Bullet journal update #2

Een tijdje geleden plaatste ik een eerste update over mijn bullet journal en volgens mij vonden jullie dat wel leuk om te zien! Inmiddels zijn we alweer bijna een maandje verder en dus leek het mij wel leuk om weer een update te maken.

Overzichtpagina’s 

Eind maart besloot ik te switchen van bullet journal. Ik gebruikte er eentje van MUS, maar vond de drukke print op de kaft best storend. Van Lara had ik voor mijn verjaardag een Leuchtturm 1917 gekregen, een van de must have bullet journals. En met een neutrale, zwarte kaft. En dus ging ik aan de slag met de allereerste pagina van het boekje! Het werd een quote.

Verder moest ik wat pagina’s opnieuw maken, zoals mijn Instagram tracker voor mijn bullet journal account. Ik besloot ‘m gelijk iets aan te passen en nu met stapjes van 100 volgers te houden, in plaats van steeds grotere stappen. Dan blijft het leuk ;).

Ook maakte ik natuurlijk een voorpagina voor april! Helemaal in lentethema, met lammetje en een groene washi. Matcht verder niet met mijn weekpagina’s, maar ach.

Ook maakte ik wat nieuwe spreads, zoals deze voor de boeken die ik lees. Het lijkt mij namelijk wel leuk om dat wat beter bij te houden. Hier kan ik de titel schrijven en een korte review! De plaatjes komen uit de Flow.

En natuurlijk maakte ik aan het eind van maart nog een maandoverzicht met alle leuke dingen die ik heb gedaan. Dit is dan ook de laatste spread in mijn MUS bullet journal. Ik vind ‘m zelf echt heel goed geslaagd!

Weekly spreads

Vorige keer sloten we af met de spread die je hierboven ziet en die nog steeds wat mij betreft favoriet is! Ik vind de combinatie van geel en zwart nog steeds heel leuk.

De week erna ging ik voor een spread die voor mijn doen best fleurig en druk is, maar die ik wel heel leuk vond! Hij was ook een groot succes op Instagram en Lotte gebruikte ‘m als inspiratie in haar bullet journal video, super leuk! Voor deze spread gebruikte ik ook voor het eerst de Tombow Fudenosuke pennen die ik bij Pipoos vond, voor de zwarte titels. De blauwe kleur is een Mildliner en het lichtgrijs is een hele lichte Tombow Dual Brush pen. En die washi komt van Ikea!

Na deze spread besloot ik voor het eerst complete pagina’s te vullen als een dagboek, dus met elke dag een kort verhaaltje van de dag. Ik doe dat zelf bewust niet in mijn weekly spread, want daar wil ik echt het overzicht behouden. En vaak propte ik ergens wel one line a day of een klein tekstje, maar nu had ik voor het eerst eens echt de ruimte. En dat beviel mij heel goed! Ik vind het leuk en fijn om terug te kijken op een dag, zowel als hij leuk was als wanneer het gewoon een shit dag was. En hier kan ik ook wat meer doen met washi’s, stickers en plaatjes zonder dat het mij stoort!

De laatste weekly spread in mijn MUS bullet journal hield ik simpel en met een van mijn favo washi’s. Hier miste ik wel een beetje de ruimte voor notities en versiersels, dus niet de meest handige opzet haha!

Mijn eerste spread in mijn Luchtteurm is ook gelijk een van mijn favo’s, haha. Dit soort spreads – donker en simpel – zijn nog altijd mijn echte favoriet. Ook vind ik deze indeling wel fijn werken voor mijn hoeveelheid to do’s (ik maak altijd twee rijtjes per dag). De washi kocht ik laatst op Aliexpress en vind ik echt prachtig!

Ook maakte ik hierbij vier pagina’s om als diary te gebruiken, met lekker veel plaatjes en stickers.

Bullet journal goodies 

En nu mijn favoriete onderdeel: alle troep die ik koop met mijn bullet journal als excuus. Haha! Zo kocht ik laatst weer twee Tombow Dualbush pens, gewoon omdat het zo verslavend is. En ze zijn ook wel echt heel fijn hoor! Pipoos verkoopt ze trouwens gewoon, wat ik echt top vind want dan kan ik ze tenminste even zien voordat ik ze koop.

Op Aliexpress vond ik deze planner stencils en ik heb ze nog niet zo vaak gebruikt, maar handig is het wel! Dit zijn onder andere geometrische vormen, maar bijvoorbeeld ook social media icoontjes. De set bestaat uit 12 stencils en was net iets meer dan €3. Hier te vinden!

Ook haalde ik mijn watercolor palette eindelijk eens onder het stof vandaan. Of eigenlijk uit een verhuisdoos, haha. Ik heb ‘m nog niet gebruikt maar dat wil ik wel gaan doen. Want ik zie zoveel mooie creaties voorbij komen op Instagram en dat wil ik ook kunnen doen, haha.

Een van mijn favoriete stiften zijn nog altijd de Zebra Mildliners! Ik vind ze vaak zelfs nog fijner en handiger dan de Tombow stiften, omdat het eigenlijk gewoon markeerstiften zijn en dus ook zo’n punt hebben. Ook drukken ze niet door in mijn bullet journal! Ik heb ze trouwens allemaal op Aliexpress gekocht en dan specifiek hier.

Laatst ben ik helemaal los gegaan op Aliexpress voor washi tapes en ik heb zoveel leuke binnen gekregen! De washi’s die je hierboven ziet kocht ik bij deze verkoper en ze zijn echt mooi en helemaal mijn smaak. Vooral de zwarte marble tape vind ik mooi!

Ik bestelde ook wat pennen, namelijk wat Micron pennen als back-up en twee Zebra Sarasa gelpennen. Die Micron pennen zijn gezien de prijs wel nep denk ik, maar ze schrijven gewoon hetzelfde en zijn ook net zo waterproof. Met de Sarasa gel pennen ben ik echt blij want ze schrijven heerlijk! Daar wil ik stiekem nog wel wat kleurtjes van..

Zoals je kunt zien ben ik nog steeds lekker bezig in mijn bullet journal! Ik vind mijn nieuwe Luchtteurm nog steeds wel wennen (het papier is dunner en vlekt sneller), maar ik ben er wel blij mee. Meer zien van mijn bullet journal? Je kunt me volgen op instagram!

8 Reacties

 1. Micron pennen zijn ook echt goals voor een bullet journal! Ik ga eens kijken op die gekleurde stiften op aliexpress. Je bullet journal ziet er echt heel erg goed uit, mijn complimenten!

  #bulletjournaljunkiesclub

 2. Hier nog een Bullet Journal meisje! Ik houd er al eentje bij september, en ben tussendoor ook overgestapt van boekje. Mijn huidige heb ik sinds februari, en ik heb al veel verschillende spreads met verschillende stijlen gemaakt. Het is soms nog wel lastig om mijn perfectionisme te laten varen, en niet na elk foutje een nieuw boekje aan te willens schaffen, hihi. Maar even hoor: Ik vind die van jou ZO mooi en strak en origineel. Echt heel leuk! Ik wil eigenlijk ook eens een post schrijven over mijn Journal, maar het komt er steeds maar niet van om er mooie foto’s van te maken. O ja, dankjewel voor het linkje naar de AlieExpress shop waar je die mooie tapejes vandaan hebt. Ik ga gelijk even kijken (: Veel liefs!

 3. Jouw bullet journal is echt prachtig!
  Leuk dat je ruimte houdt naast je weekoverzichten om nog crea te rommelen.
  Ik gebruik de mijne als agenda, voorin mijn bullet journal en achterin om alle crea dingen kwijt te kunnen wat ik maar wil, van trackers en lijstjes en andere crea dingen.
  Nu ik nog herstellende ben van mijn burn out helpt het me zeker om tot rust te komen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *