De fijnste Koreaanse & Aziatische skincare via Little Wonderland

Ik ben een enorme sucker voor skincare en tegelijkertijd zo’n beetje allergisch voor bijna alles in skincare. Een interessante combinatie met helaas soms wat missers. Gelukkig weet ik inmiddels wel redelijk wat wel en niet goed werkt voor mijn huid. Simpele producten zonder parfum of andere vervelende ingrediënten gaan over het algemeen goed. Van de webshop Little Wonderland mocht ik twee skincare producten uitproberen en ik ben fan!

De Nederlandse webshop Little Wonderland heeft een uitgebreid assortiment aan Koreaanse & Aziatische merken en producten. Voornamelijk skincare, maar ook make-up en haarverzorging. Daarmee maken ze dit soort producten een stuk toegankelijker voor ons. Meer dan eens heb ik namelijk bij buitenlandse webshops geprobeerd wat te bestellen, maar schrok ik van de verzendkosten en natuurlijk mogelijke invoerrechten. Helemaal top dus! Op basis van mijn huid en wensen kreeg ik twee producten toegestuurd om te testen, namelijk de Klairs Supple Preparation Unscented Toner en de Pyunkang Yul Oil.

Klairs Supple Preparation Unscented Toner €24,99

Eerlijk is eerlijk, toner is een product wat ik zelden zelf aanschaf of gebruik. Wat dat betreft houd ik mijn skincare routine vaak simpel en vind ik toner geen product wat daar een must have in is. Maar de Koreanen geloven zelf in een skincare routine van 10 (!) stappen en hierbij hoort een toner.

Verrassend genoeg vind ik het eigenlijk ook wel een hele fijne stap in mijn routine. Ik gebruik hem het liefst ’s avonds nadat ik mijn make-up eraf heb gehaald met een micellaire reiniger. Vaak blijft er dan nog wel een klein beetje make-up achter en wordt mijn huid wat droog door de reiniger. Deze toner van Klairs haalt het laatste beetje make-up weg en laat mijn huid minder droog aanvoelen.

Dit soort producten kunnen vrij snel een allergische reactie bij mij veroorzaken, maar daar heb ik nog helemaal geen last van gehad. Het scheelt dan ook enorm dat hij unscented is – er zit geen parfum in en dat houdt mijn huid rustig. De toner is overigens dikker dan ik had verwacht, zeker niet zo vloeibaar als water. Daardoor brengt hij gemakkelijk aan op een wattenschijfje zonder er gelijk in te trekken en merk je dat hij lichtjes achterblijft op je huid.

Hoewel ik mijn routine hierop moet aanpassen ben ik echt fan van dit product!

Pyunkang Yul Oil €29,99

Echt enorm benieuwd was ik naar deze olie. Hij doet me ergens een beetje denken aan de olie van Kiehl’s – maar dan wel net iets goedkoper. Nog steeds wel aan de prijs natuurlijk, maar ik ben wel fan van dit soort producten. Ik gebruik een dergelijke olie het liefst ’s avonds voordat ik naar bed ga zodat het ’s nachts goed kan intrekken. En dan word ik ’s ochtends wakker met een lekker zacht huidje!

Ook voor deze olie geldt dat hij mijn huid lekker zacht en goed gevoed doet aanvullen. Ik vind hem persoonlijk te vet om ’s ochtends te gebruiken, al zou dit best kunnen als je bijvoorbeeld geen foundation op gaat doen of de olie heel licht aanbrengt. Voor mijn huid is het prima om hem ’s avonds te gebruiken en ’s ochtends ga ik voor een serum en een voedende creme.

Over dit product ben ik ook erg enthousiast! Ik merk dat er veel goede ingrediënten in zitten die mijn huid zacht en gevoed maken, en geen vervelende ingrediënten die voor irritaties kunnen zorgen. Een fijne olie zonder teveel poespas.

Eigenlijk zijn beide producten dus een hele fijne aanvulling op mijn skincare routine en ik vrees nu al voor het moment dat ze op zijn. En mijn interesse voor dit soort Aziatische huidverzorging is zeker gewekt. Eigenlijk is het heel gevaarlijk dat ik nu Little Wonderland heb ontdekt, want ik wil meer meer meer!

2 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *