Ik kocht de iPhone 11 Pro

En leef sindsdien op water en droog brood want jeetje, wat zijn ze toch weer duur. Maar ik kan niet ontkennen dat ik een gadgetfreak ben en na 2 jaar met iPhone 8 Plus (super fijne telefoon) was ik toch wel benieuwd naar de nieuwe iPhones. In september kondigde Apple drie nieuwe iPhones aan: de 11, 11 Pro en 11 Pro Max. En wanneer er Pro achter de naam staat weet je twee dingen: het is duur en ik wil het.

Dus op de dag van de werkelijke release sleurde ik het vriendje mee naar Haarlem, waar een Apple Store zit. Even in het echt bekijken! Ik had zelf interesse in de 11 Pro (en misschien de Max). Deze iPhone heeft namelijk 3 camera’s en ik maak veel foto’s met mijn telefoon. En ja, ik vind het design met de drie camera’s ECHT HEEL LELIJK. De vergelijkingen met een insectenoog en een kookstel zijn helemaal terecht. Maar weet je, als hij dan echt mooie foto’s maakt kan ik wel mee leven. En bovendien zie ik het toch niet als ik ‘m in mijn hand heb.

Al vrij snel had ik besloten dat het de 11 Pro moest gaan worden. Ik kwam van een iPhone 8 Plus, maar omdat de 11 geen homebutton meer heeft heb je meer scherm en is het scherm van de 11 Pro dus effectief net zo groot als die van de 8 Plus (alleen dan wat langwerpiger). Het grote nadeel van de 8 Plus vond ik dat hij in geen enkele broekzak of kleine handtas pastte en dus ging ik maar niet voor de 11 Pro Max.

De 11 Pro en 11 Pro Max zijn beschikbaar in 4 kleuren en ik wilde in eerste instantie zwart, maar die was er niet meer. De groene kleur, Midnight Green, is nieuw in het assortiment en vond ik in het echt toch eigenlijk wel mooi! In daglicht lijkt hij een beetje groen/grijzig en dat is helemaal niet zo verkeerd. Bovendien doe ik er toch altijd een hoesje omheen, dus zoveel zie je er ook niet van.

Dus daar is hij! Ik ging voor de iPhone 11 Pro in Midnight Green en met 256 GB opslag. Ik kocht er ook een leren Apple hoesje bij in Forest Green en een screen protector van Belkin. Een dubbele rib uit m’n lijf dus, maar het duurt denk ik nog wel even voordat je hoesjes kan scoren bij bijvoorbeeld Action of Hema en AliExpress duurt natuurlijk ook wel even. En ik vond het groene hoesje ook erg mooi bij de telefoon! Er komen vast nog wel hoesjes bij..

Ik kan je gaan vervelen met alle specs en verbeteringen, maar dat kan Apple natuurlijk veel beter dus kijk hier vooral even voor alle details. Voor mij zijn de grootste veranderingen ten opzichte van de 8 Plus de extra ultragroothoekcamera, geen homebutton meer, betere portretmodus en nu ook aan de voorkant, en een scherper scherm. Ook zit er nu een nachtmodus in voor foto’s waarbij je dus met heel weinig licht toch een scherpe en goed belichte fotos kunt krijgen.

Genoeg gepraat – tijd voor foto’s!!

Onbewerkt

Bewerkt

Onbewerkt

Bewerkt

Onbewerkt

Bewerkt

Onbewerkt

Bewerkt

Onbewerkt

Bewerkt

Nachtmodus

Selfie time!

Dat ziet er toch helemaal niet verkeerd uit? Ten opzichte van de 8 Plus vind ik de foto’s scherper waardoor je meer details ziet. Ook kan ik daardoor meer snijden in de foto’s zonder teveel details te verliezen. Ook het verschil tussen wat scherp is en wat niet scherp is, is groter dan bij de 8 Plus, zelfs als je niet op Portretmodus schiet. Ik gebruik Portretmodus ook voor objecten en daar merk ik dat de camera wel iets anders werkt. Daar vond ik de 8 Plus soms wat beter in het identificeren van wat scherp moet zijn en wat niet. Tegelijkertijd vind ik de onscherpe delen bij de 11 Pro mooier eruit zien.

Ik maak zelden selfies maar vind het wel leuk dat ik nu portretmodus kan gebruiken met de camera aan de voorkant. Dan ziet het er al snel wat beter uit, haha! De nachtmodus vind ik verrassend leuk en is denk ik super goed te gebruiken wanneer je foto’s in een donkere stad wilt gaan maken. Dat heb ik nog niet geprobeerd en dat komt dus zeker nog! Dan is het wel handig om een statiefje te scoren waar je telefoon in kan, want je moet ‘m 2-3 seconden stil houden.

Natuurlijk is het een belachelijk dure telefoon (ik legde er €1329 voor neer zonder het hoesje en de screen protector) en is het verschil met de vorige iPhones echt niet zo groot meer. Ik zie het zelf als een luxeitem waar ik wel het geld voor over heb. Bovendien gaan al mijn Apple producten tot nu toe jaren mee (MacBook al 6 jaar, oude iPhone 6 ruim 4 jaar) en schuift mijn oude iPhone altijd door naar mijn vader zodat die ook goed gebruikt wordt. Ik gebruik mijn telefoon voor ongeveer 95% van mijn foto’s (inclusief die voor mijn bujo Instagram) en de camera(s) en opties zijn dus wel van belang. En het leven is net wat makkelijker als al je apparaten van Apple zijn, dus ik zit ook goed vast in die keten :).

Wat vind jij van de nieuwe iPhone? Zou jij ‘m willen hebben?

8 Reacties

  1. Jaaaa, het is echt een prachtig apparaat. M’n hoofd zegt dat ik ‘m niet moet kopen, maar mijn hart heeft al bijna een afspraak gemaakt bij de Apple Store. Zucht.

  2. Ik vind het echt veel geld voor een telefoon. Ik heb een IPhone 8 en blijf het daar vooralsnog maar even mee doen 😉 zolang hij niet kapot gaat vind ik 1500 voor een telefoon een beetje te gek, daar kun je een hele mooie vakantie voor boeken (onder andere).

  3. Ik heb m ook, ben echt verliefd op de midnight green kleur. Vond het ook heel erg veel geld maar mijn 6s vond z’n zwemles toch echt niet zo leuk waardoor de batterij leeg liep terwijl je er naar keek. Ben er tot nu toe heel erg blij mee. Verschil in camera’s is voor mij zo enorm!

  4. Ik heb ook een 8 Plus! 🙂 Deze 11 Pro ziet er wel echt geweldig uit, zeg. Die foto’s! Ook erg interessant dat hij een nachtmodus heeft. En ik vind die donkergroene kleur dus práchtig, hé. Alleen natuurlijk jammer mocht je de kleur beu geraken, maar dan kan je hem wel in een ander hoesje steken.

    1. De 8 Plus is ook echt fijn vond ik! Wel jammer dat bepaalde nieuwe functies niet meer naar de oudere toestellen komen. Zo’n nachtmodus zou daar toch eigenlijk ook wel op moeten werken..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *