Wat ik in een vakantie deed (deel 1)

Heel hard chillen, dat heb ik de afgelopen 2,5 week gedaan! Elk jaar nemen mijn vriend en ik lekker wat tijd vrij en gaan we kamperen. Deze keer werd het Frankrijk en nu we weer terug zijn, deel ik graag alle leuke foto’s met jullie. Gezien de hoeveelheid heb ik het in 2 delen verdeeld en uiteraard is het eerst tijd voor deel 1!

Donderdag 20 juni

Op naar Frankrijk! Na lang wikken en wegen (en het weerbericht in de gaten houden) hebben we gekozen voor de Vogezen, een mooi gebied in het noordoosten van Frankrijk. Het staat wel bekend om het wisselvallige weer en daar waren we dan ook een beetje bang voor, maar het leek ons alsnog een beter idee dan richting de kust of nog verder naar het zuiden. We vonden een leuke camping online en vertrokken ’s ochtends vroeg. Een hele rit, zo’n 8 uur hebben we erover gedaan..

Daarna nog “even” de tent opzetten en de camping een beetje verkennen. De camping was echt top en zeker een aanrader! Niet te groot, het sanitair was net vernieuwd, de eigenaren waren super lief en aardig en er liep een beekje door de camping heen.

Daarna even het dorp in om boodschappen te doen. Er zat een super lekkere bakkerij (Boulangerie Marie Blachère) waar we uiteindelijk bijna dagelijks wel zijn geweest, oeps! Oh en kunnen we al die M&M’s smaken ook naar Nederland halen?

Vrijdag 21 juni

Volgens de weersvoorspelling zou het de eerste 2 dagen niet zo best zijn en op dag 2 hadden we dan ook wat regen. Dat vond ik niet zo erg, maar het was ook behoorlijk koud en daar moest ik wel even aan wennen. Ach, lekker boekje lezen en nagels lakken. Die nagellak was trouwens eind van de vakantie blauw geworden door al het chloor in het zwembad, haha!

Mooie zonsondergang! Op loopafstand van de camping lag een groot meer en daar liepen we ’s avonds even naar toe. Al vond ik dit shot nog wel mooier dan bij het meer zelf.

Zaterdag 22 juni

Zaterdag gingen we op avontuur naar een stad in de buurt, Colmar. Al was eigenlijk geen enkele stad echt in de buurt en daar hadden we niet zo goed over nagedacht. Ach, ook in de auto zie je veel van de mooie omgeving! Colmar vond ik ook verrassend leuk. De huizen en straten hadden een hele typische bouwstijl. Je merkt ook in de regio dat bepaalde steden in zowel Duitse als Franse handen zijn geweest en daardoor niet alleen een typisch Franse bouwstijl heeft.

En dat ijsje smaakte na flink wat stappen in de stad heel erg goed!

De steden lagen niet alleen best ver weg, maar vaak kostte het je ook nog eens extra reistijd omdat je de berg naast de camping over moest. Wel met mooi uitzicht! En bovenop was het een stuk kouder dan in het dal, en op deze dag zelfs helemaal mistig. We waren op vakantie met de cabrio van mijn vriend, dus dat was wel even fris.

Zondag 23 juni

Hoewel op zondag zo’n beetje alles in de regio gesloten was, was er op zondag een lokale markt! Best leuk om even overheen te lopen, al kochten we niks. Dit was in het dorp in de buurt van de camping, genaamd Gérardmer. Je merkt hier dat de regio waar wij zaten ook een wintersportgebied is, met chalets en gespecialiseerde winkels. Ik ben wel benieuwd hoe het er in de winter uit ziet!

’s Avonds deden we een spelletje op de camping. Ik vind dit spel, Qwixx, best wel leuk! Helaas werd mijn vriend er ineens steeds beter in en verloor ik bijna elke keer.

Maandag 24 juni

En toen werd het warm! De hele week is het 30+ graden geweest en dat was zeker niet verkeerd. We deden wel vrij weinig omdat het echt te warm was om de hele dag naar bijvoorbeeld een stad te gaan, maar ik vond dat niet zo erg. Op maandag maakten we goed gebruik van het zwembad. ’s Avonds aten we een pizza bij een restaurantje aan het meer en dat was heel fijn! Prima pizza en heel leuk uitzicht.

Dinsdag 25 juni

Dinsdag gingen we wel op pad, deze keer naar Freiburg in Duitsland. Ook een leuke stad! Misschien nog wel leuker dan Colmar. De bouwstijl vonden we hier allebei nog wel leuker en er waren ook meer bijzondere gebouwen om te zien.

En in Duitsland hebben ze blijkbaar een vegetarische Big Mac! Die moest ik toch wel even proberen – al vind ik onze Nederlandse burgers met vegakip wel beter.

Heet op de terugweg! We hielden stug vol en het dak van de auto ging wel weer open, maar eigenlijk is het veel te heet voor een cabrio. In Freiburg kochten we ook maar allebei een petje om niet levend te verbranden.

Ik hield natuurlijk mijn bullet journal bij. In de vakantie vind ik het dan leuk om elke dag op te schrijven wat we hebben gedaan en er eventueel nog wat foto’s bij te doen (geprint met mijn HP Sprocket).

Woensdag 26 juni 

Na een drukke dag deden we op woensdag lekker helemaal niks. ’s Avonds haalden we een ijsje op de camping en ze hadden onder andere dit KitKat ijs. Niet zo bijzonder, maar alsnog wel lekker!

Donderdag 27 juni

Een van de dingen die ik sowieso wilde doen op vakantie was werken aan nieuwe stickers voor mijn Etsy shop! Ik maakte onder andere deze zomerse vakantiestickers. Verder deden we wederom niet zo heel veel want veel te warm.

En dat zagen we eind van de middag dan ook wel in de supermarkt. Mijn Frans is niet bijzonder goed, maar ik kan hier wel van maken dat er een hitterecord was verbroken! Ik ben ook wel blij dat we niet naar Zuid-Frankrijk zijn gegaan, dat hadden we namelijk wel overwogen. Maar daar was het 40+ graden en dat lijkt mij toch wel een beetje te warm. Nu was het in de schaduw en in het zwembad best prima uit te houden!

De eerste week was in ieder geval al een succes. Leuke steden gezien, genoten van het lekkere weer, veel croissantjes gegeten en lekker veel getekend en gelezen. De camping beviel erg goed en de regio was prachtig. Deel 2 volgt snel!

6 Reacties

  1. Het ziet er heel fijn uit allemaal. Handig dat je nagellak vanzelf een andere kleur wordt, beetje verandering zonder dat je er iets voor hoeft te doen 😉

  2. Wat een mooie omgeving! Droom helemaal weg bij alle mooie foto’s. Een dag aan het zwembad met dertig graden en als avond eten pizza, dat zie ik wel zitten. Ben benieuwd naar deel 2!

  3. Die omgeving, zo mooi! Hou daar zo van. Doet me ook denken aan Luxemburg waar ik eens op de camping heb gestaan toen ik nog met mijn ouders op vakantie ging 🙂

  4. Zo’n sfeervolle foto’s, zeg. Freiburg ziet er geweldig uit. En ik sluit me aan bij Shirley, handig dat je uiteindelijk twee verschillende lakjes had zonder enige inspanning, haha!

  5. Wat een mooie foto’s. De steden zien er gezellig en mooi uit.
    Nog maar een paar weken werken en dan ga ik ook weer kamperen. Nu al zin in. Ik ben benieuwd naar deel 2.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *