Eindelijk weer eens een bullet journal update

Zo, dat is wel even geleden. Ik gebruik nog steeds trouw elke dag mijn bullet journal (en andere journals) en de vele to do lijstjes en overzichten helpen mij nog steeds om productief te blijven. Maar ik vergat steeds een update te geven op mijn blog, voornamelijk omdat het meeste zich toch op Instagram afspeelt. Toch kan een update hier ook niet echt kwaad, dacht ik zo!

In juli ben ik overgestapt van een A6 Leuchtturm naar deze boekjes van Muji. Deze boekjes zijn nog kleiner dan A6, namelijk paspoortformaat, en ook nog eens een stuk dunner. Ik wilde al een tijdje een systeem proberen met losse boekjes in een cover, wat over het algemeen bekend is onder de naam Traveler’s Notebook. Oorspronkelijk van het merk Midori, maar daar ben je alleen al 50 euro kwijt en dan heb je nog geen boekjes. Ging mij dus wat te ver.. Muji verkoopt ook boekjes in hetzelfde formaat en op AliExpress kocht ik een paspoorthoesje. Gaatjes erin, elastiekjes erdoor, en je hebt hetzelfde resultaat voor bij elkaar nog geen 20 euro. Prima!

Ik gebruik op dit moment 4 boekjes. Een boekje is mijn dagelijkse planning en daar zet ik dus mijn to do’s en afspraken in. Ik heb ook een boekje met lijstjes die niet specifiek bij een bepaalde maand horen, zoals bijvoorbeeld ideetjes voor de blog of samenwerkingen. Een derde boekje gebruik ik voor mijn financiĆ«le plan, waar ik mijn inkomsten en uitgaven in bij kan houden. En de vierde is voor notities.

Juli

Juli was de eerste maand met dit nieuwe systeem en niet alles werkte natuurlijk helemaal zoals ik had gehoopt, maar dat is helemaal prima. Ik deed in het begin een “one line a day” overzicht om ‘m vervolgens te vergeten en ik miste mijn wekelijkse pagina met to do’s voor die week. Ik vond het wel fijn om een pagina per dag te hebben die ik vervolgens kon invullen zoals het voor die dag het beste uitkwam.

De eerste vier dagen van juli waren we nog op vakantie en dan vind ik het fijn om een soort diary pagina’s te maken met eventueel een paar to do’s. De foto’s heb ik geprint met mijn HP Sprocket. Gezien het formaat van de boekjes was het ’t handigst om twee foto’s per keer te printen (even een collage maken van twee foto’s dus) en die dan doormidden te knippen.

En vervolgens begon het gewone leven. Ik heb eigenlijk nog nooit gehad dat een pagina niet genoeg was voor mijn to do’s, dus dat werkte op zich wel prima. Sommige dagen was ik wel drukker dan anderen, dus dan gebruik ik de overgebleven ruimte vaak als diary.

Op vakantie kocht ik nog een paspoorthoes bij Gallerie Lafayette en die begon ik dan ook vrij snel te gebruiken. Eigenlijk vind ik de donkerblauwe wel wat mooier (die is kwalitatief ook echt beter), maar voor de zomer is deze blauw/rode cover wel leuk!

En toen zat juli er alweer op! Het systeem met de losse boekjes beviel me wel goed en dus ging ik er in augustus gewoon weer mee verder. Ik vond het ook echt heel handig dat ik ‘m makkelijk mee kon nemen dankzij het formaat!

Augustus

Meer van hetzelfde dus, al pakte ik het wel iets anders aan. Geen one line a day, wel weekly overviews, en ik gebruikte niet meer 1 pagina per dag. In plaats daarvan gebruikte ik stickers en werden de weken meer een soort groeiende lijstjes. Leek me handig, maar ik vond het alsnog niet zo ideaal. Ik miste echt de mogelijkheid om vooruit te kunnen plannen.

Al ziet het er op zich wel weer leuk uit. Ik gebruikte stickers uit de planner set die ik op Etsy verkoop en dat beviel me wel goed!

De week erna ging ik wel weer voor andere stickers en dat is op zich wel leuk, want ik kon met deze opzet wel afwisselen.

En dus zag de week erna weer heel anders eruit, haha! Vind het altijd wel grappig om te zien dat bepaalde dagen heel druk waren en andere dagen echt totaal niet. De weekenden zijn sowieso nooit zo druk want dan wil ik ook niet al teveel plannen.

De laatste dagen van augustus houden jullie nog van mij tegoed, maar best leuk zo met het geel. Deze laatste week probeerde ik een combinatie van hoe ik het in juli deed (een pagina per dag) en hoe ik het in augustus deed (weekoverzichten) en dat werkte wel goed, dus dat wordt mijn opzet voor september.

September

Want het boekje voor september ligt al klaar! Mocht je er meer van willen zien, deze keer nam ik wel weer de moeite om mijn voorbereidingen te filmen.

Het zwarte boek

Naast het systeem met de kleine boekjes heb ik nog een zwarte A5 journal van AliExpress. Hierin maak ik spreads van leuke dagen, waar ik graag wat meer over wil schrijven en meer foto’s van heb. De laatste tijd maakte ik dan ook spreads van de leukste dagen van onze zomervakantie.

Best leuk om op terug te kijken, toch? Meestal gebruik ik hier mijn HP Sprocket voor, maar deze keer ging ik voor mijn Instax printer. De foto’s daarvan zijn dikker en dat is niet ideaal voor in de kleine boekjes, maar voor dit boek maakt het mij niet zoveel uit.

Nou, dat was best een flinke update dacht ik zo. En hopelijk vonden jullie het leuk om te zien! Als je elke dag updates wilt zien, kan je mij het beste op Instagram gaan volgen. Wat vinden jullie, vaker updates geven?

2 Reacties

  1. Aaah, zo leuk om te zien! Een jaar of 2 geleden startte ik ook vol goede moed aan een bullet journal, maar ik heb het niet volgehouden. Deze kleine boekjes zijn zo schattig & leuk! En ook laagdrempeliger om een wat kleinere pagina per dag bij te houden, zeker als het ook nog een combi is met to do lijstjes.

  2. Leuk om eens te zien! Ik ben er eens mee begonnen, maar vrij snel weer mee gestopt omdat ik het te druk had. Als ik die van jou zie lijkt het soms een combi van een dagboek, to-do list en agenda, erg leuk! Inmiddels gebruik ik de structuurjunkie van Cynthia. Vind ik iets handiger met mijn werk, omdat er al wat meer is ingevuld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *