Japan in honderd kleine stukjes – Paulien Cornelisse

Hoewel ik bijna alle boeken als eBook lees kon ik dit schattige boekje niet laten liggen in de boekhandel. Paulien Cornelisse ken je wellicht van haar boeken over de Nederlandse taal of, mijn favoriet, De verwarde cavia. Nu heeft ze een boek uitgebracht met allemaal korte verhaaltjes over Japan en ik heb hem met veel plezier gelezen!

Het boek heet niet voor niets “Japan in honderd kleine stukjes”. Het bestaat uit honderd hoofdstukjes, elk met een verhaaltje en vaak een illustratie over iets wat typisch Japans is. Van sushi tot aan sudoku, en van culturele verschillen tot aan de positie van de vrouw. Hoewel ik geen specifieke interesse heb in Japan (of in ieder geval niet meer dan in andere landen en culturen) vond ik het oprecht een leuk boek om te lezen!

Mijn favoriete hoofdstukken waren die over de Japanse taal, of eigenlijk talen, en de karakters die erbij horen. Super complex en ik heb me er nooit echt in verdiept, dus vond ik het interessant om er meer over te lezen. Ook de hoofdstukken over de cultuur en werkhouding van Japanners vond ik heel interessant. Compleet anders dan onze Nederlandse (soms best wel lakse) cultuur en houding en ergens best inspirerend.

Ik vond het ook fijn dat het niet zo’n dik boekje is en hele korte hoofdstukken heeft. Ik probeer wel vaker dit soort boeken te lezen maar vaak zijn het dikke pillen en heb ik moeite om erin te komen. Zonde natuurlijk! Daar had ik bij dit boek geen moeite mee en ik had hem dan ook lekker snel uit.

Wat mij betreft is dit boekje dus echt een aanrader! Op een luchtige en behapbare manier leer je meer over Japan, de talen en de bijzondere cultuur en gewoontes. Zelfs als je geen bijzondere interesse in Japan hebt is dit een leuk boekje om te lezen. Je bestelt ‘m hier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *