Een paar boeken die ik nog wel (uit) zou willen lezen

Ik vind lezen echt super ontspannend en kan er enorm van genieten – maar ik doe het veel te weinig. Ik vind het moeilijk om er tijd voor vrij te maken, of val juist na drie pagina’s als een blok in slaap. Toch wil ik wel weer mijn best gaan doen om wat meer te lezen. Het is retegoed voor je ontwikkeling en een stuk beter voor het brein dan al die YouTube video’s. Wat er op mijn leestlijst staat?

Sapiens – Yuval Noah Harari

In Sapiens neemt Yuval Noah Harari je mee op een fascinerende reis door de geschiedenis van de mensheid. Wie zijn we? Waar komen we vandaan? En hoe zijn we geworden wie we nu zijn? In dit boek laat Harari je kennismaken met een raadselachtig fenomeen: de mens. Ik nam ‘m mee op vakantie, probeerde erin te lezen, en haakte na een pagina of 5 weer af. Niet omdat het niet interessant is, maar het is best wel zwaar leesvoer en je moet er echt voor “in the mood” zijn. Toch wil ik ‘m wel verder lezen, want ik ben echt heel benieuwd!

Hypnose – Lars Kepler

Ook in dit boek ben ik al begonnen en ik denk dat ik deze wel met succes uit ga lezen. Tien jaar geleden heeft Erik Maria Bark besloten zijn leven als hypnotiseur naast zich neer te leggen. Maar als inspecteur Joona Linna hem om hulp vraagt bij een moordzaak waarbij de levens van twee jonge mensen op het spel staan, heeft Erik geen andere keuze. Hij doet wat hij heeft afgezworen en brengt een zwaargewonde getuige onder hypnose. Al snel wordt duidelijk dat Erik de prijs moet betalen voor zijn verbroken belofte. Super super super spannend dus en ik vind dit soort Zweedse thrillers verrassend leuk. Of nou ja leuk, ze zijn vooral heel spannend en verslavend!

Nice Girls Don’t Get the Corner Office – Lois P. Frankel

Nice girls don’t get the corner office is het resultaat van alle praktijkervaring die de auteur gedurende vijfentwintig jaar als coach heeft opgedaan. Het gaat over de meest gemaakte fouten van vrouwen op hun werk, het doet suggesties om grip te krijgen op je carrière en het beschrijft manieren waarop je jezelf in de weg zit bij het benutten van al je talenten. Dit boek staat al een tijd thuis in de kast en ik ben niet zo van de zelfhulpboeken, maar toch ben ik ergens wel benieuwd naar de inhoud van dit boek. Het is zeker relevant voor mijn werkpositie en ik geloof wel in #girlpower. Dus toch maar eens lezen!

Rinkeldekink – Martine Bijl

Dit boek lijkt me enorm indrukwekkend en laat je vast de gewone dingen in het leven des te meer waarderen. Dit boek gaat over de hersenbloeding die Martine Bijl kreeg in september 2015. Na haar langdurige herstel in een revalidatieoord, waar zij vrijwel alles opnieuw moest leren, bracht ze nog enkele maanden door in een ziekenhuis, waar ze behandeld werd voor depressie. Haar taalvermogen bleef onaangetast. Over therapeuten, over welzijnstaal, de valklas en de ergotherapie, over angsten en wanen, over hoe het voelt als iemand anders in je brein is gekropen en daar de boel dreigt over te nemen. Zeker geen “leuk” boek, maar des te leerzamer.

Maar Je Ziet Er Helemaal Niet Autistisch Uit – Bianca Toeps

Confession: ligt ook al even in de kast en moet ik nog steeds verder in lezen. Bianca Toeps legt je in dit boek haarfijn uit wat het betekent als je autisme hebt. Dat doet ze bijvoorbeeld door te kijken wat de wetenschap zegt over autisme (en waarom sommige theorieën de prullenbak in kunnen), maar ook door haar eigen verhaal te vertellen, en andere mensen met autisme te interviewen. Lijkt mij enorm leerzaam en nuttig, want er is nog veel onbegrip rondom autistme en dat lijkt mij enorm frustrerend voor de mensen die hier elke dag mee te maken hebben.

Lekker Laten Lullen – Suzette Hermsen & Lianne Marije Sanders

Ik liet je dit boek al zien in mijn diary en ik ben er ook al in begonnen – nu alleen nog even uitlezen. In Lekker Laten Lullen geven Lianne (30) en Suzette (31) een kijkje in hun behoorlijk verschillende levens. Terwijl Suzette (nuchter, zorgeloos, oppervlakkig zo u wilt) over de standaard vraagstukken in het leven struikelt, verdwijnt Lianne (gevoelig, zweverig, piekeraar) steeds dieper in haar burn-out. Een contrast dat haast niet groter kan? Klopt. Vinden wij leuk: want herken je je niet in de één, dan wel in de ander. En met een beetje geluk in allebei. Ik vond het vorige boek al super herkenbaar en ook dit boek geeft me weer wat hoop dat het allemaal wel weer goed komt.

Welke boeken staan op jouw must-read list?

2 Reacties

  1. Het boek van Bianca Toeps wil ik ook erg graag lezen! Lijkt me interessant. De cover vind ik trouwens ook heel leuk geworden.
    Ik ben op dit moment bezig in het derde en laatste boek van de Bill Hodges-trilogie van Stephen King. Die leen ik van m’n beste vriendin die iemand nodig heeft met wie ze over de serie kan praten, maar ik ben zo’n persoon die eerst het boek gelezen moet hebben. 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *