Wat ik in een week(end) deed #88

Londen, Londen! Deze keer even iets anders dan echt een week uit mijn leven, want ik was 4 dagen in Londen en ga jullie dus lekker lastig vallen met een heleboel foto’s van Londen. Are you ready?

Op vrijdagochtend vlogen Lara en ik van Schiphol naar Londen City voor een weekendje weg. Zin in! Hier vlogen we praktisch over mijn huis, dus dat was wel grappig.

And here we are! We zaten deze keer in een Airbnb in de wijk Fitzrovia, waar ik eigenlijk nooit was geweest. Wel heel prima, want er zaten veel metrostations omheen en ook meer dan genoeg plekken om te lunchen of een drankje te doen.

Of shoppen, want Oxford Street was op loopafstand. We waren rond 11 uur in de stad en besloten dus eerst maar even wat winkels te gaan bekijken. Ik wilde super graag naar Muji want dat is de stationery hemel en dus kocht ik best wel veel.

Daarna even naar Lush omdat Lara een shampoo nodig had. Ik kocht er niks, want Lush hebben we in Nederland natuurlijk ook gewoon.

Liberty vind ik zelf het mooiste warenhuis van Londen en dus gingen we er natuurlijk wel even naar binnen. Daar is het haast een doolhof, maar ik vind het interieur ook erg mooi. Mocht je eens in Londen zijn, dan deze zeker even meepakken!

En toen was het tijd voor avondeten. Het werd Wagamama want we houden allebei van Wagamama en het is gewoon altijd lekker!

Inmiddels begon het al een beetje donker te worden en juist dan vind ik winkelstraten wel mooi. Achter Liberty en bij Wagamama zit Carnaby Street en dat is ook een aanrader! Dit schattige winkelstraatje oogt heel anders dan Oxford Street en er zitten leuke winkels.

Op Oxford Street zelf vind je Anthropologie, wat ik ook een aanrader vind. Een gigantische winkel vol spullen voor in huis, boeken, sieraden.

Hoe Brits wil je het hebben?

Op zaterdag gingen we natuurlijk weer op stap, maar eerst even in mijn bullet journal schrijven en een ontbijtje eten bij Pret-a-Manger. Pret is mijn grote liefde en mag ook wel naar Nederland komen!

Vervolgens namen we de metro naar Camden Town. Een van mijn favoriete stukjes van Londen! Hier vind je volgens mij elke dag van de week een markt met kunst, sieraden, en vooral heel veel eten. De sfeer vind ik hier altijd erg leuk en het eten is ook heel prima!

Uhhh, kijk die donuts! Daar moesten we er wel eentje van proberen.

Daarna wilde ik graag naar het British Museum, maar het was super lekker weer en dus gingen we eerst even in het park in de buurt chillen. Ik ben zelfs een beetje bruin geworden van dit weekend en dat is best een wonder!

Het British Museum is samen met het National History Museum mijn favoriet. Het is gigantisch en neemt je door alle werelddelen heen. Mijn favoriete deel is Egypte, waar je onder andere echte mummies kunt bekijken. En ook de hal binnen is pachtig!

Na een dutje in de Airbnb gingen we pizza eten bij Pizza Express. Helaas was dat niet echt een succes. De pizza’s waren niet vies, maar ook weer niet heel erg lekker en wel een beetje duur. Jammer!

Daarna wilde ik graag naar Tower Bridge om met zonsondergang mooie foto’s te kunnen maken. Die zonsondergang liet nogal lang op zich wachten en vervolgens viel hij ook nog eens tegen, haha! Maar ach. Rondom Tower Bridge heb je best leuke plekken om aan het water te kunnen zitten, dus dat hebben we gedaan.

Op zondag gingen we naar Shoreditch, waar ik dan weer nooit geweest was. Het deed me heel erg denken aan Camden Town, maar dan misschien nog wel meer gericht op (straat)kunst en vintage spullen. Ook echt heel leuk! Veel straatartiesten en mooie graffiti om te bekijken. Op zondag zijn er ook allemaal marktjes.

En regenboogcake, dat hadden ze ook. We belandden bij een cafeetje op Brick Lane waar de koffie wat matig was, maar de taartjes des te beter.

Shoreditch is zeker om foto’s te maken super leuk, want op bijna elke hoek van de straat vind je wel street art!

Ook leuk is Boxpark, waar ze zeecontainers hebben opgestapeld en omgebouwd hebben tot winkels en horeca. Daar vind je dus een heleboel leuke miniwinkeltjes en op de bovenverdieping kleine eettentjes. Ik werd vooral blij van Papersmiths!

Daarna gingen we door naar Notting Hill. De markt op Portobello Road is blijkbaar op zaterdag, maar het is alsnog leuk om rond te lopen. Je vindt er straten vol met gekleurde huisjes en soms voelt het alsof je in Zuid Europa bent!

Na een powernap in de Airbnb gingen we terug naar Camden Town. Ik opperde het idee om naar de bios te gaan (we hadden nog gekeken voor een theatervoorstelling maar met weinig succes) en dus gingen we naar The Secret Life of Pets 2. Eerst even eten en dat deden we bij Mildred’s. Ook een aanrader, vooral als je vegetarisch of veganistisch eet. Het was super lekker! En de film was ook wel schattig, haha.

Maandag vlogen we ’s avonds terug, maar overdag hadden we nog meer dan genoeg tijd om op avontuur te gaan. Ik had nog nooit de wisseling van de wacht bij Buckingham Palace gezien en dus stonden we om 11 uur klaar. Samen met een heleboel andere toeristen. Om er vervolgens achter te komen dat het deze dag om 8 uur ’s ochtends was. Lekker bezig! Ach, volgende keer beter.

Toen maar naar Covent Garden, waar je in het midden markthallen kunt vinden. Daar zitten voornamelijk (dure) merkwinkels, maar blijkbaar ook een Shake Shack. Hmmm frietjes!

Daarna gingen we naar Hyde Park en hebben we nog rondgelopen bij Harrods in de straat. We aten sushi als avondeten, maar helaas geen fotogenieke sushi deze keer. Eigenlijk hebben we dus vooral rustig aan gedaan en hadden we ook niet zo heel veel zin meer om veel te doen.

En toen gingen we weer naar huis! Vier dagen was echt perfect en we hadden ook mega veel geluk met het weer. Ik vond het ook fijn dat we allebei geen druk voelde om zoveel mogelijk te doen en dus deden we lekker rustig aan. En hopelijk vond je de foto’s leuk om te zien!

Ben jij al eens in Londen geweest?

6 Reacties

  1. Ik droom nog steeds van Camden Town. Ben er nu twee keer geweest en het is ook een van mijn favoriete stukjes. Leuk om het zo terug te zien 🙂

  2. Muji vind ik ook zo leuk, prachtige acryl opbergers hebben ze daar ook maar beetje lastig meenemen als je met maar een kleine koffer reist 😉

  3. Super leuk verslagje van jullie weekend! Weer wat nieuwe plekken op mijn lijstje van dingen die ik wil zien in Londen. Afgelopen november waren we er vier dagen, maar eigenlijk is er gewoon veel te veel leuks te zien en moeten we nog eens terug.

  4. OMG dat kraampje met al die camera’s. Love it. Ik zou daar niet zonder uitgaven vandaan kunnen gaan denk ik haha! Ik ga begin augustus naar Londen dus heb een aantal van deze dingen in mijn bujo opgeschreven! Hele mooie foto’s ook.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *