Misschien heb ik toch wel goede voornemens voor 2019

Of laten we het doelen noemen, want dan zijn ze misschien niet direct gedoemd te mislukken. Goede voornemens vind ik vaak maar lastig en falen bij mij meestal in de tweede week van januari al. En dat is toch een beetje jammer. Neemt niet weg dat er wel wat dingen zijn die ik graag wil bereiken in 2019!

1. Een betere balans tussen werk en creatief bezig zijn

Want nee, mijn werk is niet bepaald creatief. En dat is best prima, hoor. Ik ben vorig jaar geswitcht van baan omdat mijn consultant-bestaan mij toch echt te zwaar werd. Ik doe nu inhoudelijk hetzelfde werk, maar dan niet elke 6 maanden voor een andere klant en niet met torenhoge verwachtingen. En dat geeft een hoop rust. Toch haal ik nog altijd meer energie van creatief bezig zijn. Werken in mijn bullet journal, fotograferen, bloggen. In 2019 hoop ik dan ook om hier nog meer tijd en focus in te kunnen steken. Van baan wisselen heeft me hier al enorm bij geholpen, maar er valt zeker nog wel wat te winnen.

2. Geld verdienen met iets buiten werk om

Misschien een gek doel, maar eigenlijk hoort hier nog een doel bij. Op termijn zou ik het heel fijn vinden om van fulltime naar bijvoorbeeld 32 of 36 uur per week te kunnen gaan qua werk. Hoewel ik een prima salaris verdien, zou ik het wel fijn vinden om daar voor te kunnen compenseren met een andere bron van inkomsten. Hoe ik dit precies vorm ga geven weet ik nog niet. Met bloggen valt niet bijster veel meer te verdienen en ik ben niet echt een persoon voor YouTube. Wellicht dat ik wel wat meer kan gaan doen met mijn bullet journal Instagram account en daar specifiek voor video’s kan gaan maken op YouTube. Of misschien kan ik wel wat bij gaan verdienen met fotografie.

3. Flink sparen en bewuster omgaan met mijn geld

Afgelopen jaar was een dure. Ik ging samenwonen in een nieuw huis en kocht een spiksplinternieuwe auto. Twee dure uitgaven die een flinke aanslag op mijn spaarrekening hebben gepleegd. Gelukkig heb ik al wel weer iets kunnen sparen en dat wil ik in 2019 graag voortzetten. Ik denk dat ik nog meer zou kunnen sparen door bewuster om te gaan met mijn geld. Ik merk dat ik nog steeds best veel troepjes koop, op bijvoorbeeld AliExpress en Action, en dat kost onbewust toch best wel wat geld. Hetzelfde geldt voor cosmetica, boeken en schoenen. En dat is gewoon heel erg zonde van mijn geld. Dat moet dus wel beter kunnen!

4. Gezonder leven zonder er teveel druk op te leggen

Dit vind ik best een lastige. Voor mij is het vaak alles of niets voor dit soort dingen en dus faalt het eigenlijk altijd. Neemt niet weg dat ik wel wat gezonder wil gaan leven in de hoop dat ik me dan wat minder vaak dood voel. Laten we vooral beginnen met meer water drinken,  vaker een bakje sla eten en af en toe de trap nemen.

5. Nog veel meer liefde geven aan de mensen waar ik het meeste van houd

Misschien niet echt een doel, maar wel goed om soms even bewust mee bezig te zijn. Extra veel knuffelen met het vriendje, maar ook vaak genoeg afspreken met mijn vriendinnetjes en daar tijd voor maken. Dat vind ik soms wel echt lastig en daar moet ik vaak echt bewust wat voor plannen.

Of mijn doelen haalbaar zijn, dat weet ik nog niet. Maar ach, dat merken we vanzelf wel! Ze staan in ieder geval in mijn nieuwe bullet journal zoals je kunt zien.

Welke doelen heb jij voor jezelf gesteld in 2019?

4 Reacties

  1. Wat een mooie doelen! Zelf wil ik inderdaad ook bewuster om leren gaan met mijn geld, want ik koop ook echt veel te veel. Wil toch ook ooit een eigen plekje, dus moet nu maar vast beginnen.

  2. Het is altijd fijn om er bij stil te staan wat je het meeste energie geeft natuurlijk! Heb je er al eens over nagedacht om bijvoorbeeld dingen te ontwerpen, tekenen of whatever en deze via Etsy te verkopen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *