de Gloss & Shine lijn. Ik denk dat deze shampoo voor mijn haar minder geschikt is en iets te verzwarend, maar wellicht dat ik positief verrast word! Hier is avocado aan toegevoegd. Aan alle lijnen is overigens biologische quinoa toegevoegd. Dit zorgt voor een sterkere haarstructuur en maken het haar heerlijk zacht.

Ik ben eigenlijk wel enthousiast over deze nieuwe producten! De Repair & Care lijn is echt heel goed voor mijn haar en ik ben ook heel benieuwd naar de Volume & Strength producten. De producten kosten €6,49 per stuk en zijn onder andere verkrijgbaar bij Bewustwinkelen.nl, DA.nl en bij zelfstandige drogisterijen en natuurwinkels.

1 Reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *