Een dagje naar Artis!

Het was vakantie en we hadden nog gratis kaarten voor Artis, dus je raadt het al: we gingen naar de dierentuin! Ik ben niet de grootste fan van dierentuinen (druk en zielig voor de dieren) maar gelukkig was het rustig en lekker weer. Ik stofte mijn camera af en we gingen lekker aan de slag! Klaar voor een paar Artis foto’s?

Ik nam mijn Olympus OM-D EM-5 systeemcamera mee met een Panasonic 20mm F1.7 lens. Een vaste lens dus en het was achteraf wel handiger geweest om een zoomlens mee te nemen. Aan de andere kant is die scherptediepte wel weer mooier!

En dat zie je bijvoorbeeld goed bij deze vlinder. Mooi toch? Deze lens is ook wat sneller dan andere lenzen omdat hij zo lichtsterk is (ook weer die F.17 dus) en dat is met dieren soms wel handiger. En eerlijk is eerlijk, een systeemcamera draagt een stuk makkelijker dan een grote spiegelreflex. Ik zag dat mijn camera overigens alweer bijzonder oud is en ze inmiddels bij de Mark III versie zijn. Wil ik die? Oh ja zeker!

Het was in ieder geval een geslaagd dagje en ik vond het wel leuk om weer eens foto’s te maken en er wat meer moeite in te steken! Zeker voor herhaling vatbaar en dus gaat hij vaker de tas in. En hopelijk vonden jullie deze Artis foto’s leuk om te zien!

Ga jij graag naar de dierentuin?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *