De boeken die ik op vakantie las

Ik vond lezen altijd al heel leuk en vind het nog steeds leuk. Maar eerlijk is eerlijk, ik kom er tegenwoordig niet echt aan toe. Ik heb er de focus niet voor of ik val in slaap, dus dat werkt niet zo goed. De uitzondering is natuurlijk vakantie, want dan lukt het mij juist wel om die focus en rust te vinden. En toen we twee weken naar Frankrijk gingen om te kamperen, ging de e-reader natuurlijk wel mee! Benieuwd welke boeken ik las?

Ellen de Visser – Die Ene Patiënt

Dat ik geen lichte kost heb gelezen op vakantie, dat zal je wel merken. Ik was juist wel toe aan boeken die mij konden raken en dit boek is er zeker eentje van. In Die ene patiënt van Ellen de Visser vertellen zorgverleners over de patiënt die hun leven voor altijd veranderde. De indringende Volkskrant-serie ‘Die ene patiënt’ is een van de hoogst gewaardeerde en best gelezen rubrieken van de krant. Dit boek is een bundeling van de verhalen uit deze rubriek. Korte verhalen dus, wat enorm fijn leest en wat je ook makkelijk even weg kunt leggen zonder dat je uit het verhaal raakt.

Ik vond het een bijzonder boek met mooie en natuurlijk vaak ook droevige verhalen. Toch was het niet alleen maar drama en ellende – sommige verhalen zijn juist op een positieve manier erg bijzonder en indrukwekkend. De overkoepelde boodschap is toch wel dat je moet genieten van elke dag omdat het zomaar over kan zijn, en dat je nooit overhaaste beslissingen moet nemen. Wat mij betreft zeker een aanrader!

Hans Faber – Anne

Op naar het volgende zware boek. Het verhaal van Anne Faber ken je vast en zeker wel. Ze verdween in 2017 tijdens een fietstocht en werd bijna twee weken terug gevonden. Ze bleek vermoord te zijn door een man die op verlof was vanuit een psychiatrische instelling. Het boek beschrijft alle gebeurtenissen vanaf het moment van de verdwijning tot en met (een deel van) de rechtszaak die volgt.

Ik vond het boek echt enorm interessant. Natuurlijk kennen we het verhaal wel en is er veel over in de media geweest, maar omdat het geschreven is door de oom van Anne zie je een kant van de zoektocht die je helemaal niet zo bewust heb meegemaakt. En hoewel de gebeurtenis heel zwaar en negatief is, toont dit boek ook aan waar mensen toe in staat zijn in zo’n situatie. Vrienden en familie, maar ook volstrekt onbekenden, hebben zich dag en nacht ingezet om Anne te vinden.

Een deel van het boek gaat over het Nederlandse rechtssysteem en wat Hans hiervan vindt. Oprecht ook heel interessant, want hij beschrijft de problemen en de grote risico’s die hieraan zitten. Zo had de moordenaar van Anne gezien de eerdere vergrijpen helemaal niet op straat mogen zijn. Ik vond dit deel wel soms erg overheersend in het boek, in het bijzonder aan het einde, maar snap ook wel goed dat de familie van Anne deze boodschap wilt uitdragen.

Eind van de vakantie begon ik nog aan een derde boek, maar daar ga ik denk ik nu nog een half jaar over doen. Nu zijn we weer thuis en val ik na 2 pagina’s steeds in slaap, haha! De boeken hierboven zijn echter zeker aanraders. Ik lees trouwens de meeste boeken via mijn Kobo Plus abonnement, wat ook zeker een aanrader is. Je kunt met dit abonnement een grote selectie boeken lezen die via bol.com aangeboden worden. Er is zowel een app als een integratie met de Kobo reader, dus je kunt op meerdere apparaten lezen. Ik vind het wel wat prijzig omdat ik dus vaak minder dan 1 boek per maand lees, maar voor op vakantie is het wel ’t geld waard!

Welk boek heb jij recentelijk gelezen?

1 Reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *