Klaar voor de zomer met mijn nieuwe Xiaomi bluetooth speaker

Muziek is leven en dus luister ik er bij voorkeur zoveel en zo vaak mogelijk naar. Natuurlijk is het dan wel fijn en handig als dat ook echt kan, en dus ben ik heel blij met de nieuwe Xiaomi bluetooth speaker die ik heb ontvangen! Een draagbare speaker is echt top voor in huis en natuurlijk voor als het steeds beter weer wordt en je lekker wilt chillen in het park of op het strand. Of voor op vakantie!

Ik mocht van de webshop Bluetoothspeakercenter een speaker uitkiezen en dat viel niet mee gezien het uitgebreide assortiment draadloze speakers! Ik ging uiteindelijk voor een speaker van Xiaomi. Dit merk ken ik al van bijvoorbeeld de betaalbare activity tracker die ze verkopen, en in Aziatische landen doen de mobiele telefoons en tablets van dit merk het ook erg goed. Ik vind het zelf vooral een mooi merk, want ze hebben een goed gevoel voor hip en betaalbaar design!

De speaker is qua design mega simpel en ik vind ‘m eigenlijk echt heel mooi. Bovenop vind je knopjes om de speaker mee aan en uit te zetten en om het volume te regelen. Achterop vind je een micro-usb gat om de speaker op te laden en een AUX ingang voor als je een audiokabel wilt gebruiken. Uiteraard is het een bluetooth speaker en je kunt ‘m gemakkelijk verbinden met je telefoon of andere bluetooth apparaten.

In het doosje zat trouwens een Chinese handleiding en dat is niet zo handig, maar het spreekt allemaal voor zich. De speaker geeft middels geluidstonen aan of hij aan of uit gaat, en of hij bijna leeg is. Ook zit er een lampje op om dit in de gaten te kunnen houden. En natuurlijk zijn er YouTube filmpjes of Engelse instructies op het internet te vinden voor als je er echt niet uit komt.

Ik vind het zelf echt ideaal dat hij heel compact is! Hij is qua grootte vergelijkbaar met mijn eigen iPhone 8 Plus, maar dan uiteraard dikker (op de foto zie je ‘m naast de iPhone 6). Wel is de speaker vrij zwaar, maar dat is niet voor niets. De accuduur is namelijk tot 10 uur en dat is behoorlijk lang voor zo’n kleine speaker. Echt perfect voor als je ‘m een dagje mee op stap neemt!

Ik ben ook erg positief verrast wat betreft de geluidskwaliteit. Ik heb zelf thuis een draadloze speaker van Bose staan en natuurlijk is hij wat beter dan deze speaker van Xiaomi, maar hij is dan ook bijna drie keer zo duur en een slag groter en zwaarder. Het geluid van de Xiaomi speaker klinkt vol en kan ook behoorlijk hard zonder te gaan kraken, wat ik ook een groot pluspunt vind van de Bose speaker die ik heb.

De bass had van mij nog wat dieper en voller mogen zijn, maar met zo’n formaat is dat ook lastig. Ik zou zeggen dat hij zeker niet onderdoet voor vergelijkbare modellen van bijvoorbeeld Philips of JBL, en echt een stuk beter is dan een goedkope speaker van bijvoorbeeld de Action. Een mooie middenweg tussen goedkoop en duur!

En extra pluspunt voor de Apple fans: deze muziek box matcht goed met je Apple producten, haha. Ik denk dat je inmiddels wel door hebt dat ik meer dan tevreden ben! Voor mij wordt dit de speaker om lekker mee op stap te nemen, zodat ik mijn dure Bose gewoon veilig thuis kan laten. Hij gaat sowieso mee op vakantie en hopelijk ook mee op veel zomerse tripjes. De speaker is trouwens ook nog spatwaterdicht, dus een beetje water zorgt niet gelijk voor paniek!

De speaker kost €74 en heeft daarmee een vrij gemiddelde prijs. Zoals ik eerder al zei komt deze speaker van de webshop Bluetoothspeakercenter, waar je een uitgebreid assortiment bluetooth speakers kunt vinden voor verschillende prijzen en doeleinden. Hou wel rekening met een levertijd van 1-2 weken voor de meeste producten, aangezien de producten volgens mij direct bij de leverancier besteld worden. Goed om rekening mee te houden!

Wat vinden jullie van deze speaker? 

5 Reacties

  1. Wat is hij gaaf! Ik vind dit nou echt een prachtig voorbeeld hoe functioneel een een mooie design goed samen gaan. Ik vind speakers vaak niet het mooiste wat er is, maar deze is compact en ziet er ook nog eens geweldig uit (en inderdaad lekker matchy met mij Macbook!).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *