Een paar favoriete foto’s

Lang, heel lang geleden maakte ik een blogpost over een paar favoriete foto’s die ik in de afgelopen periode had gemaakt. En ik dacht.. Let’s do that again! Want ik maak heel veel foto’s en doe er vaak niet veel meer mee dan wellicht delen via Instagram. Terwijl het soms wel leuk is om eens terug te kijken op de mooie plaatjes (of lucky shots) die op mijn telefoon staan.

Laten we beginnen met het allerbelangrijkste in het leven: pizza! Deze foto maakte ik tijdens onze vakantie in limburg. Wat best een prima vakantie was, want het was het begin van de hele warme zomer en je hoefde dus niet zo ver weg te gaan voor een zomer temperatuurtje. En hoe perfect is deze pizza? Ik maakte de foto met mijn iPhone 8 Plus op portretmodus, wat voor eten vaak verrassend goed werkt!

Later in de zomer gingen mijn ouders op vakantie naar limburg en gingen wij even langs om er een lang weekendje te genieten van het heerlijke weer. Ook toen maakte ik een hoop foto’s en nam ik zowaar eens mijn spiegelreflex camera mee. Daar maakte ik de eerste foto mee, de tweede is weer gewoon met de good old iPhone. Ik kan je zeggen, sinds ik die iPhone 8 Plus heb gekocht gebruik ik mijn spiegelreflex camera nog maar weinig!

In de voortuin van mijn schoonouders maakte ik laatste deze foto en dit is denk ik wel mijn favoriet van alle foto’s in deze post! Een smartphone camera heeft soms moeite met lichtinval, maar bij dit soort foto’s vind ik het juist goed werken. En ja, deze foto is met mijn iPhone gemaakt. Bizar toch eigenlijk? Ik was hierbij echt onder de indruk!

Misschien niet de meest boeiende foto, maar ik vond deze foto qua compositie wel leuk. In het midden van de Afsluitdijk is een bezoekerscentrum en een loopbrug over de dijk heen. Zeker met een zonnetje kan je daar best toffe foto’s maken! En die vlek in het midden ben ik zelf ja, haha.

Ik fotografeer bijna nooit mensen, dus als ik eens de kans krijg grijp ik die graag aan. Laatst was Lotte op bezoek en ze wilde wat nieuwe foto’s voor op haar Instagram. Gewapend met een iPhone en een goed outfitje gingen we dan ook aan de slag! De foto hierboven is een van mijn favorieten. Lekker zomers, vrolijk en stylish.

Hoe leuk is deze truck? Ik parkeerde mijn auto bij een klant en zag toen deze hele felle truck staan. Perfect in combinatie met de felblauwe lucht. De foto had misschien nog wel beter gekund, maar ik werd er evengoed wel vrolijk van!

Als laatste deze foto die ik in Artis nam. Ik ben niet zo van de dierentuinen (zielig), maar het is wel een stuk makkelijker om dieren op de foto te zetten. Alle foto’s kon je hier al zien en de foto hierboven is toch wel mijn favoriet. Juist omdat hij niet perfect is en je maar een deel van de vogel ziet! Hier gebruikte ik wel eindelijk eens mijn Canon spiegelreflex camera en dat verschil zie je dan toch wel in de details.

Wat is jouw favoriete foto?

4 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *