Wat ik in een week deed #43

Nog meer vakantie vieren! In mijn vorige update was ik halverwege de vakantie gestopt en daarna had ik het zo druk dat ik eigenlijk niet meer toe ben gekomen aan de week erna. Maar gelukkig hebben we de foto’s nog. Benieuwd wat ik de rest van mijn vakantie heb gedaan? Lees vooral verder!

Op maandag gingen we naar Düsseldorf in Duitsland. Ik was hier zelf nog nooit geweest en dus wel benieuwd! We gingen met de U-Bahn vanaf de P+R (want geen milieusticker) en dat was best prima. We begonnen met een rondje door de Altstad, maar dat was een beetje anders dan ik had verwacht. Er waren vooral heel veel restaurantjes en cafeetjes, en weinig mooie oude gebouwen. Wat ik eigenlijk juist wel had verwacht!

Maar ik vond het alsnog best een mooie stad en een gedeelte ervan ook een stuk moderner dan je misschien zou verwachten. Met grote warenhuizen en dure modewinkels!

Ik wilde er vooral graag heen voor Muji! Muji is een soort mix tussen Flying Tiger en Ikea en komt oorspronkelijk uit Japan. De producten zijn heel simpel en esthetisch verantwoord en ze hebben veel stationery. Ik kocht een hoop spullen voor mijn bullet journal dus ik was helemaal gelukkig (al was het een stuk duurder dan ik dacht..).

Daarna hebben we nog geluncht en wat rondgelopen in de stad. Het was behoorlijk warm en dus gingen we vrij snel maar weer terug naar de camping.

’s Middags doken we nog even in het zwembad en ’s avonds aten we pasta. We gingen ook nog een potje poolen op de camping. Dat vind ik toch altijd best leuk om te doen (al ben ik er niet zo goed in, haha).

Dinsdag deden we lekker weinig en hebben we vooral op de camping rondgehangen. ’s Avonds hadden we wel zin om weer uit eten te gaan en het werd dezelfde Italiaan als de week ervoor. Ik had echt een mega lekkere pizza! En er zat een ijssalon om de hoek waar we nog niet waren geweest. Ook dat was een topper!

Woensdag gingen we nog maar eens naar Roermond, maar dan naar het centrum in plaats van de outlet. En het is eigenlijk een best leuk stadje! Niet super groot, maar prima winkels en een gezellig sfeertje. Geheel volgens traditie aten we Limburgse vlaai op de markt.

Daarna gingen we toch nog maar een keertje naar Duitsland, naar de DM drogist. Ik kocht twee douchegels die allebei naar aardbei ruiken. Ik vind de Balea producten zo leuk en schattig om te zien, en ze zijn super goedkoop!

We gingen als een stelletje cultuurbarbaren ook nog naar de McDonalds in Duitsland om daar een McFlurry te proberen. Maar ik moet zeggen dat deze versie met een soort smarties best wel lekker was!

De laatste volledige dag op de camping deden we weer chill. ’s Ochtends speelden we minigolf (18 holes en ik verloor weer grandioos) en gingen we wat boodschapjes doen. Daar was toevallig die ijssalon van een paar dagen ervoor en dus gingen we weer een ijsje eten.

’s Avonds gingen we voor ultiem slecht snackbarvoer op de camping. Maar ik ben altijd intens gelukkig als er een groentekroket is!

En op vrijdag was het tijd om af te breken en in te pakken. Op de heenreis paste het allemaal maar net in de auto en dus was het op de terugweg ultiem proppen, haha! We hadden allebei nog helemaal geen zin om naar huis te gaan dus dat was een beetje jammer. Maar ach, aan alles komt een eind. En ik vond het een hele fijne en geslaagde vakantie!

3 Reacties

  1. Ik hoop toch ook ooit eens in een DM te geraken! Wij gaan maandag kamperen, maar in Zeeland. Ben eigenlijk nog nooit in de richting geweest waar jullie zaten. Altijd jammer als zo’n fijne vakantie aan z’n eind komt hé?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *