Van een huis je thuis maken

Zo’n 1,5 jaar geleden ruilde ik mijn stulpje in Den Haag in voor een echt grotemensenhuis. Ik ging samenwonen met mijn vriend en we hadden een mooi (huur)huis gevonden in de buurt van Haarlem. Lekker groot, maar dus ook veel in te richten, en we moesten van twee huishoudens een gedeeld huishouden maken. Gelukkig verliep dat soepel en zaten we wat betreft de meubels en inrichting redelijk op een lijn. Dat scheelt een hoop frustratie! Ook hadden we gelukkig al redelijk dezelfde stijl meubels en was samenvoegen dus wel te doen.

Een aantal items hebben we wel nieuw gekocht. Zo hadden we allebei geen prettige bank(en) en waren we er dus wel snel over uit dat er een nieuwe moest komen. De meeste tijd breng je door op de bank en in bed, dus die moeten allebei wel goed zijn! We besloten dan ook iets meer te investeren in een bank en natuurlijk eentje uit te kiezen die goed bij ons interieur en manier van leven zou passen. Het werd een hoekbank van Montèl die uit te schuiven is en verstelbare hoofdsteunen heeft. Zo kan iedereen er lekker op zitten! Ook vonden we de service fijn en was hij snel leverbaar. Kijk zeker eens op de website voor meer mooie banken!

Verder kochten we een nieuwe eettafel omdat de ruimte voor een tafel in het nieuwe huis juist kleiner was (dus ik heb afscheid moeten nemen van mijn gigantische eettafel van ruim 2 meter..). Eigenlijk waren dat de enige twee grote dingen die we in eerste instantie erbij hebben gekocht. Toch voelde het op bepaalde vlakken nog niet helemaal als ons huis, omdat we natuurlijk onze eigen items mee hebben genomen en niet veel gedeelde items hadden.

Het laatste half jaar zijn we dan ook bezig geweest om ons huis meer een thuis te maken. We hebben een aantal kleine items vervangen met iets nieuws wat we samen hebben gekozen en gekocht. Zo hebben we de kleine tafeltjes bij de bank vervangen, hebben we veel nieuwe lampen gekocht, en zitten we er nog over te denken om een mooie stoel voor bij de bank erbij te kopen. Ik merkte dat het daardoor echt al meer als een huis van ons samen is gaan voelen. Ook zijn we langzaamaan bezig om de tuin wat leuker te maken. Het is een huurhuis dus dat is niet echt iets waar we veel in willen investeren, maar zeker in de zomer moet het wel een fijne plek zijn om te zitten!

Uiteindelijk hebben we natuurlijk ook veel weg moeten doen, omdat we veel dingen ineens dubbel hadden. Een gedeelte ging naar Marktplaats, maar we hebben ook veel naar de kringloop gebracht. Voorheen deed ik dat eigenlijk nooit, maar nu ik er zelf ook af en toe kom zie ik er wel de waarde van in. Zonde om dingen weg te gooien die echt nog prima zijn en een tweede leven verdienen.

De komende maanden wil ik proberen om nog wat meer spullen weg te doen, en ervoor te zorgen dat spullen ook echt een plek krijgen in huis. Dat is soms nog best wel een uitdaging namelijk, en ik ben van nature ook best een rommelig persoon (met veel spullen want veel hobby’s). Misschien moet ik maar eens to do lijstje in mijn bullet journal gaan maken om gefocust aan de slag te kunnen gaan met opruimen. Tips zijn welkom!

Voelt jouw huis al helemaal als een thuis, of vind je het ook nog lastig om het echt je eigen plek te maken?

Samenwerking

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *