Een paar boeken die ik recentelijk heb gelezen

De afgelopen tijd ben ik echt on a roll wat betreft lezen! Ik moet er echt voor in de stemming zijn, maar ik denk dat het veel thuis zijn er wel bij helpt. Het leek me wel leuk om een paar reviews met jullie te delen.

Unnatural Causes – Richard Shepherd

Een betere foto dan dit is er niet van te vinden en dat is jammer, want ik vond het eigenlijk een heel interessant boek! Dr. Richard Shepherd is een forensisch patholoog en doet dus onderzoek naar de doodsoorzaak van overleden mensen. Dat klinkt wellicht best luguber, maar het boek gaat eigenlijk meer over wat voor impact dit werk heeft gehad op zijn eigen leven en waarom hij er uiteindelijk voor heeft gekozen om het werk nauwelijks meer te doen. Ik vond zelf de stukken over hoe ze bepaalde dingen (zoals een tijdstip van overlijden) wel of niet kunnen analyseren. Een boek voor de liefhebber dus, maar zeker interessant!

The Ballad of Songbirds and Snakes – Suzanne Collins

Yes, een nieuw boek in de Hunger Games serie! Dit vierde deel gaat terug in de tijd en is daardoor ook prima te lezen als het al even geleden is dat je de boeken hebt gelezen of de films hebt gezien. Het gaat over de jeugd van Coriolanus Snow, de man die in de eerste drie delen de president van Panem is. Ik vond het net als de andere boeken geen wereldse literatuur maar wel lekker weglezen en meeslepend! Als je de eerste drie delen met plezier gelezen of gezien hebt, dan is het zeker een aanrader. Ik las hem met plezier en op hoog tempo uit.

The Silent Patient – Alex Michaelides

Spannende boeken vind ik heerlijk en dit boek las ik dan ook met veel plezier! Het gaat over de kunstenares Alicia die na de moord op haar man niets meer wilt zeggen en de moord blijft dus een groot raadsel. Vervolgens probeert de psychotherapeut Theo Alicia aan het praten te krijgen en haar geschiedenis beter te begrijpen. En natuurlijk zit er aan het einde van een boek een plot twist die het hele verhaal op de schop gooit. Qua schrijfstijl en verhaallijn was het niet super sterk, maar het verhaal leest wel lekker weg en is spannend genoeg om te blijven lezen!

De Jongen Die Tien Concentratiekampen Overleefde – Alan Gratz

Zo, dit was wel even andere kost. Dit boek kochten we na ons bezoek aan kamp Westerbork en ik had ‘m zo uit, want hij is niet erg dik. Maar natuurlijk is het wel een super indrukwekkend verhaal! Dit boek vertelt het waargebeurde verhaal van Yanek, een Joods jongetje tijdens de Tweede Wereldoorlog in Polen. Hij wordt van het ene concentratiekamp in het andere geplaatst, uitgehongerd, gemarteld en uitgebuit en kijkt de dood keer op keer in de ogen. Bizar om te lezen natuurlijk en des te belangrijker om ervan te leren. Het boek is overigens ook geschikt voor (wat oudere) kinderen en leest daardoor gemakkelijk weg.

Op dit moment lees ik Getuige van Lars Kepler en So You Want To Talk About Race van Ijeoma Oluo. Boeken van Lars Kepler vind ik altijd wel lekker spannend en lees ik het liefst zo snel mogelijk! En het boek van Ijeoma Oluo vind ik enerzijds best zware kost om te lezen, maar wel heel leerzaam en helpt me nu al om racisme beter te begrijpen.

Welk boek heb jij als laatste gelezen?

1 Reactie

  1. Wat leuk om te zien! The ballad of songbirds & snakes heb ik ook gelezen, ik zat weer helemaal in het Hunger Games wereldje. Zo heerlijk!

    The Silent Patient staat ook nog op mijn lijstje. Ik lees nu Nine Elms van Robert Bryndza. 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *