Wat ik de rest van dit jaar nog zou willen bereiken

Begin 2019 deelde ik mijn doelstellingen voor dit jaar met jullie in deze blogpost. Ik vond het best een beetje spannend om te doen, want eerlijk gezegd vind ik het best eng om me vast te leggen aan grote doelen en ben ik ook nog eens best bang om te falen. Toch is een beetje richting en sturing in het leven zeker niet zo erg en dus schreef ik er wel een paar op. Hoe staat het nu met deze doelstellingen en zijn ze nog wel relevant?

Reflectie op de doelen die ik aan het begin van het jaar opschreef

Ik begon het jaar met 5 doelstellingen. Zo zocht ik een betere balans tussen werk en creatief bezig zijn, en wilde ik geld gaan verdienen met iets buiten werk om. Ik wilde flink gaan sparen en bewuster omgaan met mijn geld en gezonder leven zonder er teveel druk op te leggen. Als laatste wilde ik nog meer liefde geven aan de mensen waar ik het meest van houd (ahhhh).

Die balans tussen werk en creatief bezig zijn is er eerlijk gezegd nog niet echt. Ik werk nog steeds fulltime en kan mezelf niet altijd motiveren om daarnaast nog creatief bezig te zijn. Het lukt me redelijk, maar het kan echt nog wel beter. Ik zit erover te denken om vanaf januari parttime te gaan werken (mits mijn werkgever dat goedkeurt..) en zo een extra dag te kunnen winnen om creatief bezig te zijn.

Dit valt of staat met het tweede doel, geld verdienen met iets buiten werk om. Daar heb ik op zich wel goed aan gewerkt. Ik opende een Etsy shop en heb daar inmiddels al wat geld mee verdiend. Ik startte ook een YouTube kanaal, maar dat levert nog niks op omdat ik nog niet genoeg subscribers heb. Ook via Instagram heb ik ondanks 28.000+ volgers geen betaalde samenwerkingen, want elke keer als ik dit probeerde reageerde het bedrijf simpelweg niet meer. De rest van het jaar wil ik dan ook focussen op het verder uitbreiden van de Etsy shop. Daarnaast lijkt het me geen verkeerd idee om mijn blog (waar je dit nu dus leest) weer iets actiever bij te gaan houden. Daar heb ik in het verleden wel geld mee verdiend en daar zou ik best weer wat mee kunnen opbouwen. Op YouTube en Instagram blijf ik ook doorgaan, maar verwacht ik vrij weinig van qua inkomsten.

Flink sparen is op zich redelijk gelukt, maar ik ben niet bewuster omgegaan met mijn geld. Ik verdien gelukkig een prima salaris en deel de grootste kosten samen met mijn vriend en zolang ik geen gekke uitgaven doe, komt het elke maand wel goed uit. Ik spaar nu ongeveer โ‚ฌ1000 per maand, wat ook wel nodig is omdat ik vorig jaar een nieuwe auto heb gekocht en dat bijna al mijn spaargeld heeft gekost. Zodra ik weer op een “gezond” niveau zit qua spaargeld, mag ik van mezelf wel weer iets rianter leven. Maar of ik ooit echt bewust om kan gaan met geld..

Gezonder leven is nog niet echt gelukt. Mijn vriend en ik hadden en hebben het goede voornemen om naar de sportschool te gaan, maar het is er nog steeds niet van gekomen. Vlak voor onze vakantie wilden we ons gaan inschrijven maar bleek de sportschool failliet. Als het goed is hebben ze inmiddels een doorstart gemaakt en kunnen we het dus wel op gaan pakken.

Nog meer liefde geven aan de mensen waar ik van houd is natuurlijk niet heel meetbaar, maar ik moet er wel nog wat meer aan gaan werken. Dit is namelijk niet alleen de liefde voor mijn vriendje, maar ook voor vriendinnen en vriendschappen en daar moet ik soms echt bewust tijd voor maken. Dus Lara, binnenkort weer sushi eten?

Hoe nu verder?

Ik vind van mezelf dat ik op zich goed op weg ben en voor elk doel al wel iets heb bereikt, maar natuurlijk kan het altijd beter. Zoals ik al zei wil ik nog meer inzetten op geld verdienen buiten mijn werk en meer afspreken met vriendinnen. Dat sportschoolabonnement komt er vast ook nog wel. En jullie kunnen de komende tijd meer blogposts verwachten!

Binnen de doelstellingen heb ik inmiddels wel een beter beeld van hoe ik het doel kan bereiken en dat scheelt al een hoop. Ik heb geen nieuwe doelen erbij gekregen, al komt dat richting 2020 vast wel weer.

Hoe gaat het met jullie doelen voor dit jaar?ย 

5 Reacties

  1. Wauw, wat kan jij een flink maandelijks bedrag aan de kant zetten! Ik kom daar niets eens in de buurt โ€“ รกls ik al kan sparen. Niet dat ik boven m’n stand leef, maar zo vaak eten bestellen en dure boodschappen doen, is heus niet nodig. ๐Ÿ˜‰

  2. Ik kwam net via via terecht op jou blog en ik wilde even zeggen dat ik je heel erg graag ga volgen. Ik vind je blogstijl zo super fijn, dat ik gelijk je hele blog aan het doorspitten ben haha! Keep up the good work ๐Ÿ™‚

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *