Een dagje naar de dierentuin

Met mijn camera! Het is echt al beschamend lang geleden dat ik mijn Canon 70D camera heb meegenomen op avontuur, en hij zat ook nog ergens onderin een verhuisdoos. En toen we met de hele schoonfamilie naar Artis zouden gaan, leek mij dat een mooi moment om mijn camera eens af te stoffen. Benieuwd naar de resultaten? Lees en kijk vooral verder!

Ik nam dus mijn Canon 70D mee en twee lenzen, de Sigma 17-50mm F2.8 en de Canon 50mm F1.4. Die Canon lens heb ik nog niet zo heel lang geleden gekocht en nog veel te weinig gebruikt. De F1.8 versie van deze lens is een van de meest populaire lenzen van Canon, en de F1.4 versie schijnt nog veel beter te zijn.

En dat is zeker waar! Wel vind ik het soms een lastige lens. Op F1.4 is het scherpe gebied zo klein dat het best lastig is om je foto’s scherp te krijgen. Beter is hij te gebruiken op bijvoorbeeld F2.8. En natuurlijk is het ook een kwestie van oefenen. Mijn Sigma 17-50mm is overigens nog steeds een van mijn favoriete lenzen. Altijd scherp, mooie kleuren, en ook voor blogfoto’s/productfoto’s echt heel fijn.

Neemt niet weg dat ik al die dieren in hokjes stiekem best zielig vind, maar ach. Het nichtje wilde graag met de hele familie naar de dierentuin en dan gaan we natuurlijk mee. Het was mijn eerste keer in Artis en ik denk dat ik Blijdorp toch wel wat leuker vind. In Artis vond ik het apenhuis (?) het leukst, want hier lopen en vliegen wat dieren in het rond.

En dat levert dan eigenlijk wel de leukste plaatjes op, vind ik! Vooral het kleine aapje vind ik super schattig en leuk. Ik vond het eigenlijk wel weer heel fijn om foto’s te maken en moet het ook echt meer gaan doen. Stiekem vind ik mijn Olympus systeemcamera nog steeds net iets fijner in gebruik, maar de Canon biedt net wat meer mogelijkheden!

4 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *