De Zeven Zussen – Lucinda Riley

De combinatie van lekker weer en veel thuiszitten zorgt er bij mij voor dat ik extra veel lees en ik vind dat helemaal top! Van meerdere mensen kreeg ik de tip om te beginnen met de De Zeven Zussen serie en dus kocht ik een maandje geleden het eerste boek. Of een aanrader is?

Daar vertel ik je zo meer over, want laat ik je eerst iets vertellen over deze serie. Het eerste boek gaat over het volgende:

“Na de plotselinge dood van hun vader komen Maia en haar zussen bij elkaar in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. De zussen werden als baby door Pa Salt geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst. Maia’s verleden brengt haar naar Rio de Janeiro. Daar aangekomen probeert ze met de weinige aanwijzingen die ze heeft haar achtergrond te ontrafelen. Het voert haar tachtig jaar terug in de tijd, naar de bouw van het wereldberoemde Christus de Verlosser-beeld én de roerige jaren twintig in Parijs. Slaagt zij erin haar ware identiteit te achterhalen?”

Uit deze omschrijving kan je al wel halen waar de andere delen over gaan. Elk boek beschrijft het verhaal van een van de zussen, waarbij ze dus op zoek gaan naar hun verleden en afkomst. In het eerste deel staat Maia centraal en leert ze van alles over de generaties van de familie waar ze oorspronkelijk uit komt.

Ik snap wel dat meerdere mensen deze serie aanraden. Het eerste boek las super lekker weg en ondanks dat het een dikkertje is was ik er zo doorheen! Het is geen hoogstaande literatuur en je moet er dus ook niet teveel diepgang van verwachten, maar juist daardoor leest hij luchtig en lekker weg. Hoewel ik natuurlijk nog niet weet wat ik van de andere delen kan verwachten vind ik het in dit eerste deel wel leuk dat ze terug gaan in de geschiedenis en je dus ook wat meer leert over het ontstaan van de koffiehandel en hoe het leven er 100 jaar geleden in Parijs uit kon zien.

Ik heb deel twee al klaarliggen en mag er van mezelf aan beginnen nadat ik een ander boek heb uitgelezen. Maar je begrijpt, ik kan niet wachten! In totaal zijn er 6 delen dus ik heb ook nog wel even te gaan. Ook lezen? Je vindt hem fysiek, als luisterboek en digitaal bij onder andere Bol.com.

2 Reacties

  1. Ik hoor hier ook heel veel mensen over praten. Zelf ook nog niet geprobeerd omdat ik bang ben dat ik het totaal niets aan vind. Maar kan altijd het eerste boek proberen. Dus wie weet binnenkort.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *