Hoe staat het ervoor met mijn goede voornemens van 2019?

Het einde van het jaar komt eraan en dat vind ik best.. Heftig! Natuurlijk is het maar een getal (2019, 2020) maar het voelt echt alsof de tijd weer voorbij gevlogen is. In het begin van 2019 schreef ik een blogpost over mijn goede voornemens voor 2019 en het leek me wel leuk om eens te kijken of er iets terecht is gekomen van deze voornemens!

Mijn goede voornemens voor 2019 waren:
1. Een betere balans tussen werk en creatief bezig zijn
2. Geld verdienen met iets buiten werk om
3. Flink sparen en bewuster omgaan met mijn geld
4. Gezonder leven zonder er teveel druk op te leggen
5. Nog veel meer liefde geven aan de mensen waar ik het meeste van houd

Niet een heel lang lijstje, maar wel een paar belangrijke topics waar ik mezelf in wilde verbeteren. Spoiler alert: een paar zijn wel gelukt en een paar niet. Zo houden we nog wat over voor 2020..

1. Een betere balans tussen werk en creatief bezig zijn

Dit jaar is dit al redelijk gelukt, maar in 2020 wordt het nog beter! Vorige maand heb ik goedkeuring gevraagd om vanaf januari parttime te kunnen gaan werken en daar kijk ik heel erg naar uit. Ik ga dan van 40 naar 36 uur en mag het verdelen over 4 dagen, dus dan ben ik elke week een dagje vrij. Super fijn! Die dag wil ik enerzijds gebruiken om nog meer te werken aan mijn creatieve business en activiteiten, en anderzijds zodat ik wat meer tijd kan besteden met onder andere mijn vriend en vriendinnen. Super veel zin in!

2. Geld verdienen met iets buiten werk om

Redelijk gelukt! Ik heb dit jaar een Etsy shop geopend waar ik nu een klein zakcentje mee verdien. Ik ben ook richting het eind van het jaar iets actiever gaan bloggen en dan krijg ik ook sneller aanbiedingen voor samenwerkingen. In 2020 hoop ik door die extra vrije dag serious business te kunnen maken, zodat ik ook weer kan compenseren voor het stukje inkomen wat ik ga missen.

3. Flink sparen en bewuster omgaan met mijn geld

Sparen is prima gelukt, want ik spaarde ongeveer 1000 euro per maand! Ik ben ook bij gaan houden hoeveel ik precies per maand verdien en uitgeef, wat ik voorheen eigenlijk nooit deed (en ik vertelde je er hier meer over). Die bewustwording is super goed en heeft me veel meer inzicht gegeven. Maar tegelijkertijd merk ik dat ik nog steeds niet super bewust omga met geld en best vaak impulsaankopen doe. Straks verlies ik 10% van mijn inkomsten en ik denk dat ik er makkelijk voor kan compenseren door die bewustwording te gaan opbouwen. To be continued..

4. Gezonder leven zonder er teveel druk op te leggen

Nou ja, dit is wel de epic fail van het jaar, haha! Vriendje en ik hebben wel het goede voornemen gehad om ons in te schrijven voor de sportschool en we zijn ook bij twee scholen gaan kijken. Maar door onder andere vakanties en zijn geswitch van banen zijn we er nog steeds niet echt aan toe gekomen. Deze gaat dus mee naar 2020.

5. Nog veel meer liefde geven aan de mensen waar ik het meeste van houd

Gedeeltelijk gelukt, gedeeltelijk ook niet. Ik heb veel tijd doorgebracht met m’n vriend en we hebben zelfs wat last minute tripjes gemaakt, wat ik echt super leuk vind. Ik ben ook regelmatig met mijn mama op stap geweest. Maar ik vind het soms lastig om af te spreken met vrienden en kan me er niet altijd voor motiveren, waardoor ik ze dus eigenlijk veel te weinig zie. Hopelijk gaat die extra dag volgend jaar daar wel iets bij helpen.

Op naar volgend jaar!

Een paar goede voornemens gaan mee naar 2020 en er komen ook zeker nog wat nieuwe voornemens bij! Ik ben wel echt heel blij dat ik eindelijk de stap naar parttime heb durven maken en ik ben heel benieuwd hoeveel ruimte en rust mij dit in het komende jaar gaat geven. Ook mijn blog gaat lekker mee naar 2020, aangezien er volgens mij nog steeds een markt is voor blogs en ik het zelf nog steeds leuk vind om te doen.

Hoe staat het ervoor met jouw goede voornemens van 2019?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *