Bullet journal update #3

Helaas deze week geen diary, aangezien ik tot de conclusie kwam dat ik welgeteld 3 foto’s heb gemaakt afgelopen week die erin zouden kunnen. Het verhuizen in combinatie met werken is behoorlijk druk, haha! Maar, het leek me dan juist wel leuk om weer eens een bullet journal update te doen! Ik zag dat de vorige keer al bijna twee maanden geleden was en dus heb ik wel meer dan genoeg aan jullie te laten zien.

Overzichtpagina’s

Daar heb ik er deze keer zoals je ziet niet zo heel veel van, haha. Ik gebruik weinig trackers en maak geen maandoverzichten meer, want ik vergeet ze toch meestal te gebruiken. Wel maak ik elke maand een voorpagina voor de maand, met leuke foto’s en een kleine kalender. Hierboven zie je mei en juni!

Weekly spreads

Van 9 tot 15 mei had ik een vrolijke gele spread, wat eigenlijk wel goed beviel! Ik gebruik eigenlijk elke week 2 pagina’s voor mijn weekoverzicht, en dan nog 4 pagina’s waar ik elke dag een soort dagboek bijhoud en dus in schrijf wat ik die dag heb gedaan en beleefd. En ik probeer tegenwoordig iets meer te doen met washi tapes, stickers en uitgeprinte foto’s om de boel op te fleuren!

De week erna was het weer louter grijs en donker. Dit soort spreads vind ik zelf op zich wel fijn omdat ik mijn bullet journal vooral voor werk gebruik en de layout dan tenminste rustig eruit ziet. En mijn favoriete quote heb ik hierin verwerkt!

De week erna ging ik weer voor donker, maar deze spread vond ik erg mooi! Hij was eigenlijk nog simpeler dan ik normaal al maak, maar dat oogt wel heel rustig. En de marble washi tape is mijn favoriet, samen met de streepjestape die je in andere spreads ziet!

In de eerste week van mei ging ik voor roze, dino’s en stempels. Het was niet zo mijn spread want ik vond ‘m veel te druk, maar ach. Ik maakte ‘m toen ik bij Lotte was dus het is wel een spread met een leuke herinnering!

Met deze spread was ik wel weer heel blij! Hierbij heb ik lekker veel ruimte voor al m’n to do’s, maar hij oogt net wat rustiger dan de roze spread ervoor. Wel had ik eigenlijk juist teveel ruimte over, waardoor hij ingevuld er best leeg uit zag.

En dus probeerde ik maar weer iets anders. Vlak voor deze week kreeg ik een gele Tombow Dualbrush pen van m’n mama en natuurlijk wilde ik daar wel iets mee doen. Deze indeling vind ik ook wel fijn, want ik heb wederom veel ruimte en hij oogt heel gestructureerd.

Met deze spread was ik niet zo blij. Ik heb nu mega drukke weken op mijn werk en probeer dus alles in mijn weekly spreads te proppen, maar dat lukte niet echt meer. Ik maakte hier voor het eerst een split tussen links een overzicht voor afspraken en rechts de to do’s, maar had nog niet genoeg ruimte. Irritant dus!

De week erna probeerde ik het opnieuw, maar nu met alleen maandag t/m vrijdag aan de linkerkant. Dan werkt het wel gelukkig. Al ben ik nog steeds niet groot fan van deze opzet. Ik maakte wel zowaar weer eens een roze spread na mijn niet zo grote succes eerder gedurende de maand. Maar zo vind ik roze op zich wel leuk!

Deze week zie je hierboven. Super simpel en met maximaal veel ruimte. Op zich werkt het tot nu toe wel fijn, alleen is de volgorde van de dagen een beetje irritant (ze staan nu onder elkaar in plaats van naast elkaar). Maar ik kan hier verder wel aan wennen!

Swatches

Afgelopen periode ben ik voor het eerst swatches gaan plaatsen op mijn bullet journal account, naast de weekly spreads. Die swatches worden altijd best goed geliked en ik vind het zelf ook wel handig, want zo ben ik me ervan bewust dat ik bepaalde dingen weer meer moet gebruiken! Hierboven zie je allemaal blauwe tinten.

Hier zie je de nieuwe Ecoline brush pens die ik vorige maand heb besteld. Er zijn nu pastelkleuren en ik vind ze super mooi! Deze stiften zijn wat meer waterig dan de Tombow Dual Brush pens en dat geeft wel een leuk effect.

De Zebra Mildliners zijn nog steeds een van mijn favoriete stiften en inmiddels heb ik alle beschikbare setjes, haha. Hierboven zie je een paar van mijn favoriete kleuren!

Ook gebruik ik steeds meer geel in mijn spreads zoals je al wel zag. Ook daar heb ik er blijkbaar best veel van, haha. Ik vind van die donkergele tinten het mooist, zoals de donkere Mildliner en de donkere Tombow stift.

Ook gebruik ik nog altijd graag blauw in mijn spreads!

En ik kocht nog een setje met Ecoline brush pens, namelijk deze blauw/groene set. Dit soort kleuren vind ik ook altijd erg mooi in een spread.

Bullet journal goodies

Hierboven heb je er al een paar gezien, maar uiteraard heb ik nog wel meer nieuwe goodies. Zo was mijn Zebra Sarasa gelpen bijna leeg en ik schrijf eigenlijk altijd met deze pen, want hij schrijft super fijn. Dus bestelde ik maar een paar nieuwe op Aliexpress en gelukkig waren ze snel in huis!

Ook bestelde ik twee nieuwe bullet journals! Ik heb nu de Leuchtturm 1917 en die bevalt niet zo heel goed. Het papier vind ik te dun en hij is daardoor ook best kwetsbaar. Ik ga ‘m nog wel zo ver mogelijk vol maken, maar ik wilde wel vast wat andere opties bekijken. Via amazon.de bestelde ik een DingBats en een Scribbles That Matter bullet journal. Allebei zijn ze mooi en met dik papier, dus dat wordt nog lastig kiezen!

Hier nogmaals de Ecoline pastel brush pens, want ze doen het zo goed op de foto. Ik bestelde ze trouwens bij Penstore.nl en dat beviel wel prima. Inmiddels verkoopt Pipoos ze ook al zag ik.

Daar bestelde ik ook gelijk de Sigma Micron PN pen. De “gewone” Micron pennen gebruik ik eigenlijk altijd voor het maken van de designs in mijn bullet journal. Dat zijn waterproof fineliners waar je dus ook prima overheen kunt kleuren of gummen. De puntjes van die pennen worden echter snel lelijk en slecht. De PN versie heeft een plastic punt en slijt dan ook een stuk minder snel, maar komt niet in verschillende diktes. Ik vind ‘m wel fijn en prima werken, maar gebruik ook nog steeds mijn andere Micron pennen voor de verschillende diktes.

Als laatste bestelde ik plastic kaartjes op Aliexpress om mijn washi tapes op te plakken. Een enorme rotklus, maar zo zijn ze een stuk makkelijker op te bergen en mee te nemen! En ja, ik heb best veel washi tapes…

Ik hoop dat jullie deze update weer leuk vonden! Je kunt me volgen op Instagram voor instant updates over mijn bullet journal, mocht je dat leuk vinden. En ben jij al gezwicht voor de bullet journal trend?

3 Reacties

  1. Ooh die pastel brush pens en die groen blauwe heb ik ook net besteld! Zo mooi hé! Ben best wel jaloers op je bullet journal eigenlijk 🙂 ik ga volgende maand mijn best doen om er ook een mooi geheel van te maken. Nu gebruik ik meestal één kleur van mijn Stabilo pastel markers en maak ik tekeningetjes erbij. Maar ik heb zo’n enorme collectie washitape dat ik daar ook beter iets mee zou doen!

  2. Ah tof om te zien! Ik ben benieuwd wat je van de andere bullet journals vind. Heb zelf de Lemome, ook heel fijn dik papier!

  3. Wat ziet jouw bullet journal er gaaf uit zeg! En ik zag in je vorige post een maandoverzicht met leuke dingen die je hebt gedaan, wat een super leuk idee! Ziet er heel tof uit!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *