Dingen Anders Doen – Lianne Keemink

Begin dit jaar las ik het eerste boek van Lianne Keemink, over hoe we het leven voor onszelf een stukje makkelijker kunnen maken en waarom je echt niet alles hoeft te doen. Dat boek heette dan ook Je Moet (Bijna) Niks en las ik met veel plezier! Laatst is het tweede boek van Lianne uitgekomen en natuurlijk wilde ik dat boek ook graag lezen.

Het eerste boek ging dus vooral over lekker je eigen ding doen, maar bij dit tweede boek is het net even wat anders. Dingen Anders Doen gaat namelijk over het volgende:

“Jezelf goede gewoontes aanleren en slechte gewoontes afleren is volgens zelfhulpboeken een kwestie van een knop omzetten, gewoon even wilskracht tonen en zoveel mogelijk motiverende spreuken tot je nemen. De werkelijkheid is meestal weerbarstiger. In Dingen anders doen vertelt en onderzoekt Lianne hoe makkelijk of moeilijk het is om te stoppen met het scrollen langs social media of chocola inhaleren, om meer te sporten, geconcentreerder te werken en een opgeruimder huis te hebben. Is het echt een kwestie van mindset of komt er veel meer aan te pas? Hoe doen we dat nou echt, gewoontes veranderen? Het korte antwoord is als een Facebook relatiestatus: It’s complicated. Het uitgebreide antwoord lees je in dit boek.”

Ik ga dus niet zo heel goed op zelfhulpboeken, maar die van Lianne zijn er wel de uitzondering op. Lianne schrijft luchtig en toch concreet, geeft je veel tips en aanraders voor specifieke veranderingen en neemt je mee in haar eigen verhaal over hoe zij bepaalde gewoontes heeft veranderd. Toen ik aan het boek begon had ik niet duidelijk iets voor ogen wat ik zou willen veranderen (hooguit meer bewegen en gezonder eten en dat lijkt me vrij standaard) en dus kan ik de tips & tricks van Lianne niet gelijk toepassen. Toch vond ik het heel leerzaam en motiverend voor wanneer ik wel aan de slag wil! Ze beschrijft bijvoorbeeld veel van de valkuilen die super herkenbaar zijn en hoe je ze de volgende keer kunt vermijden. Hoe je stap voor stap kleine veranderingen kunt doorvoeren zonder dat het van tevoren al gedoemd is om te falen.

Dit boek is denk ik perfect om te lezen als je een twintiger of dertiger bent en je leven best prima op de rit hebt, maar bepaalde gewoontes die je hebt (of misschien juist nog niet) aan wilt passen. Dit boek geeft je genoeg input om dit zo te doen dat de kans van slagen zo groot mogelijk is!

Benieuwd geworden? Je koopt ‘m hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *