Mijn doelen voor 2020

Hoewel het echt mijlenver weg lijkt is het over bijna 2 weken alweer 2020! Ik moet nog wel even wennen aan 2020, ik vergeet nu al soms dat het 2019 is en niet 2018. Is dat een teken dat je oud begint te worden? Dat zal vast wel..

Maar goed, 2020 dus. Een interessant jaar voor mij denk ik, omdat ik iets meer vrijheid ga krijgen. Ik heb eindelijk de stap genomen om parttime te gaan werken waardoor ik een dag per week extra vrij zal zijn. Daar droomde ik al een tijdje van en nu was het wel een goed moment om dit gewoon te gaan doen. Super fijn!

Mijn eerste doel is dan ook om die extra dag te gaan gebruiken om mijn (potentieel winstgevende) activiteiten buiten werk om uit te gaan breiden. Dat betekent dus meer tijd voor mijn Etsy shop, Instagram en ook zeker deze blog. Voor alledrie geldt eigenlijk wel dat wanneer ik er meer tijd in steek en/of meer post, ik er meer geld mee kan verdienen. Vooral voor mijn shop wil ik meer gaan doen, want nu merk ik vaak dat ik het moeilijk vind om het te combineren met mijn werk. Het releasen van nieuwe items kost me vaak letterlijk weken – en dat is niet ideaal als je een online shop een succes wilt laten zijn.

Mijn tweede doel voor het nieuwe jaar is om die extra tijd ook goed te gebruiken om leuke dingen te doen. Hopelijk kan ik nu wat vaker doordeweeks afspreken met vriendinnetjes die ook parttime werken zodat het niet allemaal afhangt van het weekend. En mijn vriend moet af en toe in het weekend werken dus dan is het wel fijn om doordeweeks samen wat leuks te gaan doen. Dan is het ook wat minder druk overal!

Een van de doelen van 2019 was een epic fail en dus mag hij wel weer mee naar 2020. Gezonder leven staat nog steeds op het lijstje en hoop ik te bereiken door iets bewuster te eten en vooral wat minder lui te zijn. Er is nog steeds een plan om ons in te schrijven voor de sportschool, maar natuurlijk hoeft dat niet perse om wel meer te bewegen. Zo zou ik skeeleren wel weer op willen pakken en heb ik in 2019 wel vaker de fiets gepakt dan de auto, dus dat kan ook mee naar 2020. Hopelijk krijg ik door wat gezonder te leven meer energie, want daar heb ik in 2019 best vaak mee gestruggled.

Als laatste lijkt het me goed om nog steeds (en misschien wel nog) bewuster om te gaan met geld in het komende jaar. Door het parttime werken verlies ik ongeveer 10% van mijn salaris en niet alles hiervan zal ik kunnen compenseren met eventuele inkomsten van de dingen buiten werk. Ook koop ik nog steeds wel “nutteloze” dingen en kan ik echt nog wel meer besparen waardoor ik weer meer kan sparen. Ik zat laatst wat video’s op YouTube te kijken van financial minimalists en dat ging me wel iets te ver, maar een gezonde balans tussen kortetermijn uitgaven doen en sparen voor grotere uitgaven in de toekomst vind ik wel slim.

Verder zie ik wel wat het komende jaar me gaat brengen. Ik kijk heel erg uit naar het parttime werken, al wordt het misschien wel afzien want ik moet wel een uurtje per dag extra gaan werken op de dagen dat ik wel werk. Ik hoop dat ik meer energie (en geluk?) krijg door meer tijd te kunnen besteden aan de dingen die ik wel echt leuk vind, en door wat gezonder te leven. En misschien is dat wel het ultieme doel, om weer een stapje dichter bij geluk te komen.

Hebben jullie al nagedacht over jullie doelen voor 2020?

2 Reacties

  1. Wat goed dat je de stap hebt gezet naar parttime werken. Ik ben net begonnen met een nieuwe baan (met lange reistijd) waar parttime werken geen optie is. Mijn doel voor 2020 is om daarnaast weer goed voor mezelf te zorgen en na mijn werk gewoon te koken. Dat is er in de eerste weken helemaal bij ingeschoten. Daarnaast hoop ik dat ik mijn leven in Antwerpen steeds meer op de rit zal hebben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *