Wat ik in een week deed #134

Afgelopen week was weer een lekker kort werkweekje want ik was donderdag en vrijdag vrij! En gelukkig was het best lekker weer, dat doet veel goeds voor het humeur. Benieuwd hoe mijn week was?

Ik probeer steeds op een rustig moment flink wat boodschappen in te slaan, dus op maandagochtend stond ik voor 8 uur al in de supermarkt. Ik vind het wel lastig om voor een aantal dagen vooruit eten te bedenken, maar natuurlijk fijner dan elke keer weer terug te moeten!

Ik probeer naast het wandelen nu ook wat gezonder te eten. Havermout vind ik lekker voor ontbijt en voor lunch ga ik vaak voor rijstwafels of maïswafels met verschillend beleg. Huttenkase vind ik heel lekker, zeker in combinatie met komkommer of tomaat!

’s Avonds liepen we een rondje en maakte ik weer eens een slootfoto.

Ik vind het eigenlijk ook wel fijn om tijdens de lunch even een half uurtje te lopen. Ik heb echt een zittend beroep en zeker met calls achter elkaar merk ik dat ik futloos word. Dan is even bewegen in de frisse lucht heel fijn!

Juni komt er natuurlijk al aan en ik voelde al wat inspiratie voor mijn bullet journal, dus die is grotendeels klaar! Ik ga voor lekker veel kleur.

’s Middags lopen en ’s avonds ook nog even levert een goede stappenscore op!

Woensdag kregen we onze koffiemachine geleverd! M’n vriend wilde al tijden zo’n machine en een Jura is heel erg prijzig, dus daar twijfelde we teveel over. Deze van Philips kreeg goede reviews en was niet al te duur. Ik drink eigenlijk nauwelijks koffie, maar ik wil het wel weer proberen en ik ben wel fan van chai latte! Ik vind het overigens niet vies maar krijg er snel buikpijn van. Maar even experimenteren met verschillende soorten.

Donderdag was het ineens giga lekker weer en hoewel ik het juist verschrikkelijk vind omdat ik dan toch iets ’s zomers aan moet qua outfit, ging ik er gewoon voor. Een jurkje met blote benen! Vroeger had ik gewoon m’n zwarte lange broek aangetrokken, maar nu heb ik er wel meer schijt aan. Lekker met mijn witte melkpakken over straat, haha.

We gingen even fietsen kijken in Haarlem en dat was helaas super vervelend in de buurt van de ijssalon. Afzien!! Daarna gingen we even bij de ouders van mijn vriend langs, maar daar bleven we uiteindelijk hangen tot na het avondeten. Toch fijn dat het met lekker weer wel kan in de tuin!

Vrijdag was ik vrij en moest mijn vriend werken. Een beetje saai, maar ik heb me alsnog wel vermaakt. Ik probeerde voor het eerst yoga en HIIT met video’s op YouTube. Yoga vond ik eigenlijk wel fijn, maar voor HIIT ben ik echt nog niet fit genoeg! Dus ik heb nog maar wat rustige video’s opgezocht voor de volgende keer, haha. Ook ging ik lekker een stukje lopen en maakte ik deze foto. Nee het is geen dino, het is een schaap..

Op zaterdag gingen we toch nog maar een keertje fietsen kijken want ik was er nog steeds niet over uit. Nu waren gelukkig wel meer winkels open in tegenstelling tot op zondag of met Hemelvaart, dus dat was wat makkelijker vergelijken. Deze Gazelle vind ik nog steeds mooi maar is toch net wat te klein voor het mooie. En die racefiets was van de verkoper, leuk om eens te proberen! De houding vond ik echter niet fijn (je zit heel ver naar voren gebogen), dus dat werd hem ook niet.

Maar het lijkt wel te zijn gelukt! Bij een andere winkel vond ik deze Batavus Wayz E-Go en die fietste eigenlijk wel verrassend fijn! Een goede zit en hij voelt heel stabiel aan zonder er lomp uit te zien. Helaas hadden ze mijn maat niet staan dus hij is besteld en het is nog even afwachten of die maat ook echt goed is, maar ik denk het wel. Nog even een weekje wachten!

Op zaterdag waaide het hard maar met het zonnetje erbij was het eigenlijk ook wel weer lekker. We liepen een flink rondje (zo’n 5 km) en dat ging me verrassend goed af! Al kon ik aan mijn Fitbit achteraf wel zien dat de tegenwind soms voor een cardio workout zorgde, haha.

En daarna weer lekker chillen op de bank. Op dit moment lees ik Unnatural Causes, een boek geschreven door de forensisch patholoog Dr Richard Shepherd. Hij onderzoekt overleden mensen en probeert de doodsoorzaak te achterhalen en dit boek gaat over zijn vakgebied en loopbaan. Dat klinkt misschien echt niet chill, maar ik vind het dus best interessant! Hij omschrijft maar weinig echt vieze dingen en er zitten geen foto’s in, maar ik vind de wetenschap en uitleg achter dit vakgebied best interessant.

Zondag had ik het slechtste idee ooit. Ik wilde wat meer sportkleding hebben om binnen workouts te kunnen doen aangezien ik maar 1 setje heb, en bestellen zag ik niet zo zitten met al die rare maten en vormen. Dus gingen we naar de Nike Outlet in Amsterdam waar het natuurlijk giga druk was en niemand het nodig vond om afstand te houden. Nike zijn we uiteindelijk niet eens binnen gekomen, maar ik kocht wel een trui bij G-star en twee sportbroeken bij Intersport. En qua maten was het inderdaad super raar dus online bestellen was ook geen succes geweest. Maar leuk was anders.. ’s Avonds maakte ik in ieder geval wel weer een lekker soepje!

En zag mijn avondeten eruit als dat van een konijn, haha!

Deze week heeft weer een lang weekend en dat is natuurlijk helemaal niet vervelend. En morgen krijgen we eindelijk zonnepanelen op ons dak, spannend! Hoe wordt jullie week?

3 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *