Bullet journal update december

De laatste maand in mijn Muji bullet journal! Ik was ook wel weer toe aan iets nieuws dus zo erg vind ik het niet, maar ik ben wel blij dat december er nog net in paste. Uiteindelijk heb ik er 4 maanden gebruik van kunnen maken en dat is misschien niet zo lang, maar wat mij betreft prima. Benieuwd hoe mijn laatste maand eruit zag?

Spreads

Blijf dan vooral verder scrollen en lezen! Ik begon deze maand met een kalender en een pagina waar ik one line a day kwijt kon – een kort zinnetje per dag. Achteraf gezien vind ik dat toch wel een beetje te kort en miste ik mijn plek om reflecties kwijt te kunnen. Ik merkte dat ik dan vooral schreef over wat ik die dag deed en minder over wat ik voelde of waar ik blij van werd.

Ik maakte twee pagina’s voor Instagram en voor mijn blog maar gebruikte ze eigenlijk nauwelijks. Ik merk toch dat ik de discipline mis om dit soort lijstjes bij te houden. Voor mijn gevoel heb ik er dan ook niet echt behoefte aan en dus denk ik dat ik ze voortaan achterwege ga laten. Een lijstje met ideeën bijhouden vind ik wel zinvol, maar een echte content planning niet zo.

De eerste spread van december was lekker strak en simpel en werkte dan ook wel fijn! Ik miste wel een beetje ruimte om generieke to do’s op te schrijven.

Deze maand maakte ik weer diary’s per week na mijn weekly spread, met foto’s geprint met de HP Sprocket. Deze spreads vind ik altijd leuk om terug te kijken en te lezen!

Ook de tweede spread was vrij simpel. Ik probeerde subtiel de kerst erin te verwerken zonder helemaal all out te gaan en dat werkte wel goed! Deze spread was bovendien wat ruimer dan die ervoor, wat ik in die week ook goed kon gebruiken.

En weer een diary spread! Hier experimenteerde ik iets meer met versiersels en stickers en dat werkte wel goed.

Langzaamaan gingen we richting kerst en werden de spreads ook wat feestelijker! Deze spread vond ik qua opzet wel handig. Hij levert je iets meer ruimte op dan de spreads ervoor en hier had ik wel een vakje om generieke to do’s op te schrijven.

En weer een diary spread!

De allerlaatste spread van 2018 wilde ik wel iets specialer maken en dus ging ik los met stempels. Deze spread is eigenlijk heel makkelijk te maken. Je tekent eerst de vakjes en plakt er vervolgens papiertjes overheen van hetzelfde formaat. Dan ga je lekker los met stempels en haal je de papiertjes er weer vanaf! Helemaal niet moeilijk, maar het resultaat mag er zeker zijn. Deze week werkte ik maar 1 dag en had ik dus ook meer dan genoeg ruimte.

En natuurlijk hoort daar nog een laatste diary spread bij. Deze vond ik eigenlijk niet zo mooi geworden, maar ach.

Swatches, goodies etc 

Zebra kwam met een nieuwe Mildliner set en aangezien dat nog steeds mijn favo markeerstiften zijn, wilde ik ‘m wel! Hij was nog wel duur op AliExpress maar ik bestelde ‘m toch maar wel. Deze kleurtjes zijn wat feller dan in de overige sets, maar zeker niet neon. Ik bestelde ‘m hier.

En wat doe je dan? Juist ja, alle Mildliners swatchen! Inmiddels zijn er 25 kleuren en op de neon set na vind ik ze echt top. Leuk in je bullet journal en een stuk mooier dan Stabilo markeerstiften.

Voor kerst vroeg ik een aantal bullet journal goodies en die kreeg ik ook! Zo wilde ik graag het boek van Ryder Carroll om meer te leren over de bullet journal methode. Ook kreeg ik het Flow Book for Paper Lovers boek, met veel leuke pagina’s en stickers die goed te gebruiken zijn in een bullet journal. Hema had ook weer leuke items in het assortiment en ik ging voor de stempels en de washi tape!

Als laatste kocht ik dit metallic verfpalette van FineTec bij Pipoos. Het is waterverf, maar dan super gepigmenteerd en echt heel mooi. Ik ben vooral blij met de goudtinten, die kan ik goed gebruiken in spreads!

Deze maand begin ik in mijn Scribbles That Matter bullet journal en daar kijk ik wel naar uit. Weer een gewoon boekje in A5 formaat, en met dikker papier wat toch fijner werkt. Alvast wat creaties zien? Volg me dan op Instagram!

Gaan jullie dit jaar weer verder of juist beginnen in een bullet journal?

5 Reacties

  1. Ziet er weer prachtig uit! Om je vraag te beantwoorden; voor mij geen bullet journal helaas. Ik heb er simpelweg de tijd niet voor én het is voor mij ook heel onhandig omdat ik veel ruimte nodig heb om te plannen. Zou ik voor elke dag een aparte pagina moeten maken haha 🙂

  2. Ik vind het zo zo zo mooi wat je allemaal doet. Ik zeg het elke keer, maar ik wou dat ik dit ook kon en ik het geduld ervoor had. Maar één foutje en ik wil alles alweer weggooien. :’)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *