Veilig op de fiets met de Tigra FitClic MountCase 2 Bike Kit

Het is je vast niet ontgaan dat je tegenwoordig niet meer met je telefoon in de hand op de fiets mag zitten. Volkomen logisch natuurlijk en wel zo veilig! Maar goed, ik kocht dus laatst een nieuwe fiets en ken de routes hier in de buurt nog niet zo goed. En dus ging ik op zoek naar een stevige en veilige telefoonhouder voor op de fiets. En goed nieuws, het is gelukt!

Het werd de Tigra FitClic MountCase 2 Bike Kit voor mijn iPhone 11 Pro. Die telefoon was een flinke rib uit mijn lijf en dus ben ik er heel zuinig op. Ik heb wel even een goedkope houder geprobeerd van de Action maar bij elke drempel hield ik mijn hart (en mijn iPhone) vast. Veel te spannend!

Het merk Tigra heeft gelukkig houders in het assortiment die een stuk steviger zijn. Het is eigenlijk een combinatie van een houder en een hoes die in die houder klikt. Het merk heeft niet alleen houders voor op de fiets maar ook voor bijvoorbeeld op de motor en in de auto die elk met het CrossLoc mechanisme werken. Als je dat allemaal hebt kan je dus makkelijk je telefoon overal vast klikken met dezelfde hoes!

In de doos vind je een TPU hoesje voor je telefoon en een RainGuard voor de voorkant en de camera’s zodat je je telefoon extra kunt beschermen in de regen. Hoewel mijn telefoon waterdicht is vind ik het alsnog een handig extraatje en ook fijn voor bijvoorbeeld zand. Verder zit er de beugel in die op je stuur gemonteerd moet worden. Daar heb je nog een rubberen strip erbij die onder de houder moet en gelukkig wat gereedschap om hem mee vast te zetten.

Als de houder eenmaal op het stuur zit, klik je de hoes er gemakkelijk in! Vervolgens zit er nog een schuifje achterop om hem helemaal goed vast te zetten. En geloof me, die telefoon gaat echt nergens meer heen. Het systeem is verrassend stevig en de hoes sluit heel goed aan op mijn telefoon. Qua positie en hoek is het altijd even passen en meten op een stuur en mijn stuur is niet het meest ideaal (komt ook door het display in het midden), maar hij zit eigenlijk wel heel prima en ik kan goed mijn scherm zien.

Ready to go! Ik ben echt blij met deze houder. Lekker stevig en makkelijk in gebruik.

Zoals je al zag zit er dus ook nog een regenhoes bij voor wat extra bescherming. Ik kan mijn scherm niet heel goed gebruiken als hij in deze hoes zit, dus dat wordt wel van tevoren mijn route instellen. Het scheelt dat ik niet vrijwillig in de regen ga fietsen dus voor noodgevallen of als ik van tevoren weet dat het weleens een nat of vies tochtje kan worden is het fijn, maar geen must have voor een waterdichte telefoon.

Al met al ben ik heel tevreden met de Tigra FitClic MountCase 2 Bike Kit! Het enige nadeel is natuurlijk dat ik een nieuw hoesje moet kopen als ik een nieuwe telefoon koop, maar dat ben ik voorlopig nog zeker niet van plan. Deze houder komt van de webshop hoesjesdirect.nl en hier vind je niet alleen een uitgebreid assortiment van Tigra, maar bijvoorbeeld ook iPhone SE hoesjes (en die telefoon is een aanrader als je een betaalbare iPhone zoekt!) en hoesjes voor heel veel andere merken en modellen. Neem er zeker eens een kijkje als je op zoek bent naar hoesjes of accessoires voor je telefoon!

Heb jij je fiets al voorzien van een telefoonhouder?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *