New in – Dr. Martens 1461 schoenen

Hoera, gezinsuitbreiding! Vorig jaar kocht ik mijn eerste paar Dr. Martens en toen ging ik voor het hoge 1460 model. Een klassieker en super fijn voor in de herfst en winter, maar natuurlijk een beetje warm in de lente en zomer. Ik wilde dan ook graag het andere klassieke model, de 1461, omdat die wel laag is en prima kan in deze periodes!

Dr. Martens heeft in hun webshop regelmatig sale en vaak zijn het natuurlijk de opvallende modellen, of modellen die bijna uitverkocht zijn. Toch neem ik wel altijd een kijkje en deze keer viel mijn oog op het model hierboven! Deze 1461 Dusky schoen heeft volgens de omschrijving een olijfgroene kleur. Een beetje lastig in te schatten vanaf een plaatje natuurlijk, maar ik durfde het wel aan. Inmiddels weet ik ook wel welke maat ik moet hebben en dus bestelde ik ze!

En ik ben er super blij mee! De kleur vind ik prachtig, een beetje tussen groen en taupe in en daardoor natuurlijk een stuk frisser dan de zwarte hoge versie die ik al had. Prima ook voor onder een blauwe of zwarte broek. Net als bij het hoge model moet ik ze wel echt inlopen en zitten ze in het begin dus behoorlijk strak. Wel heb ik het idee dat het iets minder is dan bij het hogere model. Ik draag ze vaak eerst een paar dagen binnen als de zolen nog schoon zijn zodat ze meer naar mijn voeten gaan staan. En gelukkig zitten we nu toch vooral binnen..

Natuurlijk zijn Dr. Martens echt een kwestie van smaak. Ik vind het hele toffe schoenen en ze lopen, eenmaal ingelopen, echt heel lekker. Ze gaan over het algemeen ook lang mee, dus dat is lekker duurzaam. Het 1461 model van Dr. Martens kost doorgaans rond de € 160 en ik scoorde dit paar voor €90. Mocht je ook op zoek zijn naar Dr. Martens, houdt dan zeker de site in de gaten voor de sale!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *