Mijn huidige favoriete smeerseltjes voor het gezicht

Ik denk dat ik rijk zou zijn als ik niet zoveel skincare troep zou kopen. Maar ja, ik word er altijd wel hebberig van, er is mega veel te koop en het is leuk om nieuwe dingen te proberen. Mijn favorieten wisselen dan ook nog weleens en het leek em wel leuk om er weer eens een paar te laten zien!

Kiehl’s Ultra Facial Cream – €28

Mijn ultieme favoriet is en blijft de Ultra Facial Cream van Kiehl’s. Best een beetje prijzig, maar hij past heel goed bij mijn huid. Mijn huid is over het algemeen vochtarm en toch snel vettig, dus ik gebruik graag producten die voeding geven zonder te vettig te worden. Mijn huid wordt bovendien snel gevoelig en rood en dus probeer ik wel altijd producten te vinden met een laag risico op reacties. De producten van Kiehl’s zijn dat in het algemeen en deze Ultra Facial Cream is nog het meest “neutraal” van alle producten. Voedt goed, maakt niet onnodig vet en is niet al te onzuinig. Het enige minpunt wat ik kan bedenken is dat hij in een potje zit in plaats van een tube.

The Body Shop Skin Defence Multi-Protection Essence SPF50 – €28

Dat zijn een hoop woorden! Ergens ben ik wel bang dat TBS dit product weer uit het assortiment gaat gooien, maar dat zou ik heel jammer vinden. Ik ben bleker dan bleek en met een beetje zon smeer ik het liefst met zoveel mogelijk producten met SPF. Deze lotion helpt daar al goed bij! Hij is lichter en dunner dan de creme hierboven en daarmee dus ook wat fijner voor zonnige dagen. Ondanks de behoorlijk sterke geur kan ik wel goed tegen dit product. Ik krijg er uiteindelijk wel puistjes van zoals vaak met producten met SPF, maar minder snel dan wanneer ik zonnebrand smeer.

Green n Nordic Face Serum – ?

Dit merk wordt verkocht bij Normal, een soort drogisterijversie van de Flying Tiger. Er komen steeds meer winkels in Nederland en ik vond dit serum bij de vestiging in Haarlem. Ik denk dat hij wel minder dan €10 was en dat is niet duur voor een serum, dus wel het proberen waard! Dit serum is veel wateriger dan de meeste serums die ik heb gebruikt, maar dat is niet heel erg. Hij trekt vrij snel in en maakt mijn huid net wat zachter. Het merk gebruikt zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten en er zit dus geen parfum in dit serum, wat ik top vind. Ik denk dat ik nog wel meer producten ga proberen van dit merk!

The Body Shop Tea Tree Night Lotion – €12

Nog meer The Body Shop! Niet heel gek want ik ben over het algemeen wel tevreden over de producten. M’n mama kwam met dit product thuis terwijl ik eigenlijk een facewash wilde, maar ik vond het helemaal niet zo erg. Na de vakantie had ik best wat puistjes van het slechte eten en van de zonnebrand, en dus bracht ik deze lotion elke avond voor het slapengaan aan op die specifieke gebieden. En dat hielp echt! Hij is minder agressief dan die flesjes met vloeibare tea tree olie die je kunt kopen, waardoor mijn huid dus minder extreem uitdroogt, maar het werkt juist minstens even goed. Ik was blij verrast! Ik krijg nu waarschijnlijk weer meer stresspuistjes en hormonen-gerelateerde puistjes en dan ga ik ‘m ook zeker gebruiken.

Welke producten gebruik jij graag voor je gezicht?

1 Reactie

  1. Is er een drogisterijversie van de Flying Tiger? Dat die dan ook maar snel naar België komt! Dat Face Serum klinkt alvast heel erg goed.
    The Body Shop blijft inderdaad een fijn merk. Ik gebruik op dit moment het reinigingsschuim uit die Tea Tree-lijn. 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *