De leuke dingen des levens #1

Zo, tijd voor een nieuwe rubriek! Ik wil eigenlijk wel weer wat structureler gaan bloggen. Ik vind het nog steeds leuk om te doen en doe het dan ook met veel plezier. Vaste rubrieken helpen mij om het langer vol te houden en dus leek het me leuk om een rubriek te maken vol met mijn favorieten van de afgelopen tijd. Here it comes!

Lenox Hill

Ik ben echt dol op medische series en dat is niet zo gek want vroeger wilde ik super graag arts worden. Die tienerdroom is toch ergens gestorven maar mijn interesse is er nog steeds. Op Netflix zijn meerdere series te vinden en ik heb me laatst op Lenox Hill gestort. Deze reality serie volgt artsen en verplegers in het Lenox Hill ziekenhuis in New York City en is vrij recentelijk opgenomen. Hoewel de focus ligt op de zorgsector bespreken ze ook topics zoals Black Lives Matter en COVID-19. Ik vond het echt super interessant en een aanrader als je dit soort medische reality series leuk vindt!

Time planning spreads in mijn bullet journal

Ik heb al jaren een bullet journal en switcht regelmatig in formaat, opzet en soms zelfs van bullet journal systeem naar planner. De laatste tijd was ik weer wat verschillende formaten en planners aan het proberen maar niets was eigenlijk wat ik zocht. Toen ging ik weer terug naar een A5 grid journal en simpele wekelijkste spreads. Mijn favoriet tot nu toe is deze mix tussen time based plannen en to do lijstjes. Lekker veel ruimte voor beiden! Ik gebruik nu trouwens een notitieboek van Lamy. Niet helemaal geschikt voor bullet journalen maar wel erg mooi.

Too Good To Go app

De Too Good To Go app is gemaakt om voedselverspilling tegen te gaan. Je koopt er een voedselpakket bij bijvoorbeeld een supermarkt of bakkerij en krijgt dan producten die bijvoorbeeld tegen de THT datum aan zitten of een dagje oud zijn. Mijn eerste ervaring met de Too Good To Go app met een pakket van de AH was een giga teleurstelling. Daarna bestelde ik er eentje bij een bakkerij en dat was echt fantastisch! Lekker brood en prima broodjes voor slechts €5. Ik vind het fijn om zo voedselverspilling tegen te gaan en ik vind het leuk dat het elke keer een verrassing is wat je krijgt. Zeker het proberen waard!

Cycle shorts van Primark

Ik draag graag jurkjes maar heb al snel last van schurende bovenbenen. Shaping ondergoed helpt erbij maar zit vaak erg strak (hallo buikpijn) en zijn heel warm. De trucs met onder andere deodorant of van die banden doen vaak maar weinig bij mij. Laatst kocht ik een cycle short bij Primark in een maatje kleiner dan mijn eigen maat en ik ben fan! Zeeman verkoopt vergelijkbare broekjes. Vaak van katoen, lekker zacht en niet te strak bij je buik. Ik raad wel aan om ze te passen of een maatje kleiner te proberen dan je gewone maat. Bij mij zakte mijn eigen maat af en rolde de pijpjes op, super irritant! Maar goed, voor nog geen €5 zijn ze zeker het proberen waard.

Hema B.A.E. eau de toilette

Qua parfums ben ik niet super kieskeurig en ik probeer graag verschillende geuren uit. Inmiddels heb ik meerdere geuren uit de Hema B.A.E. lijn geprobeerd en eigenlijk vond ik ze allemaal wel lekker! Ze zijn allemaal vrij fris en zoet en daar moet je natuurlijk wel van houden. Green apple and amber lijkt heel erg op het groene appeltje van DKNY en op dit moment is Violet and Blackberry mijn favoriet. Een flesje kost €12,50 en voor die prijs is het zeker het proberen waard.

2 Reacties

  1. O die serie vond ik geweldig, houd er echt van. Die artsen, zo betrokken bij hun patiënten. Mooi en verdrietig tegelijkertijd.

    Die shorts van Primark zijn inderdaad fijn maar ik had ook beter een maat kleiner kunnen nemen, nu zakt ie teveel af…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *