Boeken shoppen bij de kringloop!

Kleding of meubels zul je mij niet zo snel zien kopen bij de kringloop en ik vind het altijd super knap als YouTubers het wel lukt om er iets leuks te scoren! Toch vind ik het alsnog wel leuk om af en toe een rondje kringloop te doen. Wat ik er dan wel graag doe? Boeken kopen bij de kringloop!

Ik lees voornamelijk digitaal op mijn e-reader, maar vind het soms wel leuk om een boek fysiek te lezen of fysiek in de boekenkast te hebben staan. Dan vind ik het wel weer zonde om daar dan veel geld aan uit te geven en daar is de kringloop natuurlijk perfect voor. Zeker bij een wat grotere kringloop is de kans groot dat ze een flink assortiment hebben. Niet de nieuwste boeken natuurlijk, maar ik vond laatst een flinke stapel boeken die ik nog wel wilde lezen of graag in de kast wilde hebben staan!

Mijn doel was boeken vinden van Lars Kepler. Dat is een van mijn favo thriller auteurs en die boeken zijn niet heel makkelijk te vinden. Gelukkig vond ik Hypnose, het eerste deel uit de serie waar ik zelf inmiddels bij boek 4 ben! Ik nam ook wat andere thrillers mee van Samuel Bjørk en Nicci French. Ik was ook benieuwd naar de Eetclub van Saskia Noort want ik kan me niet herinneren dat ik dat boek heb gelezen.

Bepaalde boeken vind je echt in overvloed in de kringloop, zoals bijvoorbeeld De Ontdekking Van De Hemel van Harry Mulisch. Ik kan me niet herinneren dat ik die heb gelezen (zelfs niet verplicht op school) en hoewel het een dikke pil is, ben ik wel benieuwd! Als laatste ging ik nog voor een boek van Paulien Cornelisse, altijd wel leuk.

Deze boeken waren tussen 1 en 3,50 euro per stuk, helemaal niet duur dus! Nieuw kosten zelfs dit soort oudere boeken toch al gauw rond de 10 euro en ik vind het zonde om ze nieuw te kopen. Boeken kopen bij de kringloop loont dus zeker. Boeken die ik niet perse wil bewaren geef ik trouwens eigenlijk altijd wel weg aan familie of vrienden zodat zij er lekker in kunnen lezen. Maar een aantal van deze boeken blijven zeker in mijn collectie.

Shop jij weleens bij de kringloop en zo ja, wat koop je er het liefst?

1 Reactie

  1. Inderdaad boeken, ook voor de kinderen is dat echt ideaal! Voor hun wil ik ook nog wel eens een puzzel of spelletje meenemen.
    Stiekem heb ik wel de droom om nog eens een tof oud meubelstuk te vinden en op te knappen, maar ja, daar moet je ook maar geluk mee hebben (en plek in de auto…)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *