Essence – Say My Name

Oh ja, je ziet het goed. Ik kan het nog! Vroeger was ik echt verslaafd aan nagellak en deelde ik bijzonder regelmatig swatches op mijn blog. Die verslaving is een stuk minder en met de opgebouwde collectie kan ik ook wel jaren vooruit. Maar soms, soms wil ik nog weleens een nieuw kleurtje kopen.

En dan vooral als merken met een nieuwe collectie komen. Essence verandert natuurlijk regelmatig de inhoud van de schappen en komt nu met 50 nieuwe nagellakjes! Dat zijn er een hele hoop en dat vind ik dan wel weer interessant. Ik heb ze nog niet allemaal in vol ornaat kunnen zien, maar ik scoorde er laatst wel vast eentje.

Ik ging voor Say My Name, een kleur die tussen blauw en groen in zit en een subtiele glitter bevat. Een kleur waar ik prima mee uit de voeten kan. Of er iets veel veranderd is aan de formule van de nagellak vraag ik me af, maar de flesjes zijn in ieder geval anders. Ik vind ze best schattig!

En zo ziet dat er dan uit op de nagels. Hij dekt perfect met twee laagjes, smeert lekker uit dankzij het platte en brede kwastje, en droogt met mijn standaard basecoat en topcoat even goed als andere merken. De subtiele glitter in het kleurtje maakt ‘m gelijk een stuk minder saai. Misschien is het wel meer een winterkleurtje, maar ach.

En nu het minder goede nieuws: het blijft bij mij net zo slecht zitten als de vorige collectie van Essence. Mijn ervaring met zowel Essence als Catrice is qua nagellak niet zo best, maar mijn nagels zijn dan ook vrij zwak. Merken als Essie en OPI houden het op mijn nagels beter uit!

Neemt niet weg dat ze met een prijs van €1,69 per stuk lekker betaalbaar zijn en ik dat chippen dan nog wel voor lief heb. Ik vind het leuk dat er lekker veel nieuwe kleuren zijn en ze bovendien afgewisseld hebben met de formules (crΓ¨me, glitter, metallic). Alle kleuren zien? Femke maakte een video met alle swatches!

6 Reacties

  1. Mooi kleurtje! Ik heb ook staan kijken maar ik heb alle mooie kleurtjes al en ben ook bezig met mijn collectie niet meer te laten groeien πŸ˜‰ Bij mij blijven die wel heel goed zitten. Net zo lang als mijn Essie zonder topcoat maar ik heb wel stevige nagels.

  2. Hi Marjolein, de vroegere nagellak verslaving is herkenbaar. Ik had op een gegeven moment ook zoveel dat ik je bijna kan zeggen dat ik de rest van mijn leven ermee vooruit kan haha!
    Ik kwam jou website gisteren tegen, klopt het dat jij ooit een blog had met de naam ‘ketchup’ erin? Volgens mij volgde ik jou blog in de tijd dat ik zelf een blog had genaamd ‘Ciasitio’. Of heb ik het nu helemaal mis haha? Als het klopt, in ieder geval heel leuk dat ik je weer ben tegengekomen en je nog altijd schrijft en foto’s maakt! πŸ™‚

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *