Bullet journal update januari 2019

Wow, alweer een maand voorbij! En best een leuke maand op bullet journal gebied. Ik begon in een nieuwe bullet journal, eentje van Scribbles that Matter, en ging over op een spread per dag in plaats van weekspreads. Even iets heel anders, maar zeker een goede verandering! Benieuwd hoe dat eruit zag?

Spreads

Mijn thema voor de maand was goud, bruin en zwart. Uiteindelijk kwamen er nog wel meer kleuren bij, zoals blauw en paars. Ik gebruikte voor het eerst mijn metallic waterverf van Fine-Tec en daar was ik ook echt heel blij mee. Ik gebruikte het vooral voor kleine, gouden details.

Ik maakte elke dag een spread en begon elke week met een soort voorblad. Hier kon ik dan in ieder geval nog wat generieke to do’s kwijt waarvan ik nog niet zeker wist wanneer ik ze zou kunnen doen. Vaak waren die to do’s ook meer doelen dan echte taken.

En dit is hoe ik de dagelijkse spreads heb gemaakt. Ik had er in ieder geval een header voor taken en op doordeweekse dagen ook meetings (events). Het echte versieren deed ik overigens pas achteraf, de spreads waren vrij kaal toen ik begon haha.

In de tweede week behaalde ik de 10.000 volgers op Instagram, super tof! Aan dat soort dingen kon ik nu eigenlijk wel wat meer aandacht besteden in mijn bullet journal, omdat ik daar meer dan genoeg ruimte voor had in mijn spreads. Ook voor mijn to do’s en meetings had ik genoeg ruimte en dat was echt een verademing!

Het enige nadeel vond ik dat de spreads toch best wel snel heel druk worden. Is op zich niet zo erg, want zo druk worden ze pas achteraf en niet wanneer ik ze actief gebruik voor mijn taken. Maar het wijkt wel af van wat ik hiervoor deed en dat is even wennen. In februari ga ik wel proberen om de spreads wat rustiger te maken.

Meer spreads, meer spreads. Ergens vind ik het best wel chill dat mijn bullet journal behoorlijk snel vol raakt met deze spreads! Ik denk dat ik het ga redden tot en met maart en dan ben ik wel weer toe aan een nieuwe. De Scribbles That Matter bullet journal bevalt trouwens wel echt heel goed. Mooi papier, stevig boekje en leuk uiterlijk. Ik bestelde ‘m een tijd geleden via Amazon.de en hij is het geld helemaal waard.

De laatste week! Ik twijfelde of ik de week af zou maken, maar met deze daily spreads is het juist wel fijn dat je ergens midden in de week kunt switchen naar een nieuwe maand.

Als laatste maakte ik deze review pagina voor de maand januari. Dat deed ik eigenlijk nooit, maar is best leuk om te doen! Je kunt het natuurlijk zo invullen als je zelf wilt. Ik keek terug op de dingen die goed gingen en niet zo goed gingen, schreef wat dingen op voor volgende maand en schreef mijn favoriete nummer op. Helemaal leuk!

Swatches, goodies etc 

Van de webshop Notebook Therapy ontving ik een setje Micron PN pennen en die zijn echt mega fijn! Ik had al eens een zwarte geprobeerd en nu zijn er ook kleurtjes. Ik vind ze fijner dan de gewone Micron pennen, want deze pennen hebben een plastic puntje met een balletje en slijten dus aanzienlijk minder snel. Ik vind vooral de zwarte en de donkerblauwe mooi!

Ik ging met mama naar Rotterdam en boekhandel Donner heeft de boekjestrend wel goed begrepen. Er waren grote stands van onder andere Leuchtturm en Moleskine! Ik nam een Leuchtturm bullet journal mee in een A6 formaat. Dat is best klein, maar ik wil dit gaan proberen na mijn STM. Het lijkt me dan wel prima om twee pagina’s per dag te gebruiken voor to do’s en reflecties.

Bij Kruidvat kocht ik twee items uit de collecties van Diana Leeflang. Meestal vind ik de items niet zo boeiend, maar ik vond de stempels en de set best leuk. In die set zit ook een stickerboekje en dat heb ik al best veel gebruikt!

Ik zei het in het begin al, het palette van Fine-Tec was een winnaar! Dit is metallic waterverf en je kunt het heel dekkend aanbrengen. Ik gebruikte het om sterretjes en puntjes mee in te kleuren.

Als laatste gebruik ik eindelijk weer eens mijn camera in plaats van mijn iPhone. Het is iets meer werk, maar de foto’s worden er wel mooier van. Ik gebruik de Olympus OM-D EM-5. Deze camera vind ik veel fijner dan mijn Canon spiegelreflex camera en hij geeft ook betere resultaten.

Voor februari ga ik juist voor een heel koel thema qua kleuren, maar de dagelijkse spreads zijn zeker wel een blijvertje! Volg je me al op Instagram?

6 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *