Wat ik in een vakantie deed (deel 2)

Deel 1 van mijn (of eigenlijk onze) vakantie naar Frankrijk kon je hier al bekijken, en nu is het uiteraard tijd voor deel 2! Gelukkig hadden we nog wel wat dagen te gaan en konden we nog even genieten van het lekkere weer.

Vrijdag 28 juni

Weer een dagje op de camping en dat vond ik prima. Ik begon aan een tweede stickersheet, deze keer wilde ik iets doen met bloemen.

’s Avonds gingen we weer eten aan het meer. Deze keer was het een iets minder groot succes. Naast dat we in de brandende zon moesten zitten (=ik was verbrand), was onze maaltijdkeuze ook wat minder. Ach, kan gebeuren.

Zaterdag 29 juni

Blijft toch wel leuk he, dat beekje? Dit was vlak achter onze tent en ik was een beetje bang dat het geluid heel irritant zou zijn, maar het was juist lekker rustgevend en al snel hoorde je het niet eens meer.

’s Avonds werkte ik in mijn journal en maakte ik onder andere deze spread. Met plaatjes uit de toeristenfoldertjes, haha!

Zondag 30 juni

Weer lekker weinig gedaan. Hoe schattig ziet dat kleine huisje eruit? Dat kon je huren, maar er zat niet veel meer in dan een bed. Op zaterdagavond kwamen we er wel achter dat ons luchtbed niet zo goed tegen de warmte kon en ineens een vreemde bult had gekregen. Wat dus niet zo heel handig is als op zondag alles in de buurt dicht is. Ach, dan maar omdraaien en er een beetje omheen gaan liggen. Gelukkig was hij niet lek!

Maandag 1 juli

Een nieuwe maand, maar gelukkig nog steeds lekker genieten! Al voelde ik me totaal niet oké op deze dag. We wilden naar Straatsburg gaan maar ik was na het ritje over de berg zo misselijk dat ik heel snel weer terug wilde. Zo stom! We gingen wel nog even langs de Decathlon om een nieuw luchtbed te kopen (het werd deze en hij ligt verrassend lekker!) en daarna maar weer terug naar de camping.

Gelukkig ging het eind van de dag wel weer beter. Als afleiding maakte ik een nieuwe stickerset af. Ik vind deze echt heel geslaagd!

Dinsdag 2 juli

Een nieuwe dag met nieuwe kansen! Deze keer haalden we het wel tot aan Straatsburg. Het was inmiddels ook iets minder heet en dus is een dag in een stad dan wel wat beter te doen. We waren allebei nog nooit in Straatsburg geweest en vonden het best een leuke stad. Qua cultuur en mooie gebouwen iets minder dan Freiburg, maar in Straatsburg waren juist weer meer leuke winkels.

Zo zat er een Galeries Lafayette, een warenhuis wat ik ken uit Parijs. Een soort Franse versie van de Bijenkorf en er was al veel sale! Ik kocht er een paspoorthoes en m’n vriend een mooie polo van Scotch & Soda.

Inmiddels hadden we wel weer trek en ik zag ineens een Waffle Factory, een tentje met heerlijke wafels! We kenden het niet, maar de wafels op het terras zagen er super lekker uit. En het was héél lekker!

Ergens vond ik het wel jammer dat alles rondom de Europese Unie, waar Straatsburg onder andere bekend om staat, (ver) buiten het centrum lag. Daar hebben we dus niks van gezien. Verder wel een aanrader!

Woensdag 3 juli

Het einde kwam langzaamaan in zicht en dus twijfelden we wat we nog zouden gaan doen. In de buurt van de camping bevond zich een snoepjesfabriek en die snoepjes zag je in veel lokale winkels. Toch maar even een kijkje nemen.. En het was super leuk! Je kon er een gratis rondleiding krijgen en veel snoepjes proeven. Hartstikke slim, want natuurlijk was er ook een winkeltje bij en gingen we met veel teveel snoep weer de deur uit. Toch vonden we het allebei echt een leuk uitje en heel interessant om te zien!

Ik had voor de vakantie deze rok bij Miss Etam gekocht en had er vrij weinig vertrouwen in (ik ben niet zo’n fashionista), maar ik vond ‘m echt heel leuk! Ik kreeg schatje zo ver om er een leuke foto van te maken en deelde ‘m ook op Instagram. Normaal vind ik foto’s van mezelf echt verschrikkelijk, maar deze vond ik wel leuk!

Hmmm.. ijs. Wederom bij het meer in de buurt!

Donderdag 4 juli

En toen kwam het einde echt dichtbij.. Op donderdag begonnen we vast met de eerste dingen inpakken en een beetje uitrusten voor de drukke dag die eraan zat te komen. ’s Avonds toch maar weer een pizza bij het meer, deze keer ging ik voor eentje met groenten. Best lekker!

Vrijdag 5 juli

Weer op naar huis! Aan de ene kant waren we daar allebei wel weer aan toe, maar aan de andere kant hadden we best nog even willen blijven.

Op de terugweg kwamen we dit racemonster tegen. Daar past die tent van ons niet in.. Maar mooi issie wel!

En natuurlijk lekker slecht eten bij de McDo. De terugreis was ook wel weer pittig, we deden er weer zo’n 8 uur over en waren natuurlijk best wel moe van het afbreken en inpakken. Lekker rustig aan gedaan dus en dan kom je er vanzelf wel!

De vakantie was in ieder geval weer top! De camping was verrassend leuk en fijn, we hebben heel veel geluk gehad met het weer, en ik denk dat we een goede balans hadden tussen lekker chillen en echt op pad gaan. Ik mis het nu alweer..

3 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *