Wat ik in een week deed #42

Vakantie vieren, hoera! Vandaar dat deze blogpost wat later is, maar beter laat dan nooit. Ik was lekker aan het genieten van een welverdiende vakantie. We zijn gaan kamperen in Limburg en dat was met het prachtige weer van de afgelopen weken helemaal geen straf! Bereid je dus maar voor op een hoop foto’s..

Op maandag begonnen we de dag met een rondje over de camping. We waren allebei vrij moe van het weekend en dus deden we lekker rustig aan. We stonden op De Leistert en dat is echt een gigantische camping! Ik denk dat we uiteindelijk maar de helft van de camping gezien hebben.

Wel fijn: na het weekend was er bijna niemand meer op de camping. En dus was het zwembad zo goed als leeg, en alle andere voorzieningen ook. Dat vonden we niet zo erg, want schatje en ik kunnen allebei niet zo heel goed tegen drukte.

’s Avonds kookten we op het nieuwe campinggasstel wat we hadden gekocht vlak voor de vakantie. Dat werkte gelukkig prima! Ik maakte een puzzeltje en genoot van een lekker drankje.

Dinsdag gingen we naar Maasmechelen Village, een outlet net over de grens in België. We waren hier nog nooit geweest en het was een verrassend mooie outlet! Een stuk beter ingericht dan de outlet in Roermond en een stuk sfeervoller. En het was daar ook heel rustig, haha.

Ik twijfelde over dit tasje van Furla maar besloot ‘m toch niet te kopen, omdat hij vrij klein was.

Ellis Gourmet Burgers ken ik van mijn tijd in Rotterdam, want daar zit er eentje bij het station. Het is van oorsprong Belgisch en dus niet zo gek dat het in Maasmechelen Village zit! Ik genoot van een lekkere zalmburger.

Vanuit Maasmechelen Village zie je in de verte deze torens en dus gingen we nog even op onderzoek uit. Veel is er niet te zien, want om er bij te kunnen komen moet je entree betalen.

Gekke Belgen met hun augurkchips..

’s Avonds ging ik nog even lekker knutselen op de camping! Ik heb een HP Sprocket vlak voor de vakantie gekocht zodat ik elke dag een kort verslag kon maken in mijn bullet journal. Leuk om later terug te lezen!

Woensdag gingen we alweer naar de outlet.. Deze keer Roermond, want ik wilde stiekem nog wel even daar bij Furla kijken. En ik vond een mooie tas in de sale! Eentje die een stuk groter was dan de rode in Maasmechelen, want dat leek me toch iets handiger. We aten ook churros en dat was super lekker!

Daarna gingen we nog even naar de Max Verstappen winkel, want die is vrij dicht in de buurt van Roermond en schatje wilde hier wel heen. Helaas was alles vooral heel duur.. Maar het was wel leuk om er even te kijken, want er staan ook wat spullen van Max Verstappen. Zoals zijn auto en helm!

En zie hier nogmaals mijn nieuwe baby. Heel blij mee!

’s Avonds gingen we uit eten en kwamen we terecht bij een verrassend leuke Italiaan in Heythuysen. De pizza was super lekker en we konden in het zonnetje (in mijn geval dus onder een parasol) zitten!

De volgende dag gingen we maar weer over op standje chillen, want na zo’n drukke dag waren we allebei best moe. Mijn roze Action luchtbed heeft de vakantie helaas niet overleefd zoals je kunt zien, al komt het waarschijnlijk door de zon. Ach, zo duur was hij niet.

Vrijdag zijn we naar Aken gegaan, een stad in Duitsland. Vroeger kwam ik hier best vaak en ik vond het dus wel leuk om er weer eens te zijn! En ze hadden een Sephora in een van de warenhuizen, dus mijn dag kon al niet meer stuk. Haha!

Aken is niet zo heel groot, maar heeft wel wat mooie gebouwen en pleinen. En met lekker weer is het een prima stadje om doorheen te lopen. En om chocolade croissants te eten, haha.

Ik vond het wel leuk om er weer eens te zijn! We waren wel vrij snel klaar ermee en besloten dus maar weer terug naar de auto te gaan.

Daarna gingen we naar het drielandenpunt in Vaals. We zijn er allebei vroeger wel eens geweest, maar dat was zo lang geleden dat we er allebei maar weinig van konden herinneren. En weet je? We konden het in eerste instantie niet eens vinden, haha! Er zijn nu zoveel speeltuinen en restaurantjes omheen gebouwd dat het nog best zoeken was. Maar het is gelukt!

We gingen daarna naar Slenaken om een ijsje te eten! Vroeger kampeerden we hier in de buurt en de ijsjes zijn super lekker. De camping waar we toen stonden is er niet meer, dat vond ik wel jammer. Dat is nu een Landal park geworden!

In Margraten is een Amerikaanse begraafplaats waar slachtoffers liggen van de Tweede Wereldoorlog. Dat klinkt misschien niet als het uitje van de week, maar ik kon mij nog herinneren van vroeger dat het best indruk op mij heeft gemaakt. Hier staan ruim 8000 witte kruizen, elk voor een gevallen soldaat, en dat is behoorlijk indrukwekkend om te zien.

De dag erna heb ik vriendje meegesleurd naar de DM drogist in Duitsland. Daar is bijna alles letterlijk de helft goedkoper dan bij onze Kruidvat en eigen-merk producten zijn nog veel goedkoper. Ook zijn die eigen-merk producten kwalitatief verrassend goed! En schatje vond het ook leuk, want hij probeert graag nieuwe haarproducten uit en dat hadden ze wel.

’s Avonds aten we een burgertje in Roermond. Ik vond het top, want alle classic burgers konden ook vervangen worden met een vega burger. Love it!

Op zondag deden we gewoon weer lekker niks. Het was druk op de camping maar we hebben ons nog wel in het zwembad geworpen. En natuurlijk een ijsje gegeten want ik hartje ijs. En ik kleurde nog wat in mijn uitprobeer bullet journal.

Hierna bleven we nog 5 dagen, dus ik zal snel de rest van de foto’s delen! We genoten in ieder geval volop van het lekkere weer (en dus veel ijsjes), dus dat was top. Hopelijk vonden jullie het leuk om te zien!

3 Reacties

  1. Wat leuk om via jouw foto’s een beetje mee te genieten van je vakantie!

    Ik heb jaren terug met mijn ouders op dezelfde camping gestaan 😉

  2. Margraten is inderdaad heel erg indrukwekkend, ik ben daar ruim 7 jaar geleden met mijn ouders geweest en het was onwijs stil. Toen kwam er opeens een jonge knul bloemen leggen bij een kruis.. vond dat erg mooi om te zien..

    je hebt leuke en mooie dingen meegemaakt ennnn erg lekkere dingen gegeten, nomnom!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *